James Horner - The Karate Kid Remake

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#226 Post autor: Koper » śr lip 28, 2010 16:25 pm

Gregson to ma co najwyżej przebłyski, czy raczej miewał. :?

I nie rób offtopa.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#227 Post autor: bladerunner » czw sie 12, 2010 10:34 am

Koper pisze:Gregson to ma co najwyżej przebłyski, czy raczej miewał. :?

I nie rób offtopa.
Nudzi mnie ten score niemiłosiernie, po waszych zachwytach próbowałem kilka razy i za każdym razem takie same odczucia. Zieewwww :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#228 Post autor: Mystery » czw sie 12, 2010 11:31 am

bladerunner20 pisze:Nudzi mnie ten score niemiłosiernie, po waszych zachwytach próbowałem kilka razy i za każdym razem takie same odczucia. Zieewwww :wink:
Jak Cię nudzi to wracaj do Robina i Księżunia :P

bladerunner

#229 Post autor: bladerunner » czw sie 12, 2010 11:40 am

Mystery Man pisze:
bladerunner20 pisze:Nudzi mnie ten score niemiłosiernie, po waszych zachwytach próbowałem kilka razy i za każdym razem takie same odczucia. Zieewwww :wink:
Jak Cię nudzi to wracaj do Robina i Księżunia :P
Nie rób ze mnie homo, chociaż w sumie po tej aferze z Dziekanem masz prawo myśleć.. :)

Całkiem poważnie, niewiele tu ciekawych rozwiązań, ogólnie wolę Króla Artura :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#230 Post autor: Koper » czw sie 12, 2010 16:00 pm

bladerunner20 pisze:Całkiem poważnie, niewiele tu ciekawych rozwiązań, ogólnie wolę Króla Artura :wink:
Akurat w KA jest dużo ciekawych rozwiązań... :?
Jeden "From Master to Student to Master" z Karate Kida ma więcej klasy i emocji niż cały "Król Artur" i tegoroczny HGW.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#231 Post autor: bladerunner » czw sie 12, 2010 16:13 pm

Koper pisze:
bladerunner20 pisze:Całkiem poważnie, niewiele tu ciekawych rozwiązań, ogólnie wolę Króla Artura :wink:
Akurat w KA jest dużo ciekawych rozwiązań... :?
Jeden "From Master to Student to Master" z Karate Kida ma więcej klasy i emocji niż cały "Król Artur" i tegoroczny HGW.
no ja lubię kilka utworków m.in ten, który wymieniłeś i dwa ostatnie z tracklisty, ale co z tego jak połowa scoru jest zwyczajnie nudna i asłuchalna :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#232 Post autor: Koper » czw sie 12, 2010 16:15 pm

No chyba kpisz. Jeszcze, że coś tam jest nudne to mogę zrozumieć - kwestia gustu. Ale "asłuchalne"???? Asłuchalny to jest TDK, tam to melodii nawet nie ma.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#233 Post autor: DanielosVK » czw sie 12, 2010 16:19 pm

Koper pisze:No chyba kpisz. Jeszcze, że coś tam jest nudne to mogę zrozumieć - kwestia gustu. Ale "asłuchalne"???? Asłuchalny to jest TDK, tam to melodii nawet nie ma.
Nie no, melodie to jednak są.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

bladerunner

#234 Post autor: bladerunner » czw sie 12, 2010 16:21 pm

Sporo osób się modli do tego nowego Hornera i jestem trochę zszokowany i po 10 razy jeden score męczę i ciągle ziewam :) Mroczny nie miał melodii? nie przesadzaj Koper.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#235 Post autor: Koper » czw sie 12, 2010 16:26 pm

Nawet sam Hans stwierdził, że tyle ich tam co kot napłakał. :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#236 Post autor: DanielosVK » czw sie 12, 2010 16:30 pm

Koper pisze:Nawet sam Hans stwierdził, że tyle ich tam co kot napłakał. :P
Stwierdził, że Batman Begins miało więcej, a nie, że Dark Knight miał ich tyle, co kot napłakał.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#237 Post autor: Koper » czw sie 12, 2010 16:33 pm

i że pozbył się całego romantyzmu i że nawet Nolan chyba chciałby ich [melodii] więcej, niż ich dostał (a przecież Nolan to akurat nie preferuje muzyki melodyjnej w swoich filmach). Poza tym na litość boską - gdzie wy tam słyszycie melodie w tym TDK. Trzy razy ten film oglądałem, ani razu mi choćby trzy nuty w pamięci nie zostały.
Ale, ale... to temat o karate Kidzie. :)

bladerunner

#238 Post autor: bladerunner » czw sie 12, 2010 16:36 pm

Koper pisze:Nawet sam Hans stwierdził, że tyle ich tam co kot napłakał. :P
Bo TDK jest bardziej Hansowy, natomiast Begins wydaję mi się, że Howardowy :). Hans sporo zżyna w TDK nawet z Gladiatora .
Dajmy na to:

''Watch The World Burn'' dziwnie podobny do ''Am I Not Merciful''

Melodyczne są ''Why So Serious?'' Czy ''Agent Of Chaos''? :)

a w Karate nie ma na czym ucha zawiesić oprócz 2, 3 dobrych utworów w TDK to 3 /4 płyty jest bardzo zachęcajaca :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#239 Post autor: Koper » czw sie 12, 2010 17:01 pm

Chyba dla fanbojów Hansa. :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#240 Post autor: Mystery » czw sie 12, 2010 23:29 pm

a w Karate nie ma na czym ucha zawiesić oprócz 2, 3 dobrych utworów w TDK to 3 /4 płyty jest bardzo zachęcajaca
Nie wiem skąd to porównanie TDK do KK, ale i tak bzdury piszesz :P

ODPOWIEDZ