jest okropna dla danego odbiorcy/ów! a nie okropna w/dla gatunku. i to jest ta subtelna różnica której fanboje hambitności nie rozumiejąPaweł Stroiński pisze:Niech ja dobrze zrozumiem. Muzyka, która nie jest przyjemna w odbiorze, choć technicznie wybitna i posuwająca gatunek mocno do przodu jest okropna, tak?
Gdyby wszyscy tak myśleli, rozwój muzyki skończyłby się gdzieś na Bachu... Albo i na Monteverdim.
Megakultowe soundtracki które was nie rajcują
Re: Megakultowe soundtracki które was nie rajcują
NO CD = NO SALE
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
kiedy jeszcze się nie interesowałem tym gatunkiem myślałem że to synonimyPaweł Stroiński pisze:Jakim cudem?bladerunner22 pisze:tak, generalnie też myliłem pojęcie underscoru z atonalnością
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Adam pisze:jest okropna dla danego odbiorcy/ów! a nie okropna w/dla gatunku. i to jest ta subtelna różnica której fanboje hambitności nie rozumiejąPaweł Stroiński pisze:Niech ja dobrze zrozumiem. Muzyka, która nie jest przyjemna w odbiorze, choć technicznie wybitna i posuwająca gatunek mocno do przodu jest okropna, tak?
Gdyby wszyscy tak myśleli, rozwój muzyki skończyłby się gdzieś na Bachu... Albo i na Monteverdim.
nooooooooooooooooooooooooooooooo wreszcie
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To ty czegoś nie rozumiesz.
Jest rożnica między lubię/nie lubię, podoba mi się/nie podoba się, a oceną jako okropność, z tego powodu, że ocena score'u jako okropny sili się na obiektywizm, a tak naprawdę, bardzo mądry post Turka na temat tego, czym się różni jego preferencja od jego oceny Total Recall, pokazuje, o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi.
Innymi słowy, to, że ci się nie podoba Omen, nie zmienia faktu, że jest to score genialny. To, że tobie się podobają Transformersi Prime, nie zmienia faktu, że jest to bardzo przeciętny średniak.
Jest rożnica między lubię/nie lubię, podoba mi się/nie podoba się, a oceną jako okropność, z tego powodu, że ocena score'u jako okropny sili się na obiektywizm, a tak naprawdę, bardzo mądry post Turka na temat tego, czym się różni jego preferencja od jego oceny Total Recall, pokazuje, o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi.
Innymi słowy, to, że ci się nie podoba Omen, nie zmienia faktu, że jest to score genialny. To, że tobie się podobają Transformersi Prime, nie zmienia faktu, że jest to bardzo przeciętny średniak.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie brałeś pod uwagę tego, że underscore może być bardzo melodyjny a nawet harmoniczny?bladerunner22 pisze:kiedy jeszcze się nie interesowałem tym gatunkiem myślałem że to synonimyPaweł Stroiński pisze:Jakim cudem?bladerunner22 pisze:tak, generalnie też myliłem pojęcie underscoru z atonalnością
ale ja nie mówię że to nie jest genialny score. stwierdzam tylko że dla mnie jest okropnyPaweł Stroiński pisze:Innymi słowy, to, że ci się nie podoba Omen, nie zmienia faktu, że jest to score genialny.
a ja nie twierdzę że to genialny score. stwierdzam tylko że mi się podoba i daję mu czwórkę, a cały świat może sobie twierdzić że to "bardzo przeciętny średniak" i mnie to g. obchodziTo, że tobie się podobają Transformersi Prime, nie zmienia faktu, że jest to bardzo przeciętny średniak.
Ostatnio zmieniony czw kwie 19, 2012 18:35 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
no ale tak zawsze było i tak będzie
Nie przetłumaczysz
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ale to są pozycje "wyłącz to bo nuda", a ja wolę "wyłącz to bo nie można tego słuchać"DanielosVK pisze:"Spider", czy "The Game" chociażby. Dużo trudniejsze i cięższe emocjonalnie score'y. "The Cell" jest o tyle "lżejsze", że zawiera ciekawe perkusjonalia i etnikę, przez co brzmieniowo może być bardziej atrakcyjne.
-
Turek
Mówiąc o "okropności: miałem na myśli "okropność" jaką sprawia mi przedzieranie się przez tę muzykę i wchłanianie jej
ale co to ma za znaczenie?
napisałeś "okropność" dając 4,5/5. popełniłeś niewybaczalną zbrodnię! masz popkornowy mózg że śmiałeś napisać okropność 
..i tak w kółko takie tam fochy w obronie hambitności...
..i tak w kółko takie tam fochy w obronie hambitności...
Ostatnio zmieniony czw kwie 19, 2012 18:39 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To nie jest nuda.kiedyśgrześ pisze:Ale to są pozycje "wyłącz to bo nuda", a ja wolę "wyłącz to bo nie można tego słuchać"DanielosVK pisze:"Spider", czy "The Game" chociażby. Dużo trudniejsze i cięższe emocjonalnie score'y. "The Cell" jest o tyle "lżejsze", że zawiera ciekawe perkusjonalia i etnikę, przez co brzmieniowo może być bardziej atrakcyjne.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Turek rozumie, Adam nie rozumie. Nihil novi.
To co powiesz o "Crash"?kiedyśgrześ pisze:Ale to są pozycje "wyłącz to bo nuda", a ja wolę "wyłącz to bo nie można tego słuchać"
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a ja w końcu rozumiem , czy nie bo się pogubiłem
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Bladu też nie. Nihil novi.Marek Łach pisze:Turek rozumie, Adam nie rozumie. Nihil novi.