Jak tak oglądałeś ten film, to nie dziwię się, że Ci się nie podobał:Spoiler:
Mad Max: Fury Road (2015) - Tom Holkenborg (Junkie XL)
- Wojteł
- John Williams
Re: Mad Max: Fury Road (2015) - Tom Holkenborg (Junkie XL)
Świetny film z fantastycznym Hemsworthem. Na minus bym zaliczył trochę problemów pacingowych, miałem też wrażenie, że parę kwestii związanych z rangą Furiosy mogłoby mieć dodatkowe wyjaśnienie. Jeśli takie filmy odnoszą porażkę w BO, to do końca świata będziemy skazani na wysrywy marvela i star warsy.
Spoiler:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Ona miała rękę tylko przytrzaśniętą drzwiami do drzwi, a jak ją podpinali do łańcucha to nie dyndała, także nie naciągajmy faktów. A pisanie o Hemsworcie w tym filmie „fantastyczny” to marny trolling.
#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Marny trolling to uprawiasz co najwyżej Ty, większość opinii bardzo pochlebnie się wyraża o jego roli. Świetnie się odnalazł w tym campie i balansował na granicy między szalonym watażką, a niekompetentnym bufonem. A ona tej ręki nie miała "tylko przytrzaśniętej drzwiami", tylko
Spoiler:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Szkoda płyt. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Można mnie poprawić, ale będzie to bodajże dopiero drugie po Dune wydane CD z Hollywoodzkim scorem w tym roku i też od Mutanta...
A i jeszcze Pogromcy Dario chyba wyszli fizycznie.
A i jeszcze Pogromcy Dario chyba wyszli fizycznie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I niestety za parę dni film ukaże się na streamingu.Wojteł pisze: ↑ndz cze 09, 2024 14:51 pmŚwietny film z fantastycznym Hemsworthem. Na minus bym zaliczył trochę problemów pacingowych, miałem też wrażenie, że parę kwestii związanych z rangą Furiosy mogłoby mieć dodatkowe wyjaśnienie. Jeśli takie filmy odnoszą porażkę w BO, to do końca świata będziemy skazani na wysrywy marvela i star warsy.

Cieszę się, że byłem z tą nielicznych osób, które zobaczyły ten film w IMAX. I niestety w przeciwieństwie do seansów "Top Gun: Maverick", "Avatar: The Way of Water", "Oppenheimer" tym razem sala była w połowie pusta.

I jest to naprawdę dobry film i chciałbym więcej ich z tego świata zobaczyć, ale patrząc po wyniku Box Office Furiosy to już raczej nie nastąpi.

Film miał bardzo słabą i niestety mylącą kampanię promocyjną. Kathleen Kennedy i Disney niestety ze swoją taktyką...

... sprawili, że wiele osób pomyślało, że "Furiosa" to kolejny film z "boss-girl", jakimi byliśmy raczeni przez ostatnie 10 lat plus. Co też zraziło potencjalnych widzów, a ja za prawdę powiadam wam, "Furiosa" jest jak najbardziej daleka od "Put a chick in it and make her lame and gay!".
Zaś Adam z jednej strony był w kinie, za co muszę go pochwalić, ale z drugiej strony Adam zrobił tat bardzo negatywny pijar, czym zraził potencjalnych widzów. Plus niestety Adam od razu przełożył wynik finansowy na jakość filmu i po części trochę, choć nie wiem czemu, cieszył się tą porażką.

A więc tak to jest, mogliśmy mieć badass filmy, a w zamiast tego szykujcie się na więcej produktów jak "The Acolyte". "Miałeś chamie złoty róg..."
#WinaHansa #IStandByDaenerys
taaa, moja wina, że na filmie wszyscy usnęli, bo jest o jakieś 75 minut za długi i przegadany, a Hemsworth gra karykaturalnie jak w standupie (bo inaczej nie umie, bo to tylko worek mięśni i nic więcej)...
jakby film był dobry, to by zarobił.
jakby film był dobry, to by zarobił.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wedle tej zasady, ani "Fury Road", ani "Dredd", ani "Blade Runner" i "Blade Runner 2049" nie są dobrymi filmami, bo nie zarobiły.
to były inne czasy = sprzed streamingu.
teraz tylko naprawdę dobry film zarobi w kinach, a większość nie ma jak zarobić, skoro po 2 tygodniach i tak lądują na stremingach
teraz tylko naprawdę dobry film zarobi w kinach, a większość nie ma jak zarobić, skoro po 2 tygodniach i tak lądują na stremingach

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A to wreszcie sobie obejrzę i ocenię czy w istocie wyszło tak gównianie jak na trailerach

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale nie uwłaczając jaki posiadasz sprzęt w domu, to mimo wszystko kino domowe, nie ma porównania z prawdziwym kinem.
Już nie przesadzajmy, to żadne arcydzieło techniki, żeby po Imaxach latać. Im większy ekran tym szybciej zasypia się z nudów na tym filmie, przetestowałem 
A statystycznemu Polakowi i tak wystarczają kinówki z CDA
Obserwuję wyraźnie od ponad roku znaczący spadek liczby osób w kinach, sam jestem średnio 2 razy w tygodniu w nim. No ale co się dziwić,m jak teraz 3/4 filmów po 2 tygodniach ląduje na streaming, więc ludzie wolą se poczekać i w domu obejrzeć.

A statystycznemu Polakowi i tak wystarczają kinówki z CDA

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Czyli co, fabuły tam nie uświadczę?Wawrzyniec pisze: ↑ndz cze 23, 2024 13:44 pmAle nie uwłaczając jaki posiadasz sprzęt w domu, to mimo wszystko kino domowe, nie ma porównania z prawdziwym kinem.
Ale do "podziwiania" oczojebnego CGI to wystarczyłby i smartfon.