How To Train Your Dragon - John Powell
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: How To Train Your Dragon - John Powell
Muszę powiedzieć,że Powell robi na prawdę dobrą muzę,jeszcze nie słuchałem dogłębnie pierwszego smoka (muszę to nadrobić0 ale dwójka jest bardzo fajna i jak to wygląda,np. z "Rio2"?,jest u nas score,czy tylko piosenki?.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
W tym przypadku jak wybitnie nie cierpisz piosenek w muzyce filmowej to omijasz utwory 11 i 19.lis23 pisze:Muszę powiedzieć,że Powell robi na prawdę dobrą muzę,jeszcze nie słuchałem dogłębnie pierwszego smoka (muszę to nadrobić0 ale dwójka jest bardzo fajna i jak to wygląda,np. z "Rio2"?,jest u nas score,czy tylko piosenki?.
11 to śpiewający Gerard Butler, Cate Blanchett i Craig Fergusson (bardzo ładnie śpiewają, nie ma im co tu powiedzieć na złe, zwłaszcza Leonidas i Galadriela). Zaś 19 to piosenka Jonsiego.
- lis23
Bardzo lubię piosenki,nie lubię tylko,jak zamiast score wydają album z samymi piosenkami inspirowanymi filmem.qnebra pisze:
W tym przypadku jak wybitnie nie cierpisz piosenek w muzyce filmowej to omijasz utwory 11 i 19.
11 to śpiewający Gerard Butler, Cate Blanchett i Craig Fergusson (bardzo ładnie śpiewają, nie ma im co tu powiedzieć na złe, zwłaszcza Leonidas i Galadriela). Zaś 19 to piosenka Jonsiego.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
To w tym przypadku masz do wyboru tylko soundtrack, nie ma czegoś w stylu "GoT Mixtape".
Score roku. Co ja czytam? Widzę, że chyba niektórym fanbojstwo pierwszego (skądinąd bardzo dobrego) Smoka przesłania obiektywne spojrzenie na to jak się prezentuje sequel
Chciałbym zauważyć, że oryginalność tego scoru oscyluje coś koło... hmmm... dwóch gwiazdek? Oczywiście, że kontynuowanie muzycznej myśli było niezbędne, ale w zasadzie wszystko co najlepsze pochodzi z jedynki. Temat z "Flying with Mother" brzmi bardzo fajnie, ale Powell takie rzeczy robił już nieraz. Trzeba też przyznać, że cytaty z jedynki są naprawdę dobre, ale to zmienia faktu, że score to dla mnie solidna, ale jednak powtórka z rozrywki.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
qnebra pisze:W tym przypadku jak wybitnie nie cierpisz piosenek w muzyce filmowej to omijasz utwory 11 i 19.lis23 pisze:Muszę powiedzieć,że Powell robi na prawdę dobrą muzę,jeszcze nie słuchałem dogłębnie pierwszego smoka (muszę to nadrobić0 ale dwójka jest bardzo fajna i jak to wygląda,np. z "Rio2"?,jest u nas score,czy tylko piosenki?.
Piosenka Jonsiego jest bardzo dobra. Przyjemnie się słucha a od czasu do czasu wplata się muzyka Powella.
Słucham ten score cały czas i ze zdania, że score jest OK doszedłem do momentu gdzie powiem, że się w niej zakochałem. Score roku ( poprzeczka wysoko ). Najlepsze jest to, że z kolejnym przesłuchaniem odkrywam coraz więcej świetnych sekwencji.
Nie wiem czy ten score nie jest czasem lepszy od tego z 1 części, ale pierwsza część broni się takimi utworami jak : Forbidden Friendship czy Test Drive.
Muszę przesłuchać płytkę z pierwszej części...
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
To jest najgorsze. Przykładem jest Soundtrack z Dzwoneczka, gdzie Joel Mcneely odwalił kawał świetnej roboty a jego muzyki na płycie nie ma ( zaledwie 7 min czy tam ile ).lis23 pisze:Bardzo lubię piosenki,nie lubię tylko,jak zamiast score wydają album z samymi piosenkami inspirowanymi filmem.qnebra pisze:
W tym przypadku jak wybitnie nie cierpisz piosenek w muzyce filmowej to omijasz utwory 11 i 19.
Całkowicie się nie zgadzam. Rozumiem, że pierwszego Smoka można uznać za score roku (nie wnikam w niczyje gusta), ale nazywanie prawdopodobnym scorem roku partyturę, która dobitnie bazuje na poprzedniku jest mocnym nagięciem. Abstrahując już od tego, że mamy dopiero czerwiecWhiteHussar pisze: Słucham ten score cały czas i ze zdania, że score jest OK doszedłem do momentu gdzie powiem, że się w niej zakochałem. Score roku ( poprzeczka wysoko ).

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Kaonashi pisze:Całkowicie się nie zgadzam. Rozumiem, że pierwszego Smoka można uznać za score roku (nie wnikam w niczyje gusta), ale nazywanie prawdopodobnym scorem roku partyturę, która dobitnie bazuje na poprzedniku jest mocnym nagięciem. Abstrahując już od tego, że mamy dopiero czerwiecWhiteHussar pisze: Słucham ten score cały czas i ze zdania, że score jest OK doszedłem do momentu gdzie powiem, że się w niej zakochałem. Score roku ( poprzeczka wysoko ).
Co z tego, że mamy Czerwiec. Mogę tak powiedzieć.
Powtórka z rozrywki, fakt. Ale fajna. Jest kilka dobrych w pierwszej części ścieżek i nie powtarzających się zbytnio w 2, dlatego też nie raz będę wracał do muzyki z jedynki i dwójki.
No możesz, możesz. Tylko pamiętaj że jeszcze więcej niż pół roku przed namiWhiteHussar pisze:Co z tego, że mamy Czerwiec. Mogę tak powiedzieć.

Score roku to póki co The Grand Budapest Hotel i tyle w temacie
Smok to może 3. miejsce, za Czarownicą 

Obydwa wymienione przez Ciebie tytuły bardziej zasługują na ten tytuł niż Smok 2, choćby ze względu na oryginalność 

- lis23
Najważniejsze jest,że,póki co,najlepsze prace tego roku (Czarownica,drugi smok,itp.) yo prace klasyczne,a nie eksperymenty a la Zimmer w drugim Niesamowitym Spider Manie 
w ogóle,jak taki Powell uchował się w Zimmerowskim środowisku?.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

... w Ameryce nie zapomnij dodać. Bo chyba mało kto tu się wychyla poza Hollywood.lis23 pisze:Najważniejsze jest,że,póki co,najlepsze prace tego roku
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Rety widzę, że każda okazja jest dobra. To już nawet mnie i chyba Adamowi znudziło się wypominanie na każdym kroku "Godzilli" Desplata.lis23 pisze:Najważniejsze jest,że,póki co,najlepsze prace tego roku (Czarownica,drugi smok,itp.) yo prace klasyczne,a nie eksperymenty a la Zimmer w drugim Niesamowitym Spider Manie

Ma się rozumieć, to okropne Hollywood. Nawet nie ma co się równać z polską szkołą filmową.Kaonashi pisze:... w Ameryce nie zapomnij dodać. Bo chyba mało kto tu się wychyla poza Hollywood.lis23 pisze:Najważniejsze jest,że,póki co,najlepsze prace tego roku

#WinaHansa #IStandByDaenerys