Howard Shore - Hobbit
Re: Howard Shore - Hobbit
No ja nie mówię, że nie brzmi jak Shore, ale uważam, że słychać tam minimalnie momentami coś innego. Albo mi się wydaje 
A tak w ogóle to koniec świata - Adam, który dawno ten score przekreślił, teraz wzywa do wstrzymania się od przedwczesnej oceny, fanboj Shore'a, który powinien moczyć się na samą myśl o nadchodzącym albumie - już go krytykuje...
Samo życie 

A tak w ogóle to koniec świata - Adam, który dawno ten score przekreślił, teraz wzywa do wstrzymania się od przedwczesnej oceny, fanboj Shore'a, który powinien moczyć się na samą myśl o nadchodzącym albumie - już go krytykuje...

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No tak, nie brzmi identycznie jak poprzedni score to od razu słychać "coś innego". Wiesz, hp, kompozytorzy mają coś takiego jak warsztat. I go czasami, tak jakby, hm... poszerzają. To się nazywa bodajże rozwijanie się. No, może nie wszyscy, ale Shore z pewnością do takowych należy. Nawet pierwszy Hobbit, który w dużej mierze jest piątą wodą po kisielu lotrowskim ma w sobie świeże/nowe elementy, które wcześniej z Shorem nie były kojarzone. Prosta analogia. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
No i po co te złośliwości?
Przecież wiem. Tak tylko zaznaczam, że jest trochę inaczej.
W pozytywnym sensie. Ech...

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Z Twittera Douga Adama:

Więc na razie nie ma co się martwić.The examples of the #Smaug score all come from the first 30 seconds of each track. The most thrilling and moving music is still to be heard.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Czym jarać też się specjalnie nie ma. Keep calm and listen to Desplat.
Fe.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
ja zajebiście lubię Shorea więc się jaram i tyle.
Ok, przesłuchane complety z Lotra, absolutne arcydzieła, pamiętam, że na wydanie podstawowe coś tam psioczyłem trochę, ale rozszerzenie pokazuję cały koncept Shore'a jaki chciał zaprezentować.
A tak nota bene nie macie wrażenia, że ten ost, Hobbit jest jakoś inaczej nagrany niż poprzednie części ?
Ok, przesłuchane complety z Lotra, absolutne arcydzieła, pamiętam, że na wydanie podstawowe coś tam psioczyłem trochę, ale rozszerzenie pokazuję cały koncept Shore'a jaki chciał zaprezentować.
A tak nota bene nie macie wrażenia, że ten ost, Hobbit jest jakoś inaczej nagrany niż poprzednie części ?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak... to akurat wyszło od LotR-a lepiej
.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie tyle nagrany co zmasterowany.bladerunner22 pisze: A tak nota bene nie macie wrażenia, że ten ost, Hobbit jest jakoś inaczej nagrany niż poprzednie części ?
Finalny miks i master soundtracków z trylogii był tragiczny. Komplity poprawiły ten stan rzeczy i w takim właśnie kierunku uderzyli ludzie zajmujący się postprodukcją Hobbita.

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a moje wrażenia są takie, że brzmenie jest jakieś czasem płaskie Hobbita, a w tamtych komplitach bardziej wyraźne
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
no i po co te chamskie komentarze ?
niezbyt kulturalny ?czy jak
niezbyt kulturalny ?czy jak

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
bo fejlujesz i oceniasz jakośc nagrania po mp3 z neta zamiast kupić oryginała.
NO CD = NO SALE