Oscary 2011

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Najlepszy Zwycięzca Dekady

Czas głosowania minął ndz gru 19, 2010 12:25 pm

2001 CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON - Tan Dun
0
Brak głosów
2002 THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING - Howard Shore
6
43%
2003 FRIDA - Elliot Goldenthal
0
Brak głosów
2004 THE LORD OF THE RINGS: RETURN OF THE KING - Howard Shore
3
21%
2005 FINDING NEVERLAND - Jan A.P. Kaczmarek
1
7%
2006 BROKEBACK MOUNTAIN - Gustavo Santaolalla
0
Brak głosów
2007 BABEL - Gustavo Santaolalla
0
Brak głosów
2008 ATONEMENT - Dario Marianelli
1
7%
2009 SLUMDOG MILLIONAIRE - A.R. Rahman
2
14%
2010 UP - Michael Giacchino
1
7%

Liczba głosów: 14

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#31 Post autor: DanielosVK » pt gru 03, 2010 17:05 pm

bladerunner pisze:
Wawrzyniec pisze:
Mystery Man pisze:Incepcja nominację ma chyba w kieszeni. Zobaczymy jak tam poradzi sobie w kołach krytyków.
Byloby wskazane. W sumie byloby idealnie, gdyby nominacje do Globow i Oscarow, otrzymaly "Inception" i "How To Train Your Dragon". Ale to nie ja zasiadam w jury, wiec pewnie tak nie bedzie.
ok Inception, smok, prince of persia, last airbender i autor widmo 8)
Prawie-Amen-Brother. Odjąć Księcia, dodać albo Pottera, albo zobaczymy, co Arnold w Narnii wyczaruje.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

bladerunner

#32 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 17:06 pm

Za często słuchałeś i Ci obrzydł też tak czasami mam :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#33 Post autor: Mystery » pt gru 03, 2010 17:06 pm

nie wiem czemu, ale coś mi się wydaje, że ten Twój cały Giaczcin za te losty 6 zgarnie Globa :P
Eh.....

Dziś GG obstawiałbym tak:

127 HOURS - AR Rahman
BIUTIFUL - Gustavo Santaolalla
INCEPTION - Hans Zimmer
THE KING'S SPEECH - Alexandre Desplat
THE SOCIAL NETWORK - Trent Reznor and Atticus Ross

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#34 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 03, 2010 17:07 pm

Mystery Man pisze:Dziś GG obstawiałbym tak:
127 HOURS - AR Rahman
BIUTIFUL - Gustavo Santaolalla
INCEPTION - Hans Zimmer
THE KING'S SPEECH - Alexandre Desplat
THE SOCIAL NETWORK - Trent Reznor and Atticus Ross
Po za dwoma wyjatkami, wyglda strasznie :shock:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#35 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 17:08 pm

straszne, że ja mam lepszy słuch niż oni :lol:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#36 Post autor: Mystery » pt gru 03, 2010 17:12 pm

Wawrzyniec pisze:Po za dwoma wyjatkami, wyglda strasznie :shock:
Wiem, ale na Karate Kid, Airbendera czy Smoka przecież nie ma co liczyć. Ewentualnie za Social Network może być nowy Goldenthal. Ale oficjalne swoje typy podam 13 :)

bladerunner

#37 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 17:14 pm

Mystery Man pisze:
Wawrzyniec pisze:Po za dwoma wyjatkami, wyglda strasznie :shock:
Wiem, ale na Karate Kid, Airbendera czy Smoka przecież nie ma co liczyć. Ewentualnie za Social Network może być nowy Goldenthal. Ale oficjalne swoje typy podam 13 :)
..a powiedz mi Myster kiedy są nominacje do oscarów?

Luty?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#38 Post autor: Mystery » pt gru 03, 2010 17:16 pm

bladerunner pisze:..a powiedz mi Myster kiedy są nominacje do oscarów?
Do globów 14 grudnia, do Oscarów 25 stycznia.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#39 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 03, 2010 17:19 pm

Mystery Man pisze:Wiem, ale na Karate Kid, Airbendera czy Smoka przecież nie ma co liczyć. Ewentualnie za Social Network może być nowy Goldenthal. Ale oficjalne swoje typy podam 13 :)
Trzeba przede wszystkim brac pod uwage, najglosniejsze i najwazniejsze filmy danego roku. Tak jak chociazy rok temu nomincja "Up in the Air" Kenta do Globow, czy "The Hurt Locker" Beltramiego.

W sumie z takiej nominacji "Inception" czy tez "The Social Network" bym sie ucieszyl, ale nie wiem, na ile to prawdopodobne, a co dopiero ich zwyciestwo :roll: Tak jak mowilem przed rokiem, zwyciezy Desplat. Tyle juz mial nominacji, ze wprost wrecz prosi sie, aby w tym roku dostal Oscara.

bladerunner

#40 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 17:19 pm

Prince Of Persia też był głośnym filmem o budżecie większym niż Incepcja

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#41 Post autor: Mystery » pt gru 03, 2010 17:28 pm

Trzeba przede wszystkim brac pod uwage, najglosniejsze i najwazniejsze filmy danego roku. Tak jak chociazy rok temu nomincja "Up in the Air" Kenta do Globow, czy "The Hurt Locker" Beltramiego.
Dlatego dałem 127 Hours czy King's Speech. Jest jeszcze parę podobnych tytułów. Nie zdziwiłbym się na przykład, żeby nominacje do Oscara otrzymał znów JNH (za Turystę).
W sumie z takiej nominacji "Inception" czy tez "The Social Network" bym sie ucieszyl, ale nie wiem, na ile to prawdopodobne, a co dopiero ich zwyciestwo :roll:
Nominacje są bardzo prawdopodobne, chyba dwie najgłośniejsze tegoroczne produkcje. Ze zwycięstwem już gorzej, bo...
Tak jak mowilem przed rokiem, zwyciezy Desplat. Tyle juz mial nominacji, ze wprost wrecz prosi sie, aby w tym roku dostal Oscara.
...będzie Desplat :) Nominację ma w kieszeni, Oscara już prawie, tylko zostaje to samo pytanie co rok temu, za który film? :)
bladerunner pisze:Prince Of Persia też był głośnym filmem o budżecie większym niż Incepcja
Robin Hood, Iron Man 2 czy Clash of the Titans to w ogóle miały budżety i też były głośne, przydało by się tylko, żeby film był dobry :)

Jeszcze nie o Globy, ale o Oscara może powalczyć Daft Punk.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#42 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 03, 2010 18:05 pm

Daft Punk o Oscary powlaczy :? W sumie jest to wyjatkowo nieoscarowa muzyka, a wiec szczerze watpie. Tak w Akademii sa bardziej konserwatywni, chociaz dzwine odchyla a la "Slumdog Millionaire" im sie zdarzaja, wiec kto wie.

bladerunner

#43 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 18:08 pm

bądźmy realistami Desplat bardziej zasłużył jak Harry. Mam tego świadomość, ale no właśnie. Nie wznośmy go na piedestał zbytnio bo pisał też w tym roku prace słabsze na poziomie Unstoppable czy The Town np Tamara Drewe iiii wyleciało mi z głowy :P.

A i wyłania się tu jeszcze jeden kandydat, który goni a może już nawet przegania Grega czyli JNH 8)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#44 Post autor: Mystery » pt gru 03, 2010 18:30 pm

bądźmy realistami Desplat bardziej zasłużył jak Harry.
Ależ jesteśmy :)
Wawrzyniec pisze:Daft Punk o Oscary powlaczy :? W sumie jest to wyjatkowo nieoscarowa muzyka, a wiec szczerze watpie. Tak w Akademii sa bardziej konserwatywni, chociaz dzwine odchyla a la "Slumdog Millionaire" im sie zdarzaja, wiec kto wie.
Incepcja też nie jest typową Oscarową muzyką, Social Network tym bardziej. Po Hurt Locker czy Michael Clayton nic mnie już nie zaskoczy tym bardziej, że filmy z pewnością pomogą.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#45 Post autor: Koper » pt gru 03, 2010 21:13 pm

Social Network pociągniete będzie przez film więc szanse ma myślę spore. Ciekawe jak Ghost Writer, czy Polański dalej wyklęty w USA...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ