HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)

#256 Post autor: Adam » czw lip 25, 2013 22:33 pm

dlatego wymieniłem Kopra i Tomka, a nie Ciebie, tyś miał tropa dobrego :)

i tak, jara mnie to, bo tutaj nie było przypadku. nie w sytuacji gdy Bandytę, Prowokatora i oba Psiaki miał Hans na półce, a Lorenc będąc w USA musiał na prośbę Curta Sobela ściągać tego sztuki od żony w pl, również później :)

polska muzyka filmowa nie ma się czego wstydzić, szczególnie z tamtych lat, i to świetnie że teraz megagwiazdy do tego nawiązują. ileż można kopiować własnego czteronutowca :P albo Hans jak robił reaserch sobie ten fragment upatrzył, albo mu temat siedział w głowie, albo pomagier to wyszukał, a to nie jest trudne bo to był głośny film nawet w usa. a że to nie było zamierzone? to oczywiste.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#257 Post autor: Paweł Stroiński » pt lip 26, 2013 00:46 am

Adam pisze:czekałem czy ktoś to poruszy.. (Koper, Tomek, zawiedliście mnie :P ) . wiecie co w scorze z Lone Ranger najbardziej rozwala konstrukcję mózgu? nie wiecie... Paweł od zawsze taki dokładny w sprawach Hansa, a też nie zauważył... a szkoda :P

a więc Hansiunio zerżnął w Lone Rangerze temat wojenny z Psów Lorenca i to nuta w nutę :mrgreen: zapuszczać prędziutko Absurdity od 4:10, a potem pierwszy track z pierwszych Psów od 0:20 8)

i co, zatkało kakało? :D i nie. nie jestem zły. wręcz przeciwnie - napawa mnie to dumą, że mistrzunio wiedział z jakiego polskiego mistrzunia rżnąć. fuck yeah 8) pewnie jakby to chodziło o inne nazwisko to bym nie zauważył, ale że Lorenc to cóż, no zboczenie :) Lorenc się śmiał 10 minut jak mu to powiedziałem i puściłem.

i to nie był raczej przypadek w wykonaniu Hansa, bo wiem jakie płyty Lorenca lubił i miał (czy lubi i ma je dalej to nie wiem, ale jak widać ta zżyna pokazuje że chyba dalej lubi/siedzi mu w głowie nieświadomie).
Właśnie usłyszałem ten kawałek z Psów i faktycznie. Chociaż ten temat bardzo łatwo wpisać w stylistykę Zimmera.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#258 Post autor: Adam » sob lip 27, 2013 08:59 am

może i tak ale zżyna jest epicka 8) to nie są sample kiedy można było kogoś wytłumaczyć i zwalić na gotową bazę utworów (np ostatnio podkład jednego tracka z Knight And Day Powella, był identyczny jak w 6 lat starszych Kryminalnych Zielińskiego, i myślałem że pomyliłem płyty, ale potwierdziłem to że to były gotowe sample, choć dziwne że Powell używał takiej starej bazy).
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#259 Post autor: Koper » sob lip 27, 2013 11:57 am

No cóż, faktycznie, jakoś nie zwróciłem na to uwagi, choć przyznaję, jakoś się w ten score aż tak mocno nie wsłuchiwałem. Paweł już niższej noty za oryginalność i tak nie może :D a to tylko potwierdza, że muzyka Hansa to dzieło typowo funkcjonalne, bez większej wartości artystycznej i choć samo w sobie ok to generalnie do zapomnienia. No ale Wawrzek będzie krzyczał, że film dobry, że muza zajebista i obok Mos score roku 2013. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#260 Post autor: Paweł Stroiński » sob lip 27, 2013 12:23 pm

A czy ktoś mówił, że pisany do produkcji Bruckheimera score będzie miał wielką wartość artystyczną? :)

Ja się cieszę i jestem w szoku, że tego się w ogóle słuchać da :mrgreen:

Mefisto

#261 Post autor: Mefisto » sob lip 27, 2013 16:20 pm

Koper pisze:Paweł już niższej noty za oryginalność i tak nie może :D
Połówek nie można? :)

Mefisto

#263 Post autor: Mefisto » sob lip 27, 2013 17:03 pm

Lipa i brzoza.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#264 Post autor: Adam » wt lip 30, 2013 20:40 pm

widział ten film ktoś poza Wawrzkiem? Bo u niego każdy film z Deepem i Verbinskiego sie podoba, a jak jeszcze do tego muza Hansa to już geniusz w ogóle.. Zwiastun powiem że mi się nawet podobał, ale to co pisują o tym filmie po necie skutecznie mnie odrzuca od wycieczki kina. słusznie?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#265 Post autor: Paweł Stroiński » wt lip 30, 2013 20:54 pm

Film jest ładnie zrobiony, ale gubi się w zeznaniach. Jedną z najważniejszych scen jest połączenie ogolonego Jacka Sparrowa z orłem na głowie, zachowującego się cokolwiek dziwnie i (prawie - robi wielką różnicę) zabawnie Tonto z krwawą jatką a la koniec Ostatniego samuraja. Jeśli połączenie głupkowatej komedii z filmem o ludobójstwie cię interesuje, proszę bardzo.

Film DA się obejrzeć, bo ma piękne zdjęcia, nie jest źle zagrany, ale jak mówię, gubi się to to w zeznaniach i jest za długie. Jako tako sprawne, ale żadne arcydzieło, ale na pewno nie kupa gówna. Podobał mi się bardziej od Człowieka ze stali :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#266 Post autor: Adam » ndz wrz 01, 2013 12:44 pm

nie było jeszcze szczegółów (najlepsze że Myerson nie nagrywał :shock: ):

"Red's Theater Of The Absurd"
Written & Produced by Jack White
Performed by Pokey LaFarge & The South City Three
Band Members: Pokey LaFarge, Joey Glynn, Adam Hoskins & Ryan Koening

Score Composed & Produced by Hans Zimmer
Executive Soundtrack Album Producers: Jerry Bruckheimer & Gore Verbinski
Executive in Charge of Music & Soundtracks for The Walt Disney Studios Motion Pictures Group & The Disney Music Group: Mitchell Leib

Additional Music by Geoff Zanelli, Rupert Gregon-Williams, Steve Mazzaro, Andrew Kawczynski, Jasha Klebe & Lorne Balfe

Music Business/Legal Affairs for The Walt Disney Studios Motion Pictures Group: Scott Holtzman, Sylvia Krask & Don Welty
Music Production for The Walt Disney Studios Motion Pictures Group: Monica Zierhut
Supervising Music Editor: Kenneth Karman
Music Wrangler: Bob Badami
Music Editors: Pete Oso Snell & Katie Greathouse
Sample Development: Claudius Bruese, Ben Robinson, Raul Vega & Taurees Habib
Digital Instrument Design: Mark Wherry

Featured Musicians: Nico Abondolo, Jason Bonham, Ann Marie Calhoun, Anthony Clarke, Mike Einzinger, Pedro Eustache, Aleksey Igudesman, Arturo Sandoval & Tristan Schulze

Supervising Orchestrator: Bruce Fowler
Orchestrations by Walt Fowler, Kevin Kaska, Suzette Moriarty & Carl Rydlund
Music Preparation by Booker White, Walt Disney Music Library
Score Recorded by Joel Iwataki
Score Mixed by Daniel Kresco & Satoshi Noguchi
Album Mixed by Daniel Kresco
Digital Workstation Operators: Kevin Globerman & Vincent Cirilli
Orchestra Conducted by Nick Glennie-Smith
Scored Recorded at Sony Scoring Stage, The Newman Scoring Stage
Scored Recorded & Mixed at Remote Control Studios
Orchestra Contractor: Peter Rotter
Assistant Orchestra Contractors: Megan Wintory & Yvonne Tranne-MacDonald
Concert Master: Belinda Broughton
Music Production Services: Steve Kofsky
Score Coordination for Remote Control Productions: Czarina Russell
Technical Assistants: Chuck Choi, Brian Wherry & Phill Boucher
Digital Instrument Design: Mark Wherry
Assistant Engineers: Christian Wenger, Tim Lauber & Adam Michalak
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#267 Post autor: Kaonashi » ndz wrz 01, 2013 12:46 pm

Znając życie additional to był Zimmer, a cała reszta powinna widnieć przy "score composed" :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#268 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 01, 2013 16:28 pm

Dobrze wiesz, że to zawsze wygląda w rzeczywistości dokładnie odwrotnie. Zresztą dobry score i to się liczy. Cała reszta to ciekawostki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#269 Post autor: Kaonashi » ndz wrz 01, 2013 19:25 pm

Wawrzyniec pisze:Dobrze wiesz, że to zawsze wygląda w rzeczywistości dokładnie odwrotnie. Zresztą dobry score i to się liczy. Cała reszta to ciekawostki.
Czy ja wiem. Najważniejszy track na tej płycie zrobił właśnie "additional koleś".
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#270 Post autor: Adam » ndz wrz 01, 2013 20:44 pm

...przepisując do tego 99% z oryginalnej, wiekowej już klasycznej kompozycji :mrgreen:
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ