czoug pisze:Szkoda, że następne 4 projekty John'a to animację i to sequele. Mam niedosyt póki co.
4? Na horyzoncie widzę tylko Happy Feet 2 i Ice Age 4.
czoug pisze:A Powell za to mógłby nie rżnąć z smoka, bo wstyd !!
Bez przesady, ja tutaj smoka słabo słyszę, taki to już Powella styl.
Ogólnie fajna i zabawna muzyka wyszła panom. Komu podobała się pierwsza część, z tej też będzie zadowolony, gdyż jest to takie przedłużenie konceptu oryginału, to samo bogate, różnorodne brzmienie i tematy (z tego co się orientuje pojawia się nowy motyw "Story of Shen", który usłyszymy tu niejednokrotnie). Całość jest trochę za długa, a może nie, niektóre utwory są tutaj za długie (Fireworks Factory, Po Finds the Truth) przez co tempo nieco siada, tym bardziej, iż zbudowane są one zazwyczaj z paru mniejszych fragmentów (Po and Shen / Face to Face). Ciekaw jedynie jestem jak rozłożyły się tu siły, bo z tego co słyszę lwia i zarazem najciekawsza część jest autorstwa Powella, choć nie zdziwiłbym się jakby Balfe z Lewisem mając oryginalne tematy, napracowali się tutaj najbardziej.
Reasumując, zdecydowanie lepsze od Rango i Piratów, od Rio i Moms w sumie też, oferujące wiele świetnych momentów (Stealth Mode) i tracków (Save Kung Fu, Gongmen Jail, Rickshaw Chase), ale 4 i tak ode mnie nie dostanie, John i Hans muszą się bardziej wysilić, bo od dwóch najgorętszych hollywoodzkich nazwisk zawsze oczekuje się nieco więcej.