Inspiracje i kopie Johna Williamsa - temat zbiorczy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Inspiracje i kopie Johna Williamsa - temat zbiorczy
Łachu chciał Wawrzka oświecić. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Dokładnie każdy kompozytor filmowy na klasykach się wychował i siłą rzeczy musi mieć wyuczony, ulubiony styl który ma swoje korzenie gdzieś w dorobku któregoś z nich. Lecz określenie rżnąć w przypadku Williamsa jest nie na miejscu.Adam pisze:abstrahując, nie bardzo rozumiem sens tego tematu.. udowadniać i doszukiwać się tych samych nutek? po co skoro to wiadomo że każdy z klasyki rżnie.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To z kogo niby czerpie Morricone?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Tak, oczywiście.muaddib_dw pisze:Dokładnie każdy kompozytor filmowy na klasykach się wychował i siłą rzeczy musi mieć wyuczony, ulubiony styl który ma swoje korzenie gdzieś w dorobku któregoś z nich. Lecz określenie rżnąć w przypadku Williamsa jest nie na miejscu.Adam pisze:abstrahując, nie bardzo rozumiem sens tego tematu.. udowadniać i doszukiwać się tych samych nutek? po co skoro to wiadomo że każdy z klasyki rżnie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Szczerze to nigdy nie skojarzyłem Hooka z Walkyrią, napisz dokładniej o czym mówisz.Wojtek pisze:otóż temat z Hooka zawsze mi przypominał Cwałowanie Walkyrii WagneraW sumie przydałyby się nuty do Wagnera, bo z Hooka mam i wiem jak to mniej więcej leci. Natomiast u Wagnera jest inny rytm bez wątpienia, ale zastanawiam się, czy interwały nie będą podobne. A jestem zbyt leniwy, żeby szukac na ucho przy pianinku

- Wojteł
- John Williams
Mam wrażenie, że Williams użył podobnych do Wagnera interwałów, bo motyw na dęciaki jest dosyć podobny do Walkyrii. Tak mi się to trochę kojarzy, nie wiem właściwie czemu. Zresztą poszukam gdzięs nut do Wagnera, to się sam przekonam, ile mają wspólnego 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
<załamka> Wy serio nie macie co robic?Wojtek pisze:Mam wrażenie, że Williams użył podobnych do Wagnera interwałów, bo motyw na dęciaki jest dosyć podobny do Walkyrii. Tak mi się to trochę kojarzy, nie wiem właściwie czemu. Zresztą poszukam gdzięs nut do Wagnera, to się sam przekonam, ile mają wspólnego

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Jak Ci to tak przeszkadza to idź na spacer albo w siatę pograć, a nie cały wolny czas na forum siedzisz i hejtujesz 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, przyczepił się jak Bucholc do cycków swego czasu 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie tylko o Williamsie taki temat można założyć. Myślę, by zrobić taki o Hansie kiedyś.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A nie można by zrobić taki osobny temat łączny dla wszystkich kompozytorów?
P.S. A propos cycków, odgadłem błyskawicznie zagadkę.
P.S. A propos cycków, odgadłem błyskawicznie zagadkę.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To pytanie do Marka i Kopra. Ja byłbym za.
Tylko jedno pytanie, kopie klasyczne i z innej muzyki filmowej wrzucamy w jeden temat?
Tylko jedno pytanie, kopie klasyczne i z innej muzyki filmowej wrzucamy w jeden temat?
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Daj spokój nie widzisz, że chłopaki są wściekli i wylewają tu swą gorycz, nie mogą się pogodzić z tym, że Williams jest geniuszem a ich idole jak to słusznie karcharoth stwierdził mogą mu robić zakupy jenoWojtek pisze:Jak Ci to tak przeszkadza to idź na spacer albo w siatę pograć, a nie cały wolny czas na forum siedzisz i hejtujesz