FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
A taka ciekawostka. Tu widzę, że jest coś z serialu "Pakt". Chyba utwór dostępny na CD tylko na tym wydawnictwie.Tomek pisze:Townson będzie festiwalowe kompilacje sprzedawał przez swoją stronę (https://www.varesesarabande.com/product ... rakow-2016). Ciekawe ilu się nabierze ten nieco śmieszny produkt/promos festiwalu...
Po za tym to typowy "Best Of ...". Niektórzy chcą mieć kompilację z najbardziej rozpoznawalnymi tematami - wielu kompozytorów na jednej płycie.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
przegapić suite z Sinbada na żywo ? nie darowałbym sobie tego do końca życia, jeden z moich najukochańszych ostów everhp_gof pisze:O, a jednak byłeś?

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No i gdzie żeś się przed kompanami chował?bladerunner22 pisze:przegapić suite z Sinbada na żywo ? nie darowałbym sobie tego do końca życia, jeden z moich najukochańszych ostów everhp_gof pisze:O, a jednak byłeś?.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Templar z Warzyńcem pchali się po autografy po masterclass, Papcio Stroina rozmawiał chyba z jakimś zagraniczniakiem przed wejściem, to mu nie przeszkadzałem, a Jarek był pochłonięty robieniem sobie zdjęć z HGW na koncercie.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- galljaronim
- John Powell
Sesja była rewelacyjna. Faktycznie, nie sądziłem, że z Harry'ego taki luzak. Cieszy to, że można było na spokojnie się do niego dostać bez większych problemów. Co się rzuciło, to podpisał. To niesamowite uczucie uścisnąć dłoń kogoś, kogo podziwiasz od prawie dwóch dekad.bladerunner22 pisze:HGW po tylu latach, wałkowania jego muzyki na słuchawkach, zobaczyć na żywo było ekstra. Sinbad na żywo mnie pozmiatał, miałem ciarki, suita ze Shreka również, fajnie, że sam dyrygował. ,,Dash Away'' z Artura miodzio. Swoją drogą niezły jajcarz z niego.
Nie będzie w tym roku koncertu Pasji na Transatlantyku. Przyczyna: za małe dofinansowanie ministerstwa. Szkoda 

Trudno uwierzyć, że to jedyny powód. Źródło? Ale oczywiście szkoda wielka, bo się na to nastawiałem.

Źródło? Fanpage fejsbukowy, odpisali mi na moje zapytanie. Przyczyna może być jak najbardziej prozaiczna - finansowa. Zapewne dostali dużo mniej niż na to liczyli (i to w dodatku po odwołaniach), zostało niewiele czasu na zdobycie alternatywnych środków, więc lepiej sobie odpuścić w tym roku, niż zrobić kaszanę i wielką medialną klapę. Co nie zmienia faktu, że wciąż pozostają gale otwarcia i zamknięcia plus spotkania np. z kompozytorami podczas festiwalu. Pełny program 9 czerwca. No i to nie jest festiwal muzyki filmowej, tylko przede wszystkim festiwal filmowy. Trudno. Next time.
/osobiste wyznanie/
Największa porażka 9.FMF-u:
Wioletta Chodowicz
Największa porażka 9.FMF-u:
Wioletta Chodowicz
^^ Popieram!!! Nie wybaczę jej, że nie znała tekstu Still Dream 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
hp_gof pisze:^^ Popieram!!! Nie wybaczę jej, że nie znała tekstu Still Dream

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
10. edycja FMFu odbędzie się w dniach 15-21 maja 2017 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No, tym razem będzie więcej czasu odpocząć przed sesją... 

Fe.
Ano.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.