FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2686 Post autor: hp_gof » śr gru 16, 2015 19:36 pm

A tymczasem na Teneryfie festiwal zmienia datę i ogłasza pierwsze atrakcje ;)
THE TENERIFE INTERNATIONAL FILM MUSIC FESTIVAL WILL BE HELD BETWEEN SEPTEMBER 23 AND OCTOBER 1, 2016
The President of the Cabildo, Carlos Alonso, announced the tenth edition of the International Festival of Film Music of Tenerife (FIMUCITÉ)
FIMUCITÉ 2016 will offer an intensive programme from 23 September untill 1 October 2016, and will make a journey through the music of the most important science fiction productions, from "Star Wars" to "Star Trek", under the generic title of 'Space Opera: 'The Music Of The Stars'.
Innovations included the change of dates in the celebration (from summer to autumn), as well as the greater involvement of the Orquesta Sinfónica de Tenerife.
This musical event will feature two large symphonic concerts, performed by the Symphony Orchestra of Tenerife, next to the Tenerife Film Choir, under the direction of composer and director of this initiative, Diego Navarro. Both concerts will be offered in the Auditorium of Tenerife "Adán Martin". One of these concerts, the one planned for Friday 30 September, will be dedicated to the best music composed for the genre of science fiction.
For the celebration of the tenth anniversary of the International Film Music Festival of Tenerife it will return with the successful concerts of "The Pop Culture Band", from previous FIMUCITÉ shows "Back to the 80s" and "Back to the 90s", a unique format that has allowed the public to relive past decades through the best songs of the music for the film.
https://www.facebook.com/Movies.in.Conc ... =3&theater

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2687 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 17, 2015 01:51 am

Czytam pierwsze informacje i widzę ciągle "Arka" "Arce", "Arka" itd. i pierwsze moje skojarzenia, że to będzie "Arka Noego" występowała i czy inne pieśni religijne. :P

Ale teraz kiedy już widzę program to jestem jak najbardziej na tak i nie będę w typowo polski sposób na wszystko narzekał, gdyż program jest dość ciekawy. Koncert Polańskiego to była naturalna kolej rzeczy, plus zawsze dobrą muzykę miał w swoich filmach.

Harry Gregson-Williams i Powell, to od dawna chciałem, ale raczej nie wierzyłem, że się pojawią na FMF. Posłuchać Smoka, czy Sindbada na żywo to będzie przeżycie, gdzie chyba nawet najwięksi malkontenci tutaj na forum, będą musieli być choć leciuteńko zadowoleni. Plus jakby co zawsze będzie można pójść z HGWu się czegoś napić ;)

Jóhannson i Martinez też spoko, jak i koncert Wiedźminowski, przy czym to raczej na mały składzik, gdyż trudno mi sobie to wyobrazić na orkiestrę.

Jestem na tak i mam nadzieję ujrzeć wielu redakcyjnych, forumowych znajomych podczas festiwalu, kiedy będę mógł się pochwalić jak genialnie było na koncercie Hansa Zimmera :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2688 Post autor: Adam » czw gru 17, 2015 08:43 am

Arka, qrwa :!: :!: :!: 8) 8) 8)
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2689 Post autor: hp_gof » czw gru 17, 2015 10:11 am

Wawrzyniec pisze:będę mógł się pochwalić jak genialnie było na koncercie Hansa Zimmera :mrgreen:
Tylko że wtedy to już wszyscy zainteresowani będą PO koncercie Zimmera, więc nie będzie się czym chwalić, co najwyżej będzie można wymienić się wrażeniami ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2690 Post autor: Adam » czw gru 17, 2015 11:20 am

Taaa Wawrzyn mysli że jeden idzie na koncert, tylko że zapomina że niektórzy będą wcześniej na nim :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2691 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 17, 2015 18:17 pm

Ktoś będzie na koncercie w Londynie? :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2692 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 17, 2015 23:43 pm

Że co?

FMF jest na koniec maja.

Koncerty w Polsce są przełom kwiecień/maj.

Ossochozi?

hp_gof

#2693 Post autor: hp_gof » sob gru 19, 2015 14:26 pm

Pojawił się cennik biletów:
http://fmf.fm/bilety

Co ciekawe: 20% rabatu na bilety zakupione w okresie od 21.12.2015 do 31.01.2016. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2694 Post autor: Adam » sob gru 19, 2015 21:24 pm

aż nie mogę uwierzyć jakie atrakcyjne ceny dali. efekt Dudy? 8) :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2695 Post autor: Ghostek » sob gru 19, 2015 21:59 pm

Noo i za cene biletu na jakiegoś Zimmera można ogarnąć cały festiwal...w najlepszym sektorze :P
Obrazek

Templar

#2696 Post autor: Templar » sob gru 19, 2015 23:22 pm

hp_gof pisze:Pojawił się cennik biletów:
http://fmf.fm/bilety

Co ciekawe: 20% rabatu na bilety zakupione w okresie od 21.12.2015 do 31.01.2016. :)
Ten "Karnet na pasmo główne Festiwalu" to obejmuje wszystkie koncerty wymienione na tej stronie poza "Cinematic Piano"?

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#2697 Post autor: bartex9 » sob gru 19, 2015 23:28 pm

Obstawiam, że nie obejmuje on też czwartkowego koncertu "Wars i Kaper: Deconstruction" (alterFMF) i niedzielnego "Młodzi na poważnie: Animacje".

Templar

#2698 Post autor: Templar » sob gru 19, 2015 23:33 pm

bartex9 pisze:Obstawiam, że nie obejmuje on też czwartkowego koncertu "Wars i Kaper: Deconstruction" (alterFMF) i niedzielnego "Młodzi na poważnie: Animacje".
Przeglądam teraz program i tam można wybrać zakładkę "Program główny", ale wtedy wyłączając te Cinematic Piano zostają tylko 4 koncerty: Scoring4Polański, Gala Animacji, Arka i Wiedźmin 3. Coś mi tu nie pasuje, bo kupując osobno bilety na każdy z tych koncertów za najlepsze miejsca zapłaciłbym 330zł, a cena karnetu 380zł (nie liczę tych zniżek co teraz mają być, ale na karnet też wychodzi trochę ponad 20% jak w przypadku biletów na pojedyncze koncerty).

Templar

#2699 Post autor: Templar » pn gru 21, 2015 14:14 pm

Czyli jednak ten karnet jest na wszystko poza Cinematic Piano. Kupiłem, bo cena dobra, choć jak się kupuje na stronie Eventima to mnie wkurwia, że doliczają sobie z dupy jakieś opłaty serwisowe + jeszcze wysyłka i wyszło 16zł więcej :P W ogóle jakoś kijowo się wybiera te miejsce przy tym karnecie, ja najpierw się pomyliłem i po prostu wybrałem losowe, ale zanim usunąłem to z koszyka to spojrzałem jakie mogę wybrać ręcznie, to jak wybrałem miejsce w 1 obiekcie to już mi nie pozwalał na wybór w kolejnym :? Poza tym okazało się, że te pierwsze losowe są dużo lepsze od tych co zostały do wyboru :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2700 Post autor: Adam » pn gru 21, 2015 14:19 pm

a się rzuciły polaczki :shock: :o na Arkę już praktycznie całej płyty nie ma :D
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ