Hans Zimmer - Sherlock Holmes

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#226 Post autor: Łukasz Wudarski » pn sty 04, 2010 22:42 pm

Ele pisze:
James and John are the great composers of the era and they truly are great composers.
!!!
Dupowłaz...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#227 Post autor: Adam » pn sty 04, 2010 22:43 pm

Ele pisze:
a guy named Lorne Balfe. He is a brilliant programmer, a brilliant arranger, and a brilliant musician. We talked about every note. So, yes, I am going to have him credited as “Additional Music.” At the end of the day it doesn’t take away from me. My ego isn’t that fragile. I don’t have to have the big credit.
Przecież nie powie "Yes, Lorne Balfe wrote most of the music, im just here for marketing purposes"
Cóż.. Hansu dyplomata :lol: :lol: Ale luzik, świat i tak wie swoje więc tanie bajery niech sobie wciska dalej laskom z CNN itp :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#228 Post autor: Koper » pn sty 04, 2010 22:51 pm

E, najlepsze jest z tą mamusią, która była taka szczęśliwa jak Hansa w creditsach zobaczyła. :D A teraz Hansu inne matki uszczęliwia i creditsy na prawo i lewo rozdaje. Kurde, może mu wyślę maila z kilkoma pomysłami na muzę i też mi da jakiegoś additionala w creditsach. Jeden w tę czy wewtę jemu to bez różnicy, a matka będzie ze mnie dumna. :D;)

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#229 Post autor: Łukasz Wudarski » pn sty 04, 2010 23:07 pm

Koper pisze:E, najlepsze jest z tą mamusią, która była taka szczęśliwa jak Hansa w creditsach zobaczyła. :D A teraz Hansu inne matki uszczęliwia i creditsy na prawo i lewo rozdaje. Kurde, może mu wyślę maila z kilkoma pomysłami na muzę i też mi da jakiegoś additionala w creditsach. Jeden w tę czy wewtę jemu to bez różnicy, a matka będzie ze mnie dumna. :D;)
I tantiemy będą
Why So Serious !?

bladerunner

#230 Post autor: bladerunner » pn sty 04, 2010 23:23 pm

Ponieważ sklep Gigant nie odpisał poszperałem trochę w necie :P i zbadałem tego Dark Knighta jakimiś programikami, czy oryginał (tak mówiliście) ,ale strzeżonego Pan Bóg strzeże ,na pewno ta zawartość dark knighta nie została zapisana z mp3 do Audio CD
i nagrana . tyle się dowiedziałem :)

Adam bo tam mi gdzieś wpadłeś w oko można dostać jeszcze gdzieś Wersje Rhino ben-hura ?:) litości tylko nie ebay.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#231 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 04, 2010 23:37 pm

Ciekawy i obszerny wywiad z Hansem:
Dziękuję bardzo Mystery :) Wiedz, że przynajmniej mnie się ten wywiad spodobał i nie mam pojęcia co jest w nim takiego śmiesznego? Od dobry, obszerny sympatyczny i rzeczowy wywiad, ale najwidoczniej czegoś znowu nie zrozumiałem :?
Cytat:
James and John are the great composers of the era and they truly are great composers.

!!!

Dupowłaz...
Nie rozumiem, co jest w tym złego, że powiedział rzecz jak najbardziej oczywistą :?: :? Ja się akurat w pełni podpisuję pod tym co powiedział. I nawet gdyby to kto inny dajmy Desplat, czy jakiś Rahman powiedział to też bym się pod tymi słowami podpisał. Wy może nie, ale w pełni szanuję inne zdanie. A w ogóle to przecież miłe kogoś pochwalić i akurat jak już pisałem nie widzę nic w tym złego i znam zdecydowanie gorsze rzeczy jakie można zrobić.
E, najlepsze jest z tą mamusią, która była taka szczęśliwa jak Hansa w creditsach zobaczyła.
Moja mama też pewnie byłaby szczęśliwa, gdyby mnie w napisach końcowych jakiegoś filmu zobaczyła. Zresztą sam byłbym szczęśliwy, gdybym miał nawet figurować jako popychacz kamery.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#232 Post autor: Łukasz Wudarski » pn sty 04, 2010 23:41 pm

Wawrzyniec pisze:
Ciekawy i obszerny wywiad z Hansem:
Dziękuję bardzo Mystery :) Wiedz, że przynajmniej mnie się ten wywiad spodobał i nie mam pojęcia co jest w nim takiego śmiesznego? Od dobry, obszerny sympatyczny i rzeczowy wywiad, ale najwidoczniej czegoś znowu nie zrozumiałem :?
Cytat:

!!!

Dupowłaz...
Nie rozumiem, co jest w tym złego, że powiedział rzecz jak najbardziej oczywistą :?: :? Ja się akurat w pełni podpisuję pod tym co powiedział. I nawet gdyby to kto inny dajmy Desplat, czy jakiś Rahman powiedział to też bym się pod tymi słowami podpisał. Wy może nie, ale w pełni szanuję inne zdanie. A w ogóle to przecież miłe kogoś pochwalić i akurat jak już pisałem nie widzę nic w tym złego i znam zdecydowanie gorsze rzeczy jakie można zrobić.
E, najlepsze jest z tą mamusią, która była taka szczęśliwa jak Hansa w creditsach zobaczyła.
Moja mama też pewnie byłaby szczęśliwa, gdyby mnie w napisach końcowych jakiegoś filmu zobaczyła. Zresztą sam byłbym szczęśliwy, gdybym miał nawet figurować jako popychacz kamery.
Wawrzyniec, toż to żarty były. A wywiad jest jednym z najciekawszych jakie dane mi było ostatnio czytać (bo oprócz luźnych pytań jest kilka bardzo ciekawych pytań, które sam bym z chęcią Hansowi zadał... )
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#233 Post autor: Bucholc Krok » wt sty 05, 2010 05:52 am

bladerunner20 pisze:można dostać jeszcze gdzieś Wersje Rhino ben-hura ?:) litości tylko nie ebay.
Partacze mają:
https://www.screenarchives.com/title_de ... R-BEN-HUR/

Format jest taki jak widać, niestety..

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#234 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 07:59 am

Niestety?! przecież to genialne wydanie, nie tylko edytorsko.. Wersje Ben-Hura na 1cd, które wydał rhino też, to zgroza i takie swoiste demo, wydane chyba po to tylko, żeby wkurzyć i zmusić do szukania ich wersji 2cd - jedynej kompletnej i genialnej.

Bladerunner, nie idź tą drogą i nie kupuj 1cd :) Zainwestuj w to "ksiązkowe" wydanie 2cd formatu A4 w twardej oprawie własnie - dozbieraj cierpliwie i spokojnie kasę, oddaj babci telewizor do lombardu.. cokolwiek :) Cena nie jest wygórowana, bo to już rarytas, ale na Ebayu można czasem dostać taniej. Tutaj na SAE mają nówkę. Opłaci się uwierz. Będziesz miał jedne z najlepszych edytorsko i muzycznie wydań jakie kiedykolwiek zrobiono - 55 stron książka na grubaśnym sztywnym kredowym papierze dosłownie o wszystkim (analizy, wspomnienia, produkcja, wywiady, fotki zza kulis, z sesji).. No i już wiesz że zostaje tylko Ebay lub zagranica, niestety, bo ja swojego nie sprzedam, nawet za nerkę :)
Ostatnio zmieniony wt sty 05, 2010 08:22 am przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#235 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 08:11 am

bladerunner20 pisze:zbadałem tego Dark Knighta jakimiś programikami, czy oryginał (tak mówiliście) ,ale strzeżonego Pan Bóg strzeże ,na pewno ta zawartość dark knighta nie została zapisana z mp3 do Audio CDi nagrana .
jesteś niezmordowany... ;-) mówilismy że masz oryginał :)

choć do tego przykładu akurat, to kup w Gigancie GI Joe Silvestriego i zbadaj programikiem i zobaczysz że nagrane z mp3 :P Ale oryginał to jest i nic niekomu nie zrobisz ani Tobie nei zrobią. Varese = partacze :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#236 Post autor: Bucholc Krok » wt sty 05, 2010 09:38 am

Adam Krysiński pisze:Bladerunner, nie idź tą drogą i nie kupuj 1cd :) Zainwestuj w to "ksiązkowe" wydanie 2cd formatu A4 w twardej oprawie własnie -
Jakie A4? 14,5cm/25,5cm :) Jak to niby trzymać na półce?
Będziesz miał jedne z najlepszych edytorsko i muzycznie wydań jakie kiedykolwiek zrobiono - 55 stron książka na grubaśnym sztywnym kredowym papierze dosłownie o wszystkim (analizy, wspomnienia, produkcja, wywiady, fotki zza kulis, z sesji)..
Kartki są kiepsko łączone - szyte i klejone. Strach to rozkładać, żeby się nie rozpadło. Poza tym przy takim formacie papier może się łatwo pogiąć.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#237 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 09:40 am

wysokość jak A4 :P co do książki - mi się nic nie rozwala i nie niszczy, a mam od chwili jak to wyszło - wykonanie jest porządne i dobrze to skleili. Robota (papier, forma, wykonanie) dokładnie taka jak przy jakichś exkluzywnych albumach encyklopedycznych, typu samochody świata itp itd.. Jedyne co trzeba przyznać, to fakt że zeskanować trudno takie coś.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#238 Post autor: Bucholc Krok » wt sty 05, 2010 09:45 am

Adam Krysiński pisze:wysokość jak A4 :P
A4 to 21/29,7cm :P
co do książki - mi się nic nie rozwala i nie niszczy, a mam od chwili jak to wyszło - wykonanie jest porządne i dobrze to skleili.
U mnie też się nie rozwala, ale poczekaj z 10-15 lat, gdy klej zacznie się sypać. :)
Jedyne co trzeba przyznać, to fakt że zeskanować trudno takie coś.
A po cholerę skanować?? :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#239 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 09:49 am

Bucholc Krok pisze:U mnie też się nie rozwala, ale poczekaj z 10-15 lat, gdy klej zacznie się sypać.
hmm 15 lat to już minęło od wydania tego i co :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#240 Post autor: Bucholc Krok » wt sty 05, 2010 09:54 am

Adam Krysiński pisze: hmm 15 lat to już minęło od wydania tego i co :P
Poczekaj kolejne. :) Klej zżółknie, popęka i już będziesz mógł skanować. :P

ODPOWIEDZ