What the fuck is this?hp_gof pisze: Austin Film Critics Awards
Best Original Score
Attack the Block, Steven Price
Oscary 2012
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Oscary 2012
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=PrlISdn4 ... re=related
Attack the Block w wyścigu Oscarowym zdyskwalifikowano, ale muzyka ta doczekała się sporej rzeszy fanów, głównie spoza filmówki.
Attack the Block w wyścigu Oscarowym zdyskwalifikowano, ale muzyka ta doczekała się sporej rzeszy fanów, głównie spoza filmówki.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nagrodzenie tego to pewnie taki ukłon w stronę młodszej blokowej widowni, do jakiej ten film jest skierowany. W filmie ona całkiem nieźle się spisywała, choć szczerze liczyłem na większą zabawę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Brzmi to jak soundtrack z Super Meat BoyaMystery Man pisze:Coś takiego:

Central Ohio Film Critics Nominations
Best Score
-The Chemical Brothers, Hanna
-Alexandre Desplat, The Tree of Life
-Trent Reznor and Atticus Ross, The Girl with the Dragon Tattoo
-Howard Shore, Hugo
-John Williams, War Horse
Best Score
-The Chemical Brothers, Hanna
-Alexandre Desplat, The Tree of Life
-Trent Reznor and Atticus Ross, The Girl with the Dragon Tattoo
-Howard Shore, Hugo
-John Williams, War Horse
Denver
Best Original Score
“The Artist”
“The Girl with the Dragon Tattoo”
“Hanna”
“Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2″
“Tinker, Tailor, Soldier, Spy”
Takie małe spostrzeżenie odnośnie nominacji. Myślę, że tak jak przy Złotych Globach, tak i przy Oscarach zabraknie nazwiska Desplata. Powód? Bynajmniej prosty. Przy 99% pewności dla nominacji dla Brouce, wątpię, że do finalnej piątki nominowanych zostanie, aż dwóch Francuzów. No i z wyścigu odpada raczej "Extremely Loud", bo dość niespodziewanie film zbiera słabe recenzje i jak już będzie jakaś nominacja dla Ola to myślę, że za Pottera.
Best Original Score
“The Artist”
“The Girl with the Dragon Tattoo”
“Hanna”
“Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2″
“Tinker, Tailor, Soldier, Spy”
Takie małe spostrzeżenie odnośnie nominacji. Myślę, że tak jak przy Złotych Globach, tak i przy Oscarach zabraknie nazwiska Desplata. Powód? Bynajmniej prosty. Przy 99% pewności dla nominacji dla Brouce, wątpię, że do finalnej piątki nominowanych zostanie, aż dwóch Francuzów. No i z wyścigu odpada raczej "Extremely Loud", bo dość niespodziewanie film zbiera słabe recenzje i jak już będzie jakaś nominacja dla Ola to myślę, że za Pottera.
Ja doceniam, tylko nie widzę sytuacji, gdzie zostaje nominowanych dwoje ludzi tej samej narodowości, innej od amerykańskiej, nie wiem czy w historii tej kategorii zdarzył się taki przypadek, ja przynajmniej nie kojarzę. No i poza Potterem, wszystkie jego tytuły są w walce o Oscary raczej słabymi zawodnikami.hp_gof pisze:Nie doceniasz Desplata. Przekonamy się już wkrótce
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Dziwny ten rok, a wydawało się, że połowa tegorocznego dorobku Desplata (mówię o filmach) będzie walczyła ostro o Oscara.
Bo akurat filmy, do których stworzył muzykę nie wstrzeliły się w tym roku w listę głównych faworytów, choć parę miesięcy się w ten sposób zapowiadały
Ale w kategorii muzyka może zdarzyć się wszystko. Tutaj naprawdę nigdy nie widzę żadnej logiki. Bardziej się liczą nazwiska, a nie sama muzyka czy nawet film, do którego powstała. Jak się spojrzy na coroczne nominacje, to oprócz kilku znanych nazwisk pojawia się jedno/max. 2 nazwiska nieznane, bo akurat ktoś stworzył naprawdę dobrą muzykę do dobrego filmu
Czekamy cierpliwie.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Sam muszę przyznać się do błędnych prognoz. Gdyż bardzo często głosiłem, że w 2012 roku Desplat dostanie Oscara i typowałem do tego jeszcze "The Tree of Life". Jak widać myliłem się.Marek Łach pisze:Dziwny ten rok, a wydawało się, że połowa tegorocznego dorobku Desplata (mówię o filmach) będzie walczyła ostro o Oscara.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No nic, prawdopodobnie kolejny rok Desplat obejdzie się bez Oscara i najwyraźniej bez nominacji. Może i dobrze, bo w tym roku nie skomponował niczego na miarę "Ghost Writera". Może za rok... A nie, sorry, wtedy będzie "Hobbit". 

Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pewny jesteś, że "Hobbit" zgarnie? Nie zapominaj, że między innymi pojawi się jeszcze "Lincoln"

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore