Wyczekiwane score'y
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Wyczekiwane score'y
Ale do tego czasu mógłby z Berlina do Rzeszowa na kolanach przejść i przy okazji posmyrać się biczem po plecach. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
O! Coraz lepiej się dogadujemyWawrzyniec pisze:Nie piję piwa.Nie lubię smaku piwa.

Tak mnie skłoniłeś do refleksji, że w zasadzie ja też w chwili obecnej nie wiem na co czekam. Może trochę na Monuments Men Clooneya, ale bez przesady. Na cokolwiek Desplata. Może minimalnie na Hobbita. Ale tak ogólnie to mam ten sam problem co Ty. W sumie to już taki film obejrzałem w tym roku - a był to najnowszy film Almodóvara

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To zaczyna się robić niepokojące.hp_gof pisze:O! Coraz lepiej się dogadujemy![]()

I podobał Ci się ten najnowszy Almodovar? Jak dla mnie to on od dłuższego czasu, trochę obraza się w miejscu. Chociaż zaznaczam, że do mnie nigdy Almodovar nie przemawiał. Ale np. moja mama uwielbia filmy Almodovara.hp_gof pisze:Tak mnie skłoniłeś do refleksji, że w zasadzie ja też w chwili obecnej nie wiem na co czekam. Może trochę na Monuments Men Clooneya, ale bez przesady. Na cokolwiek Desplata. Może minimalnie na Hobbita. Ale tak ogólnie to mam ten sam problem co Ty. W sumie to już taki film obejrzałem w tym roku - a był to najnowszy film Almodóvara

A co do Desplata, to popatrzmy, jak zawsze ambitnie i pod nagrody i nie inaczej tym razem.

"The Monuments Men", tak to może być to, plus Clooney, oj będzie to ważny film na Globach i Oscarach i idealna okazja do lekkiego snobistycznego polansowania się.

Mamy jeszcze "Zulu" od reżysera od "Largo Wincha", tym razem z Orlando Bloom w roli głównej i RPA i Nelsonem Mandelą w tle. Dramat, thriller, kryminał. Sugestywny Desplat zatem.
Ale mamy jeszcze "The Butler". Historia ciemnoskórego lokaja z Białego Domu, który przeżył 8 kadencji. Film na faktach z obsadą, która robi wrażenie Alan Rickman jako Ronald Reagan. Hello.

A więc może się szykować nieznośna do oglądania rzecz, ale też obraz idealny, do tego aby Michelle Obama osobiście mogła wręczyć Oscara.

Tak więc jak nominacje do nagród to albo przez Clooneya, albo przez Afroamerykanów. Przy czym dla mnie osobiście to ten "Zulu" mnie najbardziej intryguje.

Zaś co ja powiem

"Lone Ranger" może być fajny i tyle. "Rush" też oglądnę. I mamy "Man of Steel" gdzie w sumie to interesuje mnie głównie score. Superman jako superbohater nigdy nie był moim faworytem.

Czym się jarać? Chyba rzeczywiście czekać na "Interstellar".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Oficjalnie ogłoszono premierę "Kaze Tachinu" MIyazakiego na 20 lipca. Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya) Takahaty jednak nie będzie miała premiery w ten sam dzień, ponieważ są kolejne opóźnienia 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Do "Elysium" Blomkampa skomponuje niejaki Ryan Amon.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kto
Ten to zawsze wynajduje tych kompozytorów nie wiadomo skąd.

Z tego co sprawdziłem to jego filmowy debiut i kolo należy do "Fired Earth Music" specjalizującej się w muzyce trailerowej:Wawrzyniec pisze:Kto![]()
Ten to zawsze wynajduje tych kompozytorów nie wiadomo skąd.
http://www.firedearthmusic.com/composers/
http://www.youtube.com/watch?v=cBmb0BDoAQw
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak nie zmaści to pewnie będzie się ubiegał o odkrycie roku. 
PS:
W tym roku ma powstać pierwszy amerykański film Joon-ho Bong (reżysera "The Host: Potwór") - "Snowpiercer". Podobnie jak jego kolega w "Stoker" niestety nie sięga po koreańskiego kompozytora ale dostaje kogoś z Hollywood - w tym wypadku Marco Beltramiego, czyli chyba nie ma na co czekać.

PS:
W tym roku ma powstać pierwszy amerykański film Joon-ho Bong (reżysera "The Host: Potwór") - "Snowpiercer". Podobnie jak jego kolega w "Stoker" niestety nie sięga po koreańskiego kompozytora ale dostaje kogoś z Hollywood - w tym wypadku Marco Beltramiego, czyli chyba nie ma na co czekać.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To ja przecież w temacie Beltramiego kilka miesięcy temu wrzucałem pierwszy dostępny track i zostałem zjechany. Znaczy zjechano Beltramiego, a mnie razem z nim.Koper pisze:PS:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Z zasady nie zaglądam w temat Beltramiego. 

http://www.varesesarabande.com/servlet/ ... 5th/Detail
Bardzo fajny przekrój najnowszej muzyki filmowej, tylko ostatni kawałek mogli sobie darować, "Letting Go" bardziej udanie zakończyło by tą kompilacje.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Imponująca kompilacja.
W sumie na upartego to moglibyśmy zrobić podobną.
Ale już widzę co by to zrodziło i ja bym raczej nie chciał zajmować liczeniem, a i ryzyko, że ludzie będą głosowali na to co najbardziej lubią byłoby ogromne i trudne do zwalczenia. 

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Genialnie, szkoda tylko że mnie nie stać na to