Ides of March - Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Ides of March - Alexandre Desplat

#256 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 22, 2011 15:07 pm

Jest jeszcze WIELKIE ponadportalowe podsumowanie na muzykafilmowa.pl Jak będziecie grzeczni i mili to mogę miłe słowo na Desplata napisać. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#257 Post autor: Mystery » czw gru 22, 2011 15:35 pm

A ja tam czekam na nasz forumowy Top :) Rok temu wystartowaliśmy już 21 grudnia, ale myślę, że tym razem można rozpocząć na początku stycznia.

hp_gof

#258 Post autor: hp_gof » czw gru 22, 2011 17:17 pm

Wawrzyniec pisze:Jak będziecie grzeczni i mili to mogę miłe słowo na Desplata napisać. :)
Bez łaski :?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#259 Post autor: DanielosVK » czw gru 22, 2011 17:22 pm

Jak będziesz miły i grzeczny to inni przemilczą Zimmera. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#260 Post autor: Adam » czw gru 22, 2011 18:11 pm

The Cadidate wciąż miażdzy 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#261 Post autor: Arthur » pt gru 23, 2011 14:12 pm

Idy Marcowe wyszły w końcu?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#262 Post autor: bladerunner22 » pt gru 23, 2011 23:48 pm

Generalnie nie przepadam za taką muzą , takie osty są na ogół ciężkie w słuchaniu i tutaj też czasami kompozytor o szlachetnie brzmiącym imieniu czasem trochę nudzi, ale robi to stosunkowo rzadko. Parę tracków porusza lub/ bądź miażdzy , Behind the Flag The Candidate , Doubt czy The Campaign. Z tych bardziej klimatycznych lubię Paranoję. Suma Sumarum , dawno w tym gatunku nie słyszałem nic tak dobrego jak ost Desplata :)

4/5
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#263 Post autor: Arthur » wt gru 27, 2011 18:30 pm

Nie będę odkrywczy powtarzając się za wami. Solo trąbkowe w wersji wojskowej w Behind the flag i dołożone w iście odlotowy marsz wybijany na perkusji i flecie w The Campaign no i mocne The Candidate i niestety na tym kończą się fajerwerki Desplata.
Końcówka The Betrayal i Lobbying od 3:30+ wzięte żywcem z Traffic z "A better Life"
Zarra vs. Duffy utwierdza mnie w przekonaniu, że nad Desplatem wisi klątwa TGW.

Jak słucham The Candidate to szkoda, że Desplat nie pójdzie choć odrobinę dalej w opisie muzycznym, puści swoje wodze, trochę więcej pozytywnych emocji, czuje jakby za nic w świecie nie chciał wychodzić po za pewne znany sobie obszar. nie wiem- przyzwoitości i dostojności.
Pięknie i doskonale ale za gnuśnie.
3,5/5
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#264 Post autor: DanielosVK » wt gru 27, 2011 23:57 pm

"The Candidate" jest najzwyczajniej w świecie zajebiste. Cool track, brzmi dla mnie trochę westernowo (trąbka, gitara, no i w ogóle temat), mógłbym zapętlać w nieskończoność. Reszta płyty również dobra - nawet te mniej porywające, nudniejsze fragmenty, są na swój sposób ciekawe. Tak Desplat mógłby ciągle komponować, z werwą i świeżym spojrzeniem. Jeden z ciekawszych score'ów roku. 4/5
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#265 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 29, 2011 20:41 pm

"The Candidate" jak i ostatni utwór dalej rządzą, ale sam score trochę mi się już przejadł. Co nie zmienia faktu, że to dalej dobra muzyka. Mimo wszystko moja ocena troszeczkę spada od pierwszych recenzji.

3,5/5
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#266 Post autor: bladerunner22 » czw gru 29, 2011 21:20 pm

Wawrzyniec pisze:"The Candidate" jak i ostatni utwór dalej rządzą, ale sam score trochę mi się już przejadł. Co nie zmienia faktu, że to dalej dobra muzyka. Mimo wszystko moja ocena troszeczkę spada od pierwszych recenzji.

3,5/5

Warto wspomnieć, że na scorze słychać bardzo wiele świetnych melodii, które momentami są zabite przez zbyt długi wstęp czy zakończenie no uwielbiam te poruszające dźwięki, które uwalniają skrzypce w utworze ,,Molly's Solitude''. ,,Undercurrents'' też porusza moją strapioną duszę. ,,Molly'' to kolejny przypadek, świetna melodia na fortepian, która trochę ginie w trakcie czasu trwania utworu , świetne jest też ,, Stephen Meyers''. Jak dla mnie muzyka z ogromnym potencjałem , która mogła być drugim Ghost Writerem .

Mocne 4 nadal.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

hp_gof

#267 Post autor: hp_gof » pt gru 30, 2011 09:13 am

bladerunner22 pisze:Jak dla mnie muzyka z ogromnym potencjałem , która mogła być drugim Ghost Writerem.
Ale nie jest!!!

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#268 Post autor: Mystery » pt gru 30, 2011 11:31 am

Wawrzyniec pisze:"The Candidate" jak i ostatni utwór dalej rządzą, ale sam score trochę mi się już przejadł. Co nie zmienia faktu, że to dalej dobra muzyka. Mimo wszystko moja ocena troszeczkę spada od pierwszych recenzji.

3,5/5
U mnie podobnie :wink:

hp_gof

#269 Post autor: hp_gof » pt gru 30, 2011 13:23 pm

To ja od samego początku byłem sceptyczny, a Wy mnie wyśmialiście, że to przecież taki świetny score! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#270 Post autor: Mystery » pt gru 30, 2011 13:41 pm

Nie no, świetny jest nadal, tylko jako całość, poza wiadomymi trackami, już tak nie pociąga i nie zachwyca jak za pierwszym razem :wink:

ODPOWIEDZ