JOHN CARTER - Michael Giacchino
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino
No to fakt, najlepiej zapowiadający się score, zaraz po Hobbicie. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
O absolutach nie piszęDanielosVK pisze:No to fakt, najlepiej zapowiadający się score, zaraz po Hobbicie.

33 minuty, takie klipy to ja rozumiem
Pół godziny, doprawdy spektakularnej i to pod wieloma względami muzyki, co za liryka, co za akcja, przepiękne kobiece wokalizy i chóry czy egzotyczność, szczególnie akcentowana instrumentami perkusyjnymi w muzyce akcji ("The Second Biggest Apes I've Seen This Month " - niesamowitość bliska "Planety Małp" Goldsmitha). Temat przewodni (Cartera) jest znakomity, miłosny (księżniczki) również, końcowa suita będzie jeszcze lepsza od tej z Super 8, nic tylko czekać na całość.

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
chyba dla Ciebiemuaddib_dw pisze:hp_gof pisze:Bo się dopiero rok zacząłmuaddib_dw pisze:Jak na razie najlepsza rzecz jaką słyszałem w tym roku![]()
Myślę, że na razie jedynie Horner ma szansę to przebić. Póki co rok zaczyna się super 2 pozycje obowiązkowe do kupienia

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Idź się wypłacz do mamusi. Wszyscy dawno już wiemy, że dla Ciebie wszystko, co napisze Giacchino jest be i nie musisz o tym pisać w co drugim poście. 

Fe.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
nie bo znowu się spuszczacie nad jakimiś średniakami w stylu Super 8 albo M4DanielosVK pisze:Idź się wypłacz do mamusi, wszyscy wiemy, że dla Ciebie wszystko, co napisze Giacchino jest be i nie musisz o tym pisać w co drugim poście.

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
M4 to był średniak, S8 to nie był średniak, chociaż mi też średnio podszedł, ale Carter zapowiada się epicko. 

Fe.
M4 było świetne, S8 było bardzo dobre, a Carter to będzie geniusz 

Mało Ci faili pod Airbornemnie bo znowu się spuszczacie nad jakimiś średniakami w stylu Super 8 albo M4![]()

Co do podobieństw do Williamsa, to jeden z motywów jest bardzo podobny do tematu Tintina

TinTina wydano na początku grudnia, ale JC był już gotowy na początku listopada, także całkiem zabawny zbieg okoliczności

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
niedługo dodam resztę komentarzy moich na temat MohówMystery Man pisze: Mało Ci faili pod Airbornem![]()

Cicho tamMystery Man pisze: Skup się lepiej na szukaniu geniuszu w Kapitanie Ameryce![]()

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Posłuchałem pierwszego klipu (to w ogóle mój pierwszy kontakt z Johnem Carterem) - brzmi mega, reszty nie słucham, żeby nie psuć sobie zabawy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O cholera szykuje się chyba coś wielkiego.
Kto wie czy nawet nie trzeci najlepszy score roku 2012
Podobnie jak Marek na razie wstrzymuję się, aby nie psuć sobie dobrej zabawy.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Tyle, ze TinTin skomponowany został rok wcześniejMystery Man pisze:
Co do podobieństw do Williamsa, to jeden z motywów jest bardzo podobny do tematu Tintina(pobrzmiewa choćby w utworze 15, wcześniej było już go słychać w "Pursuit of Dejah")
TinTina wydano na początku grudnia, ale JC był już gotowy na początku listopada, także całkiem zabawny zbieg okoliczności

Skomponowany tak, chodziło mi o to, że Giacchino raczej nie mógł go słyszeć przed wydaniem, chyba, że jak pracowali nad Star Tours 2 to jakieś porozrzucane na biurku nuty do TinTina mógł podejrzeć 

Klipy są już niedostępne, a na amazonie pojawiła się informacja [Limited Edition]
Co oni tu kurna szykują...???
Co oni tu kurna szykują...???