Wyczekiwane score'y
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Wyczekiwane score'y
Przypuszczalna odpowiedź Marka: Nie, bo tam wiadomo czego się spodziewać. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
No chyba w aż taką dosłowność Quentin nie pójdzieKoper pisze:Ciekawe czy będzie piosenka Bacalova z "Django"

Chyba najbardziej oczekiwana przeze mnie tracklista rokuWawrzyniec pisze:O niedługo pojawi się soundtrack do Django Unchained
http://www.amazon.com/gp/product/B00A8V ... lmusrep-20
Obstawiamy ile utworów Morricone i z jakich filmów się pojawią?

ale dlaczego?
przecież to będzie w całości składak znanych utworów, więc co to za zaskoczenie czy przyjemnośc słuchania oklepnych już tematów?

NO CD = NO SALE
No właśnie jestem obrzydliwie ciekaw na co Tarantino zdecydował się do tego filmu i to na dodatek westernu. W "Bękartach" kawałkami Morricone czy Schifrina zakozaczył na maksa i tutaj czekam na podobny, jak nie lepszy efektAdam pisze:ale dlaczego?przecież to będzie w całości składak znanych utworów, więc co to za zaskoczenie czy przyjemnośc słuchania oklepnych już tematów?

coś się chyba stało z Powellem, albo jakieś prywatne/rodzinne historie, bo stracił kolejny już film (to już 4 czy 5 w okresie ostatnich 2, 3 msc) i znów taki któremu wcale nie jest blisko do premiery - "Captain Phillips" Paula Greengrasa. imdb twierdzi, że robi go Powell, ale to już nie prawda, bo score robi Heniu Jackman.
NO CD = NO SALE
Sądzę, że Powell tak jak HGW zrobił sobie na rok 2013 rok zasłużonej przerwy, stąd też zapewne zaskakujące kompozytorskie wybory w animacjach Dreamworks, Desplat w Guardians, Silvestri w Croods. Ciekaw jestem tylko czy będzie to tylko rok?Adam pisze:coś się chyba stało z Powellem, albo jakieś prywatne/rodzinne historie, bo stracił kolejny już film (to już 4 czy 5 w okresie ostatnich 2, 3 msc) i znów taki któremu wcale nie jest blisko do premiery - "Captain Phillips" Paula Greengrasa. imdb twierdzi, że robi go Powell, ale to już nie prawda, bo score robi Heniu Jackman.
ale te filmy były updatowane w jego agencji, a potem te updaty były cofane. tak jakby miał zakontraktowane a coś się wydarzyło i musiałzrezygnować - wszystkie te projekty to nie są rejecty, tylko zmiany, bo większośc z tych tytułów wyjdzie w 2 połowie 2013 r. 3 przejął Beltrami, jeden Jackman, i jeszcze jeden tytuł o którym zapomniałem teraz. A rezygnacja z Greengrasa jest najbardziej dziwna z tej piątki.
NO CD = NO SALE
Greengrasa i Millera. Ewidentnie Powell sam zrezygnował z komponowania do tych wszystkich filmów i może rzeczywiście nie są to na tyle wakacje (nie kontraktuje się tylu tytułów jak się ma zamiar "leniuchować", vide Giacchino w 2012), co jakieś problemy natury osobistej.Adam pisze:ale te filmy były updatowane w jego agencji, a potem te updaty były cofane. tak jakby miał zakontraktowane a coś się wydarzyło i musiałzrezygnować - wszystkie te projekty to nie są rejecty, tylko zmiany, bo większośc z tych tytułów wyjdzie w 2 połowie 2013 r. 3 przejął Beltrami, jeden Jackman, i jeszcze jeden tytuł o którym zapomniałem teraz. A rezygnacja z Greengrasa jest najbardziej dziwna z tej piątki.
Powell musi przystopować trochę z tymi animacjami, bo zjada swój własny ogon. Może to zrozumiał? Chciałbym go na powrót usłyszeć w jakimś dramacie, kinie akcji. Szkoda szczególnie tego Greengrassa, bo ewidentnie była to jednak z najbardziej owocnych współprac na linii reżyser-kompozytor współczesnej filmówki. A RCP-klony siedzą i zawijają w sreberka
Stali się w ostatnich latach wybitnymi specjalistami w przejmowaniu bardzo ciekawych projektów (niestety...).

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A czekaladę zjada "Wiadomo Kto"Tomek pisze:A RCP-klony siedzą i zawijają w sreberka

A już na poważniej to też nie jestem z tego newsa zadowolony. Gdyż miałem dość spore muzyczne oczekiwania wobec tego projektu. Nawet średniawe "Green Zone" miało kilka mocnych kawałków. Ale może rzeczywiście Powell czuje się trochę zmęczony i chwila odpoczynku dobrze mu zrobi.
Dziwna sytuacja, gdyż zarówno HGW jak i Powell robią pauzę. Dwójka najlepszych padawanów Mistrza odpoczywa, ale ich następcy dalej im nie dorastają do pięt.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Dlatego, mam nadzieję, że rozumiesz moją krytykę ich "dokonań"?Wawrzyniec pisze:Dwójka najlepszych padawanów Mistrza odpoczywa, ale ich następcy dalej im nie dorastają do pięt.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale ja sam nigdy nigdzie nie twierdziłem, że oni osiągnęli poziom Powella i HGW. Jackmana obserwuję, ale jego soundtracki są jak sinusoida i niestety obawiam się, że jeżeli chodzi o ten film Greengrassa to dostaniemy elektroniczne łubu-dubu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
tak jakby Powell czymś błysnął, poza indolencją, w Green Zone 

NO CD = NO SALE