Into Darkness z pewnością, najgorszy wg nich film uniwersum, za to pierwszy Star Trek chyba się podobał.Ale chyba prawowici Trekkies przecież nienawidzą filmów Abramsa?
FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
A mnie się Star Treki Abramsa podobają, zwłaszcza ten drugi (zwłaszcza muzycznie)
Ale ja nie jestem przesiąknięty poprzednikami, więc mam to gdzieś.

Znaczy masz gdzieś poprzedników czy masz to gdzieś, bo to w ogóle Star Trek?

Tzn. że nie będę miał zbytniego porównania, więc nie będę marudził, że nowy Star Trek jest gorszy czy jakiś inny. Mam gdzieś poprzedników w sensie że nie wpłyną na moje zdanie i moje wrażenia z ewentualnego seansu z muzyką na żywo.
Into Darkness to dobry film, wręcz chciało by się więcej blockbusterów trzymało taki poziom, no i dobry Star Trek, a Trekkies mają głównie pretensje, że ktoś śmiał tknąć ich świętość czyli Gniew Khana i jak dla mnie było wiele słabszych Treków (choćby V, VII, VIII czy X).
Nie no, ja kocham Benka, więc to całe dotykanie Khana tylko mnie kręci
LOL 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, konkurencja w Pradze mocna:

Ale ja dalej cieszę się na koncert serialowy. Plus skoro się pojawi Ramin Djawadi to wiele tutaj z forum będzie miało okazję mu wygarnąć jak złym kompozytorem jest i pokazać się z jak najlepszej twardzielskiej strony.

Ale ja dalej cieszę się na koncert serialowy. Plus skoro się pojawi Ramin Djawadi to wiele tutaj z forum będzie miało okazję mu wygarnąć jak złym kompozytorem jest i pokazać się z jak najlepszej twardzielskiej strony.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Repertuar Pragi prezentuje się nieźle:
HARRY GREGSON-WILLIAMS:
Chronicles of Narnia
Coronation suite
Prince of Persia: The Sands of Time
suite
Magic of Marciano
suite
Bridget Jones: The Edge of Reason
suite
Kingdom of Heaven
suite
Spy Game
suite
JOHN POWELL:
How To Train Your Dragon 2
suite
X-men: The Last Stand
suite
Ice Age: The Meltdown
suite
JOHN POWELL & HARRY GREGSON-WILLIAMS:
Chicken Run
Make A Crate
Shrek
suite
FERNANDO VELÁZQUEZ:
The Impossible
Main Theme
The Orphanage
Main Theme
Sexy Killer
Main Theme
Hercules
End Titles
Crimson Peak [WORLD PREMIERE]
Main Theme
Zipi y Zape
suite
HARRY GREGSON-WILLIAMS:
Chronicles of Narnia
Coronation suite
Prince of Persia: The Sands of Time
suite
Magic of Marciano
suite
Bridget Jones: The Edge of Reason
suite
Kingdom of Heaven
suite
Spy Game
suite
JOHN POWELL:
How To Train Your Dragon 2
suite
X-men: The Last Stand
suite
Ice Age: The Meltdown
suite
JOHN POWELL & HARRY GREGSON-WILLIAMS:
Chicken Run
Make A Crate
Shrek
suite
FERNANDO VELÁZQUEZ:
The Impossible
Main Theme
The Orphanage
Main Theme
Sexy Killer
Main Theme
Hercules
End Titles
Crimson Peak [WORLD PREMIERE]
Main Theme
Zipi y Zape
suite
gruby koncert dają
tylko ten hiszpan tam niepotrzebny ale whatever przy reszcie.

NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Co roku sobie mówię, że może za rok będzie coś bardziej mnie interesującego w programie i co rok większa kicha. 
Chodzi o score Jackmana do filmu z 2010 czy o telewizyjny "The Hollow Crown" i muzę Johnstona?
Generalnie dla obu przypadków takie to wydarzenie jak normalnie mistrzostwa gimnazjum w bierki.

eeeeWydarzeniem będzie polska premiera suit z Henryka IV (2012)
Chodzi o score Jackmana do filmu z 2010 czy o telewizyjny "The Hollow Crown" i muzę Johnstona?
Generalnie dla obu przypadków takie to wydarzenie jak normalnie mistrzostwa gimnazjum w bierki.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Muzykę Warbecka, Johnston robił do Henryka V.Koper pisze:Chodzi o score Jackmana do filmu z 2010 czy o telewizyjny "The Hollow Crown" i muzę Johnstona?
Mareczku, czy wybierasz się na wakacje na Teneryfę?
Bo tamtejszy festiwal planuje oprzeć tegoroczną edycję o dzieła francuskich kompozytorów <3 Oby to przenieśli do Krakowa!

A drugi koncert:“The French Connection” will pay tribute to the most celebrated French composers, such as the late Maurice Jarre, Academy Award winner for “Lawrence of Arabia”, “Doctor Zhivago” and “A Passage to India” and Georges Delerue, Oscar winner for his score for “A Little Romance”. The renowned Jean-Michel Bernard and Philippe Sarde will attend the festival as guest composers and some of their works will be part of the “The French Connection” concert, together with pieces by other great French authors including Alexandre Desplat.
The closing gala of this ninth edition of FIMUCITÉ will be held under the motto “Back in Time, 1985 Live” and will be dedicated to the celebration of a unique year for film music, with unforgettable scores such as “Back to the Future”, “The Goonies”, “Legend”, “The Color Purple”, “Cocoon” or “Witness”.
Widząc coś takiego i program z Pragi, czuję tylko i wyłącznie rozczarowanie widząc dla porównania program z Krakowa. To jest prawdziwe "mięcho", nie jakieś gale dla salonu i garniturków oraz pokazy symultaniczne dla mas z całymi rodzinami...“The French Connection” will pay tribute to the most celebrated French composers, such as the late Maurice Jarre, Academy Award winner for “Lawrence of Arabia”, “Doctor Zhivago” and “A Passage to India” and Georges Delerue, Oscar winner for his score for “A Little Romance”. The renowned Jean-Michel Bernard and Philippe Sarde will attend the festival as guest composers and some of their works will be part of the “The French Connection” concert, together with pieces by other great French authors including Alexandre Desplat. The closing gala of this ninth edition of FIMUCITÉ will be held under the motto “Back in Time, 1985 Live” and will be dedicated to the celebration of a unique year for film music, with unforgettable scores such as “Back to the Future”, “The Goonies”, “Legend”, “The Color Purple”, “Cocoon” or “Witness”.

A co konkretnie traktujesz jako gale dla salonu? Fakt, brakuje u nas gigantów historii muzyki filmowej. No ale oni nie poprzyjeżdżają, bo nie żyją
Jakiś tam Warbeck przyjedzie i będzie można wylać wagon wazeliny, że "zdobywca Oscara"! Ok, cieszę się, ładna muzyka, ale to nie wszystko. Należy tylko liczyć na to, że ściągną ten program w jednej z kolejnych edycji festiwalu. Problem polega na tym, że go zapewne mocno skomercjalizują
Rozcieńczą jakimiś pierdołami...