FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2491 Post autor: Ghostek » czw lip 09, 2015 19:57 pm

Bo jak kibice Arki Gdyni przyjeżdżali na mecze do Łodzi, to chowałeś się po piwnicach. Przyznaj się :P
Obrazek

hp_gof

#2492 Post autor: hp_gof » czw lip 09, 2015 19:58 pm

Już mówiłem. Nie interesuję się futbolem, więc nie muszę się chować :) Zresztą statystyki policyjne mówią coś zupełnie innego niż subiektywne odczucia i stereotypy.

Templar

#2493 Post autor: Templar » czw lip 09, 2015 20:04 pm

Ghostek pisze:Bo jak kibice Arki Gdyni przyjeżdżali na mecze do Łodzi, to chowałeś się po piwnicach. Przyznaj się :P
A może hpek sam spuszczał wpierdol, niby taka cicha woda, a w rzeczywistości król gangsterki w Łodzi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2494 Post autor: Ghostek » czw lip 09, 2015 20:23 pm

hp_gof pisze:Już mówiłem. Nie interesuję się futbolem, więc nie muszę się chować :)
To teraz wyobraź sobie taką sytuację:
- Hej, ty! Za kim jesteś?
- Nie interesuję się głupią piłką.
...
I wiadomo co by się stało ;)

Templar:
nie wiem, od czasów browarowych ustawek z Mario nie bywałem w Łodzi i nie wiem, kto tam czai się na przyjezdnych. :)
Obrazek

hp_gof

#2495 Post autor: hp_gof » czw lip 09, 2015 20:53 pm

Templar pisze:A może hpek sam spuszczał wpierdol, niby taka cicha woda, a w rzeczywistości król gangsterki w Łodzi :mrgreen:
Znam dużo dotkliwsze metody upokorzenia ludzi niż ordynarny wpierdol :mrgreen: Dużo subtelniejsze :P
PS. W tej chwili na przyjezdnych czają się koparki, żurawie i wykopy ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2496 Post autor: Kaonashi » czw lip 09, 2015 21:10 pm

hp_gof pisze: Znam dużo dotkliwsze metody upokorzenia ludzi niż ordynarny wpierdol :mrgreen: Dużo subtelniejsze :P
Pewnie katowanie Desplatem. :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

hp_gof

#2497 Post autor: hp_gof » czw lip 09, 2015 21:26 pm

Nie, słuchanie Desplata to przyjemność i zaszczyt :)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2498 Post autor: Kaonashi » czw lip 09, 2015 21:28 pm

Spuszczanie wpierdolu przez dresów to też dla nich przyjemność. :)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2499 Post autor: Koper » czw lip 09, 2015 22:06 pm

hp_gof pisze:I nigdy wpierdolu nie dostałem :)
nawet wychowawczo? :mrgreen: :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#2500 Post autor: hp_gof » czw lip 09, 2015 22:19 pm

Bezstresowe wychowanie :) Aczkolwiek słowa bolą bardziej niż zły dotyk :mrgreen: W sensie: uderzenie pięścią czy pasem :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2501 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 10, 2015 00:48 am

No tak, gdyż "zły dotyk" to chyba określenie pedofilii. Ale co do tego, że słowami można zadać największy ból to się zgadzam. Dlatego też np. dzieci są najbrutalniejsze jeżeli chodzi o ranienie innych. A im mniejsze tym gorsze i brutalniejsze w zadawaniu bólu. Takie przedszkole, to prawdziwe piekło.

P.S. A do Łodzi nic nie mam, gdyż nigdy tam nie byłem. Za to w Warszawie ile razy jestem to coś się dzieje: a to z kawiarni wyrzucą, gdyż poproszę o lekkie przyciszenie muzyki, a to na Dworcu Centralnym czekając na spóźniony pociąg policja zatrzyma, gdyż chodzę, a to na przejściu dla pieszych omal mnie nie facet nie przejdzie i jeszcze zwyzywa: "Spierdalaj chuju!". Ech... A i jeszcze mnie w 2010 roku na Krakowskim Przedmieściu Straż Miejsca zatrzymała i spisała, gdyż podobno jednej babci powietrze z roweru spuściłem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2502 Post autor: Wojteł » pt lip 10, 2015 06:12 am

DanielosVK pisze:Drodzy forumowicze, rozmawiając z hp musicie pamiętać, że Łódź jest zajebista, przepiękna i można w niej wszystko, poza dostaniem wpierdolu oczywiście. :P
Prawda

Obrazek
Templar pisze:
Ghostek pisze:Bo jak kibice Arki Gdyni przyjeżdżali na mecze do Łodzi, to chowałeś się po piwnicach. Przyznaj się :P
A może hpek sam spuszczał wpierdol, niby taka cicha woda, a w rzeczywistości król gangsterki w Łodzi :mrgreen:
Pewnie tak, tylko nie pyta o kluby - dialog wygląda raczej tak:

-Te, kurwa, za kim jesteś? Desplat czy Zimmer?
-No Interstellar był dośc niesamowity, więc powinien dostać oskara za muzy...

Resztę można sobie wyobrazić :P
Wawrzyniec pisze:A i jeszcze mnie w 2010 roku na Krakowskim Przedmieściu Straż Miejsca zatrzymała i spisała, gdyż podobno jednej babci powietrze z roweru spuściłem.
Pewnie nie chciałeś, żeby dojechała do lokalu wyborczego głosować na Jarka :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

hp_gof

#2503 Post autor: hp_gof » pt lip 10, 2015 13:29 pm

^^ Uważam, że fajna jest ta kampania z psimi nieczystościami. A problem jest ogólnopolski, tylko że my go nagłaśniamy ;)

Po drugie, nie zabijam za przynależność do innego klubu kompozytorskiego, sam należę jednocześnie do #TeamAlexandreDesplat #TeamDarioMarianelli #TeamMichaelGiacchino #TeamAbelKorzeniowski #PlumpScoreWins :) Zimmera też słucham jak coś mnie zainteresuje :) Mało tego, o ile w necie dużo nawijam o Desplacie, to jak się spotykam z niektórymi z Was na żywo, to nagle o Desplacie Wy się uaktywniacie, a ja wcale na ten temat gadać nie mam ochoty :mrgreen:

Wawrzek, a ja nie byłem ani w Berlinie, ani w Rzeszowie, sam jestem ciekaw, o Rzeszowie słyszałem dużo dobrego i nie mam uprzedzeń do innych miast :) Staram się widzieć same pozytywne strony, bo przecież to jeden kraj (mówię o miastach polskich, już nie o Berlinie) ;) Może skończmy już ten offtop?

Jeszcze wracając do Transatlantyku, mały przedsmak tego co oferuje EC1 (w którym ma się część festiwalu ponoć odbywać). Hala maszyn (skojarzenia z halą ocynowni uzasadnione, choć zupełnie inna skala, bo to elektrociepłownia, a nie huta) ;) https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55A1FB15

A tu EC1 Wschód z zewnątrz: http://bi.gazeta.pl/im/e3/3c/dd/z14499043Q.jpg
oraz https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... 0167_o.jpg
Bardziej panoramicznie na całość kompleksu (EC1 Wschód i Zachód) tam w tle za dworcem: http://i.imgur.com/v1nmKQC.jpg
Nie wstawiam zdjęć, bo zapewne nie wolno, więc są linki.

Mefisto

#2504 Post autor: Mefisto » pt lip 10, 2015 15:07 pm

Wawrzyniec pisze:Za to w Warszawie ile razy jestem to coś się dzieje: a to z kawiarni wyrzucą, gdyż poproszę o lekkie przyciszenie muzyki, a to na Dworcu Centralnym czekając na spóźniony pociąg policja zatrzyma, gdyż chodzę, a to na przejściu dla pieszych omal mnie nie facet nie przejdzie i jeszcze zwyzywa: "Spierdalaj chuju!". Ech... A i jeszcze mnie w 2010 roku na Krakowskim Przedmieściu Straż Miejsca zatrzymała i spisała, gdyż podobno jednej babci powietrze z roweru spuściłem.
Co Ci mogę napisać? Masz talent :)

hp_gof

#2505 Post autor: hp_gof » pt lip 10, 2015 15:32 pm

Mefisto pisze:W Łodzi? Tym mieście, które wygoniło Lyncha?
To jeszcze kończąc temat Lyncha:
Spoiler:
http://m.lodz.gazeta.pl/lodz/1,106512,12943962.html

ODPOWIEDZ