FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

Re: RE: Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2896 Post autor: bladerunner22 » wt maja 24, 2016 19:46 pm

galljaronim pisze:
Cisek pisze:
galljaronim pisze:Czy jest ktoś, kto wybiera się w piątek na spotkanie z Desplatem, a chce zarobić?[emoji4] Nie będę mógł być, a chętnie bym widział jego autograf na jakiejś okładce, oczywiście jego płyty. A jeśli będzie z moim imieniem "jarek" to już w ogóle będę wniebowzięty[emoji4]
A spotkanie z Desplatem nie jest we czwartek :) ?
Ok. Źle popatrzyłem. Ale i tak nie dam rady być, więc jakby ktoś się zaoferował, to ja będę w sobotę na Harrym. Płacę gotówką[emoji3]

Harry GW 8), kurde ! będę 8)
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

Re: RE: Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2898 Post autor: galljaronim » wt maja 24, 2016 21:16 pm

hp_gof pisze:Coś w tym stylu? ;)
Obrazek
O! Coś w ten deseń[emoji6]

hp_gof

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2899 Post autor: hp_gof » wt maja 24, 2016 21:23 pm

No niestety ja sam mam teraz rozterkę czy iść na spotkanie z Alexandrem D. czy iść na koncert Aleksandra D. (Cinematic Piano), który odbywa się dokładnie w tym samym czasie :( Kompletny epic fail organizatorów festiwalu :( Nie wiem, naprawdę nie wiem...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2900 Post autor: Adam » wt maja 24, 2016 23:02 pm

Nie epic fail tylko taki kalendarz Desplata jest napięty. Z całym szacunkiem dla naszego Olka - obecnie to nie pod niego organizatorzy muszą sie dostosować, a pod Desplata. "Troszkę" inna ranga gości. Życzę Olkowi żeby kiedyś miał takie CV jak Desplat, ale obecnie takiego nie ma więc trzeba to zrozumieć i wziąć na klatę. Współczuję mu po ludzku bo to dla niego niefart, bo wiadomo że frekwencje na swoim koncercie bedzie miał przez to b.słabą.
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2901 Post autor: hp_gof » wt maja 24, 2016 23:13 pm

No ciekaw jestem co Desplat będzie robił cały dzień ;) Jak dzisiaj był tylko na koncercie, jutro wieczorem (może) na koncercie i w czwartek ma spotkanie ;) Ok, może ma kaprys połazić po Krakowie lub ma też jakieś inne zobowiązania w międzyczasie, ale ustawienie spotkania np. 1,5-2 godziny wcześniej nie powinno być celem nie do osiągnięcia. I już nawet nie chodzi o naszego Olka, bo on sobie jakoś poradzi - bilety sprzedane, więc wynagrodzenie będzie, spotkać się z Desplatem pewnie też w jakiś sposób może i się spotka, whatever. W każdym razie pozostaje niesmak organizacyjny, zresztą nie pierwszy raz...

Mefisto

#2902 Post autor: Mefisto » śr maja 25, 2016 00:48 am

XXXXX
Ostatnio zmieniony wt maja 31, 2016 22:01 pm przez Mefisto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#2903 Post autor: Cisek » śr maja 25, 2016 01:52 am

Z jednego z czwartkowych spotkań po aktualizacji godziny (w związku z Desplatem) zniknął Jóhann Jóhannsson, w jego miejsce wskoczył chyba Targosz. Myślicie, że to pomyłka przy wprowadzaniu danych czy coś się pochrzaniło? Byłbym niepocieszony gdyby wypadł :(.
Obrazek

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#2904 Post autor: bladerunner22 » śr maja 25, 2016 12:47 pm

rewelacja nazwiska i ranga gości to chyba najlepszy festiwal od czasów pobytu shore'a i Hisaisziego. 8)

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2905 Post autor: Tomek » pt maja 27, 2016 12:41 pm

Townson będzie festiwalowe kompilacje sprzedawał przez swoją stronę (https://www.varesesarabande.com/product ... rakow-2016). Ciekawe ilu się nabierze ten nieco śmieszny produkt/promos festiwalu...
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2906 Post autor: Adam » pt maja 27, 2016 14:02 pm

W USA pewnie nikt, ale u nas płyta schodzi jak ciepłe bułeczki, zreszta te poprzednie tez sie sprzedawały.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2907 Post autor: Tomek » pt maja 27, 2016 16:15 pm

Adam, ale kto to kupuje? Gimbaza/laicy/ludzie, którzy przypadkiem znaleźli się na festiwalu/"salon", bo tak wypada ;-) To na pewno nie jest target wytwórni Varese Sarabande.
Obrazek

hp_gof

#2908 Post autor: hp_gof » pt maja 27, 2016 17:35 pm

Ja na przykład kupiłem po raz pierwszy :P Nie wiem po co, miałem ochotę :D Nawet przyjemnie się słuchało :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2909 Post autor: Adam » pt maja 27, 2016 18:55 pm

Kupuje masa zwykłych ludzi którzy nie kupują scorow, a po prostu lubią ten festiwal i lubią składanki. Zreszta to sa najcześciej dawane do podpisu płyty na spotkaniach.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#2910 Post autor: bladerunner22 » ndz maja 29, 2016 22:57 pm

HGW po tylu latach, wałkowania jego muzyki na słuchawkach, zobaczyć na żywo było ekstra. Sinbad na żywo mnie pozmiatał, miałem ciarki, suita ze Shreka również, fajnie, że sam dyrygował. ,,Dash Away'' z Artura miodzio. Swoją drogą niezły jajcarz z niego. :D

''Zabić Strach''

ODPOWIEDZ