HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#31 Post autor: Adam » pt lis 04, 2011 21:07 pm

Hansowi już kompletnie wali w dekiel od tego lansu: :?

http://muzykafilmowa.pl/news,60,mroczny ... -cie!.html

:lol: :lol: :lol:
#FUCKVINYL

Templar

#32 Post autor: Templar » pt lis 04, 2011 21:13 pm

I tak dobrze, że nie wpadł na pomysł, aby internauci stworzyli własne utwory, a później z tego zrobiłby szybko soundtrack do filmu :mrgreen:
Ostatnio zmieniony pt lis 04, 2011 21:46 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#33 Post autor: Adam » pt lis 04, 2011 21:22 pm

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#34 Post autor: DanielosVK » pt lis 04, 2011 21:42 pm

Wzywam Was rozświetlając na niebie bat-sygnał! Chcemy usłyszeć Wasze głosy! Teraz i głośno!
:shock:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#35 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 04, 2011 22:23 pm

:roll:

Ale jesteście. :roll:

Teraz pewnie wszyscy tutaj się śmiejecie, a potem sami będziecie wysyłać swoje próbki. Według mnie pomysł jest świetny i bardzo mi się podoba. :) Zresztą nawet sam chciałem tę informację zalinkować z komentarzem, jaki fajny pomysł, ale widać tutaj już parę innych osób tradycyjnie zrobiło sobie "polewkę". :roll:

A po za tym nikt nawet nie zwrócił uwagę na bardzo fajną rzecz. Ta informacja oznacza, że będziemy mieli chór w ostatnim Batmanie. Oj, zapowiada się naprawdę interesująco. :) Chociaż wiem, że tylko dla mnie zapowiada się interesująco, dla innych osób to okazja do poćwiczenia wstawiania emotikonek. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#36 Post autor: Templar » pt lis 04, 2011 22:33 pm

Wawrzyniec pisze:A po za tym nikt nawet nie zwrócił uwagę na bardzo fajną rzecz. Ta informacja oznacza, że będziemy mieli chór w ostatnim Batmanie.
Fajna to by była jakby to był jakiś normalny chór, a nie darcie ryja jakichś ludzi zmiksowane na komputerze ;)
Wawrzyniec pisze:dla innych osób to okazja do poćwiczenia wstawiania emotikonek. :roll:
Sam wstawiłeś ich aż 6 w jednym poście :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#37 Post autor: DanielosVK » pt lis 04, 2011 22:33 pm

Mnie to tam nastraja bardzo pozytywnie. Po prostu rozbawił mnie początek tej wypowiedzi. ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#38 Post autor: Koper » pt lis 04, 2011 23:09 pm

Wawrzyniec pisze:Ta informacja oznacza, że będziemy mieli chór w ostatnim Batmanie.
Banda internautów drąca ryja to żaden chór... :roll:
A jak Hansu nie ma już pomysłu na chóry to niech idzie na Lecha albo Legię z dyktafonem, ponagrywa śpiewy kiboli, potem zimksuje i będzie miał chór.
Czujecie. Finałowa scena Batmana a tu potężne "PZPN! PZPN! Jeb.ć, jeb.ć PZPN!"
:D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#39 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 04, 2011 23:41 pm

Chyba Wy w ogóle nie czaicie o co chodzi. I coś mi się zdaje, że tylko na razie ja podążam rozumowaniem Zimmera i Nolana. Zwróćmy uwagę, że jednym z głównych badassów, jest sam Bane. Według mnie Zimmer z Nolanem nie tyle co potrzebują chóru na zakończenie filmu, ale właśnie potrzebują wszelakiej maści okrzyków, nawołujących do walki. Coś czuję, że chodzi tutaj o stworzenie takiej atmosfery, jak walk i to nie koniecznie bokserskich, ale bardziej MMA, czy też Wrestlingu itd.
Oczywiście mogę się mylić, ale coś czuję, że to może podążać w tym kierunku.

Ach, nie mogę doczekać się tego filmu i tej muzyki. A fakt, że Zimmer tak wcześnie się już za nią zabiera oznacza, że jest w pełni zaangażowany w tym projekcie. A to dobrze, to bardzo dobrze, dla nas... Ekhm, dla mnie jako słuchacza. :D

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#40 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 05, 2011 00:38 am

Nie, nie o to chodzi. Właśnie Hansa spytałem, a raczej sam mi powiedział, gdy go spytałem, czy nie chodzi o eksperyment pokroju Omena.

On chce po prostu sprawdzić, jak da się zmiksować tysiąc różnych źródeł nagranych w różnej przestrzeni. Hans (i to doskonale widać na żywo) jest dużym dzieckiem i teraz ma nową zabawkę :)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#41 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 05, 2011 00:40 am

Jak mu powiedziałem, że pewnie chodzi o Bane'a, Hans powiedział tyle: (cytat dosłowny)

"????"

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#42 Post autor: Wojteł » sob lis 05, 2011 14:31 pm

Adam pisze:Hansowi już kompletnie wali w dekiel od tego lansu: :?

http://muzykafilmowa.pl/news,60,mroczny ... -cie!.html

:lol: :lol: :lol:
No to tak na trzeźwo:

Hans szuka nowych ghostów czy co? Mi to się kojarzy trochę bardziej z jakimś flash-mobem, akcja zbierzmy 100 tysiecy anonimowych internautów i dajmy im mozliwosc zawrzeszczec w filmie :? Chociaz dla ludzi, zwłaszcza jego fanów, to na pewno radocha i fun
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#43 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 06, 2011 01:43 am

Paweł Stroiński pisze:On chce po prostu sprawdzić, jak da się zmiksować tysiąc różnych źródeł nagranych w różnej przestrzeni. Hans (i to doskonale widać na żywo) jest dużym dzieckiem i teraz ma nową zabawkę :)
O to fajnie. :) U mnie też w sumie występuję Syndrom Piotrusia Pana. Ciekaw jestem jaki efekt z tego wyjdzie, ale życzę Zimmerowi udanej zabawy. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#44 Post autor: Koper » ndz lis 06, 2011 16:31 pm

Wawrzyniec pisze:Och, tak śmiejcie się do woli, ale mogę się założyć, że a) żadne z Was czegoś takiego nie wyśle, b) gdyby nagle miał się pojawić Hans Zimmer w Polsce, to jako jedni z pierwszych stalibyście w kolejce po autograf na płytkach. :)
Jasne, już nie mam co w życiu robić. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#45 Post autor: Adam » ndz lis 06, 2011 16:32 pm

Wawrzyniec pisze:
Wraith pisze:Gotham musi przywodzić na myśl lata 30-te, gotycką architekturę.
Dlaczego? Dlatego, że u Burtona tak było i wiele osób ma utrwalony wizerunek Batmana przez jego filmy. Gotycka architektura nie ma nic wspólnego z latami 30tymi.
nie dlatego. dlatego że tak było przez całe życie w komiksach! skoro np. superman miał niebiesko czerwony kostium, to nie wmawiajmy że - przykładowo - taki Nolan ubierając go w swojej wersji filmu w kostium cały zielolny, poszedłby z duchem czasu. Są to pewne rzeczy których się nie powinno tykać i tyle. Nie wspominając o psychologii bohatera, którą Nolan sprowadził do zera i zrobił z gościa lovelasa wożącym się rano innym modelem ferrari a pod wieczór lambo. Czytałem wszystkie komiksy batmana jakie wyszły w ciągu 20 lat w naszym kraju. Miałem wszystkie nawet co do jednego. Wayne to targana emocjami, nieszczęśliwa i zamknięta w sobie postać. I dajmy spokój Burtonowi bo cały myk w jego filmach jest taki że on zrobił je idealnie jak w komiksach i to nie on wymyślił gotyk i lata 30.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ