Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Wyczekiwane score'y

#2881 Post autor: Koper » ndz mar 24, 2013 23:07 pm

Ale do tego czasu mógłby z Berlina do Rzeszowa na kolanach przejść i przy okazji posmyrać się biczem po plecach. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#2882 Post autor: hp_gof » ndz mar 24, 2013 23:25 pm

Wawrzyniec pisze:Nie piję piwa. :? Nie lubię smaku piwa. :?
O! Coraz lepiej się dogadujemy :mrgreen:
Tak mnie skłoniłeś do refleksji, że w zasadzie ja też w chwili obecnej nie wiem na co czekam. Może trochę na Monuments Men Clooneya, ale bez przesady. Na cokolwiek Desplata. Może minimalnie na Hobbita. Ale tak ogólnie to mam ten sam problem co Ty. W sumie to już taki film obejrzałem w tym roku - a był to najnowszy film Almodóvara ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2883 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 25, 2013 00:35 am

hp_gof pisze:O! Coraz lepiej się dogadujemy :mrgreen:
To zaczyna się robić niepokojące. :shock: :wink:
hp_gof pisze:Tak mnie skłoniłeś do refleksji, że w zasadzie ja też w chwili obecnej nie wiem na co czekam. Może trochę na Monuments Men Clooneya, ale bez przesady. Na cokolwiek Desplata. Może minimalnie na Hobbita. Ale tak ogólnie to mam ten sam problem co Ty. W sumie to już taki film obejrzałem w tym roku - a był to najnowszy film Almodóvara ;)
I podobał Ci się ten najnowszy Almodovar? Jak dla mnie to on od dłuższego czasu, trochę obraza się w miejscu. Chociaż zaznaczam, że do mnie nigdy Almodovar nie przemawiał. Ale np. moja mama uwielbia filmy Almodovara. :)

A co do Desplata, to popatrzmy, jak zawsze ambitnie i pod nagrody i nie inaczej tym razem. :)
"The Monuments Men", tak to może być to, plus Clooney, oj będzie to ważny film na Globach i Oscarach i idealna okazja do lekkiego snobistycznego polansowania się. :wink:

Mamy jeszcze "Zulu" od reżysera od "Largo Wincha", tym razem z Orlando Bloom w roli głównej i RPA i Nelsonem Mandelą w tle. Dramat, thriller, kryminał. Sugestywny Desplat zatem.

Ale mamy jeszcze "The Butler". Historia ciemnoskórego lokaja z Białego Domu, który przeżył 8 kadencji. Film na faktach z obsadą, która robi wrażenie Alan Rickman jako Ronald Reagan. Hello. :) Po za tym Robin Williams, Forrest Whitaker, Jane Fonda, a nawet Oprah Winfrey. Przy czym film reżyseruje Lee Daniels, a więc twórca "Precious" NAJGORSZEGO FILMU XXI. WIEKU i jednego z NAJGORSZYCH FILMÓW W HISTORII KINA!!! I zapewne film będzie pełen "czarnosu" (to czarny patos).
A więc może się szykować nieznośna do oglądania rzecz, ale też obraz idealny, do tego aby Michelle Obama osobiście mogła wręczyć Oscara. :P
Tak więc jak nominacje do nagród to albo przez Clooneya, albo przez Afroamerykanów. Przy czym dla mnie osobiście to ten "Zulu" mnie najbardziej intryguje. :)

Zaś co ja powiem :? Spielberg zaniechał "Robocalypse".
"Lone Ranger" może być fajny i tyle. "Rush" też oglądnę. I mamy "Man of Steel" gdzie w sumie to interesuje mnie głównie score. Superman jako superbohater nigdy nie był moim faworytem. :?

Czym się jarać? Chyba rzeczywiście czekać na "Interstellar". :? :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#2884 Post autor: Templar » pn mar 25, 2013 00:39 am

Wawrzyniec pisze:Czym się jarać?
Wszystkim po trochu :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2885 Post autor: Adam » pn mar 25, 2013 08:34 am

Wawrzyniec pisze:Czym się jarać?
Jutrzejszym dniem - wychodzi:

Obrazek

8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2886 Post autor: Kaonashi » pt mar 29, 2013 12:32 pm

Oficjalnie ogłoszono premierę "Kaze Tachinu" MIyazakiego na 20 lipca. Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya) Takahaty jednak nie będzie miała premiery w ten sam dzień, ponieważ są kolejne opóźnienia :?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2887 Post autor: Mystery » sob mar 30, 2013 15:29 pm

Do "Elysium" Blomkampa skomponuje niejaki Ryan Amon.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2888 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 30, 2013 15:50 pm

Kto :?: :? Ten to zawsze wynajduje tych kompozytorów nie wiadomo skąd.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2889 Post autor: Mystery » sob mar 30, 2013 15:54 pm

Wawrzyniec pisze:Kto :?: :? Ten to zawsze wynajduje tych kompozytorów nie wiadomo skąd.
Z tego co sprawdziłem to jego filmowy debiut i kolo należy do "Fired Earth Music" specjalizującej się w muzyce trailerowej:
http://www.firedearthmusic.com/composers/
http://www.youtube.com/watch?v=cBmb0BDoAQw

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2890 Post autor: Koper » sob mar 30, 2013 16:18 pm

Jak nie zmaści to pewnie będzie się ubiegał o odkrycie roku. ;)

PS:
W tym roku ma powstać pierwszy amerykański film Joon-ho Bong (reżysera "The Host: Potwór") - "Snowpiercer". Podobnie jak jego kolega w "Stoker" niestety nie sięga po koreańskiego kompozytora ale dostaje kogoś z Hollywood - w tym wypadku Marco Beltramiego, czyli chyba nie ma na co czekać. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2891 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 30, 2013 19:00 pm

Koper pisze:PS:
W tym roku ma powstać pierwszy amerykański film Joon-ho Bong (reżysera "The Host: Potwór") - "Snowpiercer". Podobnie jak jego kolega w "Stoker" niestety nie sięga po koreańskiego kompozytora ale dostaje kogoś z Hollywood - w tym wypadku Marco Beltramiego, czyli chyba nie ma na co czekać. ;)
To ja przecież w temacie Beltramiego kilka miesięcy temu wrzucałem pierwszy dostępny track i zostałem zjechany. Znaczy zjechano Beltramiego, a mnie razem z nim.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2892 Post autor: Koper » sob mar 30, 2013 19:12 pm

Z zasady nie zaglądam w temat Beltramiego. :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2893 Post autor: Mystery » śr kwie 03, 2013 17:37 pm

Obrazek
http://www.varesesarabande.com/servlet/ ... 5th/Detail

Bardzo fajny przekrój najnowszej muzyki filmowej, tylko ostatni kawałek mogli sobie darować, "Letting Go" bardziej udanie zakończyło by tą kompilacje.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2894 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 03, 2013 18:03 pm

Imponująca kompilacja. :) W sumie na upartego to moglibyśmy zrobić podobną. :P Ale już widzę co by to zrodziło i ja bym raczej nie chciał zajmować liczeniem, a i ryzyko, że ludzie będą głosowali na to co najbardziej lubią byłoby ogromne i trudne do zwalczenia. :)

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#2895 Post autor: qnebra » śr kwie 03, 2013 18:07 pm

Genialnie, szkoda tylko że mnie nie stać na to :cry:

ODPOWIEDZ