FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Przesadzacie z tym wychodzeniem na Szekspirze - ja widziałem pojedyncze osoby lub grupki, a nie 1/5 publiczności.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
A ja siedziałem dokładnie po lewej stronie sceny, miałem przegląd całej sali jak na dłoni i widać było odpływ z każdego z balkonów jednocześnieDanielosVK pisze:Przesadzacie z tym wychodzeniem na Szekspirze - ja widziałem pojedyncze osoby.

W niedzielę też morze melomanów ruszyło "na tramwaj" już na napisach Star Treka, a prawdziwym momentem mobilizacji do ucieczki był making of z Tomorrowland poprzedzający suitę, to było już za wiele dla koneserów z popcornami i zapiekankami (btw. co roku dla ukojenia nerwów skwapliwie dokumentuję takie akcje na zdjęciach

Ale nie ma się co znęcać nad tematem wychodzących ludzi, to na szczęście nie jest wyznacznik jakości koncertów.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A ja siedziałem dokładnie po prawej i widocznie po waszej lewej odpływało mniej tych ludzi.A ja siedziałem dokładnie po lewej stronie sceny, miałem przegląd całej sali jak na dłoni i widać było odpływ z każdego z balkonów jednocześnie.

Fe.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Szekspirowski koncert był po prostu masakrycznie źle zaplanowany. Cała pierwsza połowa trwała ze dwie godziny, z których 2/3 to były usypiacze, po których organizatorzy z uśmiechem na ustach dowalili 20 minut przerwy, podczas gdy wszyscy liczyli na zakończenie. Gros publiki wychodził z tych sal zaspany, także nie dziwię się tym, co wyszli. Szczęśliwie część druga zmiażdżyła cycki - no, ale znowuż Goldenthal poszalał z materiałem jak chciał, także nie dziwota.Tomek pisze:Dzięki za opinie. Czyli festiwal nadal chyba nie "wychował" sobie krakowskiej, miejscowej publiki, skoro nadal są kwiatki z wychodzeniem w trakcie czy tam pod koniec.
A Kaonashi ma karne punkty za nieprzywitanie się

Właśnie żałuję, że nie miałem okazji się spotkać się ze wszystkimi, ale byłem tylko na koncercie i zaraz po nim musiałem jechać. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
z Cordoby robi się niezły burdel, pozbywają się ludzi, którzy pomagali im organizować eventy bo stwierdzili, że ich nie potrzebują. Np. Mikaela Carlssona, który programował koncerty i często robił aranże chóralne, Conrado Xalabardera, który wymyślił i prowadził Jerry Goldsmith Awards. Jednego gościa pozbyli się, bo miał czelność przyjąć zaproszenie miasta, by zorganizował swój własny koncert... Ach, te wojenki.
Swoją drogą, taka sama wojenka była, jak Festiwal był jeszcze w Ubedzie, a w Madrycie inny portal sam swój festiwal zrobił. Podobno ludzie z Ubedy robili im mocno koło dupy.
Swoją drogą, taka sama wojenka była, jak Festiwal był jeszcze w Ubedzie, a w Madrycie inny portal sam swój festiwal zrobił. Podobno ludzie z Ubedy robili im mocno koło dupy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja byłem bardzo zalatany, dlatego też teraz chciałbym podziękować wszystkim osobom, które napotkałem na tym Festiwalu, za mile spędzony czas, moc wrażeń i masę anegdotek do opowiadania. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Moje zdrowie chociaż wypiliście? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Chyba nigdy nie wiedzieliśmy tyle na rok przed kolejną edycją
. Od początku typowałem Polańskiego na drugą edycję. Symultaniczna "Grawitacja"? Istnieje nawet wersja blu-ray bez muzyki, więc zadanie ułatwione
. No i film spełnia kryterium popularności wśród Polaków (a propos mojej rozmowy o koncercie Star Treka z manager festiwalu).
Za Screendaily:
"Piaskowski reiterated a continued emphasis around the education of young professionals, while also highlighting Roman Polanski’s films as the next focus for the Polish Music Gala.
Electronic music too was mentioned – looking at Academy Award winning scores such as Trent Reznor and Atticus Ross’ The Social Network and Steven Price’s Gravity.
But above all, Piaskowski added, “The mission is to save the real sound of symphonic orchestra - and to raise the importance of the composer’s interdisciplinary work.”

Za Screendaily:
"Piaskowski reiterated a continued emphasis around the education of young professionals, while also highlighting Roman Polanski’s films as the next focus for the Polish Music Gala.
Electronic music too was mentioned – looking at Academy Award winning scores such as Trent Reznor and Atticus Ross’ The Social Network and Steven Price’s Gravity.
But above all, Piaskowski added, “The mission is to save the real sound of symphonic orchestra - and to raise the importance of the composer’s interdisciplinary work.”

Osobiście zbojkotuję Social Network i Gravity... Dżizas
Mam nadzieję, że tu chodzi tylko o jakieś suitki, a nie cały koncert live...

Social Network pasuje mi na jakiś koncert Reznora w ICE z suitami ze wszystkich filmów + wywalone w kosmos wizualizacje. Ale Gravity symultaniczne, może z nieco rozszerzonym soundtrackiem... why not? Albo takie trolololo - wersja z blu-ray bez muzyki i orkiestra dopiero w finałowych 15 minutachhp_gof pisze:Osobiście zbojkotuję Social Network i Gravity... DżizasMam nadzieję, że tu chodzi tylko o jakieś suitki, a nie cały koncert live...

Może zrobią Międzynarodową Galę Sound Designu?
Natomiast jeśli chodzi o kosmiczne filmy, wolałbym Interstellar niż Gravity
Z tego drugiego muzycznie dobrze kojarzę tylko końcówkę, reszta jest moim zdaniem elektroniczną tapetą. Live'y powinny być wypasione symfonicznie! No chyba że zrobią więcej niż jeden koncert live. Na razie czekam na koncert Polańskiego ekhm ekhm z wiadomego powodu

Koncert Polańskiego, na który "przy okazji" wpadnie bohater koncertu solowegohp_gof pisze:Może zrobią Międzynarodową Galę Sound Designu?Natomiast jeśli chodzi o kosmiczne filmy, wolałbym Interstellar niż Gravity
Z tego drugiego muzycznie dobrze kojarzę tylko końcówkę, reszta jest moim zdaniem elektroniczną tapetą. Live'y powinny być wypasione symfonicznie! No chyba że zrobią więcej niż jeden koncert live. Na razie czekam na koncert Polańskiego ekhm ekhm z wiadomego powodu
![]()
![]()