NAGRODY BRANŻOWE
Re: NAGRODY BRANŻOWE
najgorsze są te pieprzone drony
a lista fajna i ciekawa, bo są tu pozycje z produkcji które popularnośc miały zerową wręcz. a sprzedaż tych albumów liczona jest w setkach tysięcy userów - pamiętajmy że iTunes ma przecież większośc rynku sprzedażowego

#FUCKVINYL
No tak, bo La La Land, H8 i Moana powstały na keybordzieMystery pisze:Na pewno w oczy rzuca się tylko 1 symfoniczna ścieżka

La La Land i Moana widnieją tu głównie ze względu na piosenki, a H8 niech będzie, ale to muza z filmu Tarantino nagrodzona Oscarem, także może się cieszyć popularnością, chodziło mi głównie o to że brak tu symfonicznych ścieżek z kasowych filmów w USA jak "Fantastic Beasts", "Secret Life of Pets", "Doctor Strange" czy "The Jungle Book".
Dallas:
BEST MUSICAL SCORE
Winner: Justin Hurwitz, LA LA LAND
Runner-up: Mica Levi, JACKIE
Las Vegas
Best Score
La La Land
Chicago
Best Original Score: Mica Levi, JACKIE
Utah
Original Score: Justin Hurwitz, “La La Land”; runner-up: Johann Johannsson, “Arrival.”
St. Louis
BEST MUSIC SCORE: Justin Hurwitz, “La La Land”
Phoenix
BEST ORIGINAL SCORE
Arrival
Jackie
La La Land
Lion
Nocturnal Animals
No i La La Land już na dobre zostaje tegorocznym faworytem do Oscara, większej konkurencji praktycznie nie widać.
BEST MUSICAL SCORE
Winner: Justin Hurwitz, LA LA LAND
Runner-up: Mica Levi, JACKIE
Las Vegas
Best Score
La La Land
Chicago
Best Original Score: Mica Levi, JACKIE
Utah
Original Score: Justin Hurwitz, “La La Land”; runner-up: Johann Johannsson, “Arrival.”
St. Louis
BEST MUSIC SCORE: Justin Hurwitz, “La La Land”
Phoenix
BEST ORIGINAL SCORE
Arrival
Jackie
La La Land
Lion
Nocturnal Animals
No i La La Land już na dobre zostaje tegorocznym faworytem do Oscara, większej konkurencji praktycznie nie widać.
ten Lala to przecież będzie jak Artysta, wiadomo że oskara ma już od dawna w kieszeni.
#FUCKVINYL
dopiero teraz zorientowałem się, że na finalnej liście scorów wysuniętych do Oscara nie ma Truth Tylera, a na to konto jest Criminal. No nie ogarniam ich 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A tak prawdę mówiąc wraca ktoś do tego "Artysty"?Adam pisze:ten Lala to przecież będzie jak Artysta, wiadomo że oskara ma już od dawna w kieszeni.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Nawet nie słuchałem :/
Truth było rok temu.Adam pisze:dopiero teraz zorientowałem się, że na finalnej liście scorów wysuniętych do Oscara nie ma Truth Tylera, a na to konto jest Criminal. No nie ogarniam ich
Aha to sorry przegapiłem też
Ale dalej nie rozumiem dlaczego kolaboracji nie odrzucili w przypadku tego Criminala 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oscarowe gdybanie od Variety i kombinacje Hansa:
http://variety.com/2016/artisans/in-con ... 201949408/
http://variety.com/2016/artisans/in-con ... 201949408/
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ciekawe czy John faktycznie dostanie noma za tego suchara.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
film to chyba największy fail Szpilberga ever, więc niekoniecznie. zresztą kogo to obchodzi jak wygra Hurwitz <3 

#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Film nawet nie wyszedł u nas na Blu, a chętnie bym go zobaczył (jest tylko DVD), gdyż opinie są skrajnie różne. Teoria spiskowa głosi, że Spielberg specjalnie nakręcił słaby film, żeby się wymigać od kontraktu z Disneyem, tyle, że Disney w ub. roku zarobił ponad 7 miliardów zielonych z kinAdam pisze:film to chyba największy fail Szpilberga ever, więc niekoniecznie. zresztą kogo to obchodzi jak wygra Hurwitz <3

W kwestii piosenki, wszyscy stawiają na wygraną "City of Stars", ale moim zdaniem, najlepszym utworem z tegoż filmu jest "Another Day of the Sun" - jest tu rozmach, pompa i werwa, obecne tylko w starych musicalach i to ten utwór nie wychodzi mi z głowy (choć po pierwszym odsłuchu jakoś mnie nie zachwycił

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John