THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: (???) - "SKYFALL" (BOND 23) / NEWSY

#256 Post autor: hp_gof » sob lis 26, 2011 14:00 pm

No co Wy, nie zauważyliście, że wszystko ostatecznie trafia do Desplata? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#257 Post autor: Mystery » sob lis 26, 2011 14:35 pm

hp_gof pisze:No co Wy, nie zauważyliście, że wszystko ostatecznie trafia do Desplata? :mrgreen:
Już promo ze Złotym Kompasem pewnie wysłał :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#258 Post autor: Adam » ndz lis 27, 2011 08:21 am

wczoraj w finale Mam Talent jedynym akcentem filmowym był Arnold. David Arnold - TVN wie co dobre 8)
zapodali dwa pierwsze kawałki scoru z Quantum 8) a jedna laska z finalistek śpiewała Tomorrow Never Dies 8)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#259 Post autor: Marek Łach » pn lis 28, 2011 21:24 pm

Za rok będą tańczyć do Thomas Newman - Skyfall Finale and End Titles.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#260 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 29, 2011 02:09 am

Marek Łach pisze:Za rok będą tańczyć do Thomas Newman - Skyfall Finale and End Titles.
Nie kracz :P
Adam pisze:wczoraj w finale Mam Talent jedynym akcentem filmowym był Arnold. David Arnold - TVN wie co dobre 8)
zapodali dwa pierwsze kawałki scoru z Quantum 8) a jedna laska z finalistek śpiewała Tomorrow Never Dies 8)
Cholera nie pojmuję tego. Jak na TVNie wykorzystają coś Zimmera to jest wielki śmiech na sali. "Ha ha do tego właśnie ta muzyka się nadaje, aby ją w TVNie puszczać. Ha ha Ha LOL Ha ha Ha LOL". A kiedy puszczą coś Arnolda to jest "cool". Nie ogarniam. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#261 Post autor: Adam » wt lis 29, 2011 10:17 am

Marek Łach pisze:Za rok będą tańczyć do Thomas Newman - Skyfall Finale and End Titles.
za rok to njuman wyląduje na samym dnie i dołączy do Serry w temacie Bonda :lol: tyle że Serra wylądował tam nie słusznie, ale z njumanem będzie zasłużenie. zresztą ostatnio sobie pomyślełem że bedzie lepiej jak zrobi to njuman - dostanie za darmo gwoździa do swojej trumny bo spartoli kolejny film i to najwiekszy do jakiego (by)pisał 8)
Wawrzyniec pisze:Cholera nie pojmuję tego. Jak na TVNie wykorzystają coś Zimmera to jest wielki śmiech na sali. "Ha ha do tego właśnie ta muzyka się nadaje, aby ją w TVNie puszczać. Ha ha Ha LOL Ha ha Ha LOL". A kiedy puszczą coś Arnolda to jest "cool". Nie ogarniam. :?

a kiedy ja się smiałem że dają Hansa w tym programie? :? nieraz leciał król artur, pearl harbor i spoko było 8)

przy okazji:

45-minutowy dokument o muzyce z bonda - Barryego i Arnolda i wywiady z nimi:

http://www.youtube.com/watch?v=Pji279OW ... F367378293

8) 8) 8)

Barry mówi gaże :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#262 Post autor: Mystery » wt lis 29, 2011 12:06 pm

zresztą ostatnio sobie pomyślełem że bedzie lepiej jak zrobi to njuman - dostanie za darmo gwoździa do swojej trumny bo spartoli kolejny film i to najwiekszy do jakiego (by)pisał 8)
Co za bzdura :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#263 Post autor: Adam » wt lis 29, 2011 13:32 pm

jeszcze nie pisze wiec bzdura :P
NO CD = NO SALE

Mefisto

#264 Post autor: Mefisto » wt lis 29, 2011 14:50 pm

Mystery Man pisze:Co za bzdura :P
Nie bzdura, tylko Adam się znowu napierdolił i usiadł do kompa :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#265 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 29, 2011 14:54 pm

Chociaż i ja nie chciałbym Newmana do tego filmu, to jednak i tak jest mi niepojęta, skąd u Adama, taka niechęć, wręcz nienawiść co do tego kompozytora? :shock:

Adamie cóżesz Thomas Newman Ci uczynił :?: :shock:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#266 Post autor: Adam » śr lis 30, 2011 11:35 am

jaka znów nienawiść? be cool man.. koleś po prostu kurewsko zamula i tyle :roll: Desplat czasem go przebijał ale szybko się poprawiał i nie brnął dalej tą idiotyczną drogą. nie bede pisał nic wiecej wystarczy poczytać opinie Bonda czy Schweigera o nim :lol: a angaz Arnolda do bonda jest mi objętny od parudziesięciu dni, bo wiem że go nie zrobi :) a Maras to może nie wiem, niech lepiej sprawdzi czy dziadek Enjo oby jeszcze żyje czy coś? Bo pisanie o end credits njumana z bonda które nie istnieją jeszcze, to słabe jest i mało mnie rusza :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#267 Post autor: Mystery » śr lis 30, 2011 11:49 am

A co do potencjalnego angażu Newmana. Tu nie chodzi o to czy Newman będzie komponować do Bonda, ale o to czy będzie chciał do niego komponować. Przez całą karierę zawsze starannie wybierał sobie projekty, które go interesowały i inspirowały i trochę wątpię, patrząc przez przekrój całej jego kariery, aby Skyfall był filmem będącym w kręgu zainteresowań Newmana, choć jak Mendes zrobi rzeczywiście dobre kino, a nie tylko pościgi, bijatyki i strzelaniny, to kto wie...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: ??? - 007 SKYFALL (LISTOPAD 2012) / NEWSY

#268 Post autor: Adam » śr lis 30, 2011 11:53 am

obudź się :P tu chodzi o kasę tylko. wszystkie gadania o wybieraniu starannym projektów to ściema. bierze się to co dają, rozsyła dema do każdego projektu jak leci bo agentom też na tym zależy, a jak w danej chwili jest wybór to wtedy wybiera się ewentualnie oferty. mi już obojętne kto będzie pisał. bond to najdroższa seria kina na której łapy od 50 lat trzyma jedna i ta sama, jedna z najbogatszych rodzin filmowych i każdy marzy by do tego dołączyć, choć mało kto wprost jak np. Spielberg, się do tego przyzna.

btw - polecam dokładnie przeczytać zajebisty artykuł :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: http://www.dailymail.co.uk/femail/artic ... artin.html
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: ??? - 007 SKYFALL (LISTOPAD 2012) / NEWSY

#269 Post autor: Mystery » śr lis 30, 2011 12:25 pm

Adam pisze:obudź się :P tu chodzi o kasę tylko. wszystkie gadania o wybieraniu starannym projektów to ściema. bierze się to co dają, rozsyła dema do każdego projektu jak leci bo agentom też na tym zależy, a jak w danej chwili jest wybór to wtedy wybiera się ewentualnie oferty. mi już obojętne kto będzie pisał. bond to najdroższa seria kina na której łapy od 50 lat trzyma jedna i ta sama, jedna z najbogatszych rodzin filmowych i każdy marzy by do tego dołączyć, choć mało kto wprost jak np. Spielberg, się do tego przyzna.
Sam się obudź :P Wiem, że w 99% chodzi o kasę, ale mówimy tu o Newmanie, a to artysta i ma w Hollywood taką pozycję i markę (żadne opinie Bonda czy Schweigera nie odbiorą mu 9 nominacji do Oscara na przestrzeni 15 lat), że bierze co mu się podoba i dostaje propozycje, gdzie zazwyczaj producenci chcą do swoich filmów właśnie jego brzmienia i tak było od czasów "Smażonych zielonych pomidorów", wystarczy spojrzeć chociażby na charakter wszystkich 4 filmów do których w tym roku skomponował, jakbym miał niegdyś strzelać, w kompozytora "The Help", tylko i wyłącznie Tommy przychodziłby mi do głowy.
Stąd też powiedzenie, "kręcimy suburbian drama, bierzemy Newmana" :wink:

Ps. Nie wiem czy zauważyliście, ale Newman komponuje tylko do dobrych filmów, przypadek? Nie sądzę, bo jak wspomniałem, sam wybiera sobie projekty i gdzieś od początku lat 90, gdzie już wyrabiał sobie markę, nie napisał muzyki do żadnego słabego obrazu.

Mefisto

#270 Post autor: Mefisto » śr lis 30, 2011 18:42 pm

Adam pisze:koleś po prostu kurewsko zamula i tyle
zamulasz to Ty od początku tego tematu - nie lubisz Newmana? ok, bardziej na ten fakt wyjebane mieć nie mogę, ale przynajmniej nie ośmieszaj się podobnymi komentami, bo już dawno zostało Ci udowodnione, że praktycznie nie znasz jego twórczości.
wystarczy poczytać opinie Bonda czy Schweigera o nim
ale autorytety :lol:

Zablokowany