HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)
Re: HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)
Turek to chyba pseudonim Broxtona

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
-
Templar
Wtedy to zamiast recenzji byłby jeden wielki "ERROR" - z jednej strony orkiestra, z drugiej Hans ZimmerKaonashi pisze:Turek to chyba pseudonim Broxtona![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja myślałem, że to tylko Clemmensen i Turek wychodzą z takiego założenia.Koper pisze:
4,5 - znaczy jest orkiestra.
A OK, czyli nie ma, gdyż ja ufam tylko książeczkom.Paweł Stroiński pisze:Co dziwne, Lorne'a i Ruperta może nie być w książeczce, ale się zobaczy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A ja ufam Hybridowi i twitterowi Ruperta Gregsona-Williamsa 
ten score to geniusz. czekałem z opinią bo musiałem dojrzeć do tej opinii i przesłuchać bezstrata
zmieniła mi się topka w tym roku i jeden mistrzunio ostro goni drugiego, raz się przeganiają, raz nie
jest radość, jest szaleństwo 
szkoda że Hansowi zabrakło intuicji przy kompletowaniu krążka przy MOSie, ale na szczęście tutaj się poprawił i pomyślał.
szkoda że Hansowi zabrakło intuicji przy kompletowaniu krążka przy MOSie, ale na szczęście tutaj się poprawił i pomyślał.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Naprawdę dobry przygodowy score, do dobrego przygodowego westernu. Sam film nie jest tak zły jak go w amerykańskich recenzjach rysują. Może nie udało się zachować balansu, pomiędzy powagą, a humorem, ale jest to dobre kino, w którym ta muzyka bardzo dobrze się odnajduje.
Co prawda mało w tym oryginalności i sporo inspiracji, ale Zimmer tak je ładnie ubrał, że nic tylko delektować się tę muzyką i samemu wsiąść na rumaka i gnać ku zachodzącemu słońcu.
+4/5
Co prawda mało w tym oryginalności i sporo inspiracji, ale Zimmer tak je ładnie ubrał, że nic tylko delektować się tę muzyką i samemu wsiąść na rumaka i gnać ku zachodzącemu słońcu.
+4/5
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dobre, bo Zimmer zilustrował?Wawrzyniec pisze:Może nie udało się zachować balansu, pomiędzy powagą, a humorem, ale jest to dobre kino
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a ja poczekam na twoją wyprzedażAdam pisze:ordered![]()
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
już niedługo. będzie spooooro płyt
ale nie ta. i nie poprzednia. mistrzunia w ogole prawie nic nie bedzie.
NO CD = NO SALE
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
którego mistrzunia , Zimmera czy Tylera , bo nie wiem który z nich jest mistrzem, a który nie
. Pogubiłem się
.
Tak całkiem serio, jak będziesz sprzedawał poślij mi liste na pocztę.
a teraz o Lone Ranger :
Ta przypowieść o Bruckheimerze, utwierdza mniew przekonaniu , że dzisiejsza muzyka filmowa w większości przypadków to obraz nędzy i rozpaczy. Może to jest właśnie jeden z powodów , dla których Silvestri obecnie tak rzadko piszę tematy na całą orkiestrę. Generalnie jaka była muzyka z Piratów z Karaibów wszyscy wiemy, wpisała się do gatunku posiada jeden z lepszych tematów ostatnich lat i zachwyciła widzów, i niedzielnych słuchaczy, bo to dobra muzyka filmowa, ale w 90% fatalna muzyka, tak po prostu, która nie może istnieć bez obrazu samodzielnie. A co do Lone Ragnera bo się rozgadałem , to solidna muzyka, choć najlepsze co ma do zaoferowania to uwertura Tella . Poziom wyżej niż to gówno MOS.
Tak całkiem serio, jak będziesz sprzedawał poślij mi liste na pocztę.
a teraz o Lone Ranger :
Ta przypowieść o Bruckheimerze, utwierdza mniew przekonaniu , że dzisiejsza muzyka filmowa w większości przypadków to obraz nędzy i rozpaczy. Może to jest właśnie jeden z powodów , dla których Silvestri obecnie tak rzadko piszę tematy na całą orkiestrę. Generalnie jaka była muzyka z Piratów z Karaibów wszyscy wiemy, wpisała się do gatunku posiada jeden z lepszych tematów ostatnich lat i zachwyciła widzów, i niedzielnych słuchaczy, bo to dobra muzyka filmowa, ale w 90% fatalna muzyka, tak po prostu, która nie może istnieć bez obrazu samodzielnie. A co do Lone Ragnera bo się rozgadałem , to solidna muzyka, choć najlepsze co ma do zaoferowania to uwertura Tella . Poziom wyżej niż to gówno MOS.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Nie, on po prostu jest częścią tego obrazu nędzy i rozpaczy.bladerunner22 pisze: Ta przypowieść o Bruckheimerze, utwierdza mniew przekonaniu , że dzisiejsza muzyka filmowa w większości przypadków to obraz nędzy i rozpaczy. Może to jest właśnie jeden z powodów , dla których Silvestri obecnie tak rzadko piszę tematy na całą orkiestrę.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Od niego się zaczęło, moim zdaniem.
czekałem czy ktoś to poruszy.. (Koper, Tomek, zawiedliście mnie
) . wiecie co w scorze z Lone Ranger najbardziej rozwala konstrukcję mózgu? nie wiecie... Paweł od zawsze taki dokładny w sprawach Hansa, a też nie zauważył... a szkoda
a więc Hansiunio zerżnął w Lone Rangerze temat wojenny z Psów Lorenca i to nuta w nutę
zapuszczać prędziutko Absurdity od 4:10, a potem pierwszy track z pierwszych Psów od 0:20
i co, zatkało kakało?
i nie. nie jestem zły. wręcz przeciwnie - napawa mnie to dumą, że mistrzunio wiedział z jakiego polskiego mistrzunia rżnąć. fuck yeah
pewnie jakby to chodziło o inne nazwisko to bym nie zauważył, ale że Lorenc to cóż, no zboczenie
Lorenc się śmiał 10 minut jak mu to powiedziałem i puściłem.
i to nie był raczej przypadek w wykonaniu Hansa, bo wiem jakie płyty Lorenca lubił i miał (czy lubi i ma je dalej to nie wiem, ale jak widać ta zżyna pokazuje że chyba dalej lubi/siedzi mu w głowie nieświadomie).
a więc Hansiunio zerżnął w Lone Rangerze temat wojenny z Psów Lorenca i to nuta w nutę
i co, zatkało kakało?
i to nie był raczej przypadek w wykonaniu Hansa, bo wiem jakie płyty Lorenca lubił i miał (czy lubi i ma je dalej to nie wiem, ale jak widać ta zżyna pokazuje że chyba dalej lubi/siedzi mu w głowie nieświadomie).
NO CD = NO SALE
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
już się tak nie jaraj Adam
Śro Lip 03, 2013 13:50 pm, ten sam temat, strona 13
Śro Lip 03, 2013 13:50 pm, ten sam temat, strona 13
kiedyśgrześ pisze:...i taka mnie myśl naszła na zakończenie, gdybym miał ochotę, to mógłbym wskazać przekrój zapożyczeń wprost od Burwell po Lorenca w tej Hansikowej pracy, tylko po co, no ja tak robię, gdy mam ochotę na trolling