Howard Shore - Hobbit

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

Re: Howard Shore - Hobbit

#2176 Post autor: DanielosVK » ndz lis 10, 2013 17:32 pm

Przecież już wiadomo, że do trójki skomponuje Pope.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#2177 Post autor: bladerunner22 » ndz lis 10, 2013 18:04 pm

pope ? :? ja chce Shorea :x
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2178 Post autor: Adam » ndz lis 10, 2013 18:11 pm

Krelian pisze:na blu x 3 są polskie napisy, więc na dvd tez powinny być
wiesz, ja te wydania już miałem w łapkach w saturnie - ale lakoniczny napis "wybrane materiały dodatkowe z polskimi napisami" na obu do mnie nie przemawia, wybacz :P już raz kupiłem parę lat temu w ciemno film z takim napisem na tylnej okłądce i się okazało później, że z tych wybranych materiałów dodatkowych to z pl napisami był tylko zwiastun...
NO CD = NO SALE

Mefisto

#2179 Post autor: Mefisto » ndz lis 10, 2013 19:10 pm

bladerunner22 pisze:pope ? :? ja chce Shorea :x
Będzie Newman, mówię wam 8)

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#2180 Post autor: Krelian » ndz lis 10, 2013 19:20 pm

Adam pisze:
Krelian pisze:na blu x 3 są polskie napisy, więc na dvd tez powinny być
wiesz, ja te wydania już miałem w łapkach w saturnie - ale lakoniczny napis "wybrane materiały dodatkowe z polskimi napisami" na obu do mnie nie przemawia, wybacz :P już raz kupiłem parę lat temu w ciemno film z takim napisem na tylnej okłądce i się okazało później, że z tych wybranych materiałów dodatkowych to z pl napisami był tylko zwiastun...
no cóż mam to wydanie na blu na razie 3 godziny dodatków obejrzane i wszytko pl

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2181 Post autor: Adam » ndz lis 10, 2013 19:22 pm

a to spoko. to kupuje w takim razie :) dzięki za info :!:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Krelian

#2182 Post autor: Krelian » ndz lis 10, 2013 19:26 pm

obejrzałem na razie 3 godziny były do nich napisy po polsku a dodatków jest 9 godzin więc nie gwarantuje ze reszta 6 godzin jest w pl :P niemniej sądzę, że całość będzie w pl

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#2183 Post autor: Cisek » wt lis 12, 2013 01:50 am

Wszystko poza komentarzem audio do filmu ma polskie napisy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2184 Post autor: Adam » wt lis 12, 2013 18:55 pm

OMG :shock: Cisek nailed it. czyli jest jeszcze lepiej niż w trylogii LOTR exteded, w której sporo reportaży nie miało pl napisów. dzięki!
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Krelian

#2185 Post autor: Krelian » wt lis 12, 2013 19:38 pm

no tez już obejrzałem całość i potwierdzam 9 godzin po polsku, niemniej dodatki z władcy były troszeczkę lepsze (pełniejsze i nie chodzi tutaj o praktycznie pominięcie muzyki Shora)

hp_gof

#2186 Post autor: hp_gof » wt lis 12, 2013 19:47 pm

Normalnie byłbym zainteresowany tym wydaniem, ale zbyt wiele rzeczy mi się nie podoba, żebym to kupił (mówię o wydaniu 3 Blu-ray, bo tylko takie wchodzi w rachubę):
- brzydka okładka (ta w środku, nie etui)
- mało dodatków o postprodukcji, a brak dodatku o muzyce czy oddzielnego o efektach specjalnych to skandal! :P
- sam film nie bardzo mnie zachwycił :roll:
- 9 godzin dodatków o wszystkim i o niczym (co mnie interesuje najbardziej) to jednak za dużo jak na moje siły :( Ja uwielbiam jak jest dużo dodatków, ale jak są na sensowne tematy...

Awatar użytkownika
Krelian

#2187 Post autor: Krelian » wt lis 12, 2013 20:22 pm

fakt brakowało trochę dodatków z postprodukcji chociaż że nie było oddzielnego materiału o efektach specjalnych (choć w samych materiałach dużo o nich mówili) to dla mnie spoko zawsze omijałem w dodatkach ten dział bo khem nie lubię jak zabija się magię kina.
Mi osobiście najbardziej brakowało dwóch rzeczy raz w dziale pre-produkcji omówienie etapu tworzenia scenariusza, jedynie Jackson powiedział że pisali go 18 miesięcy, a mi brakowało coś z rodem z dodatków władcy gdzie reżyser jego zona i Philippa opowiadali co ominęli i dlaczego , dlaczego taka, a nie inna chronologia, co było dla nich ważne, jak wpadli na pomysł prologu itd. Natomiast drugą rzeczą brak przedstawienia wizji Guillermo bo jakby nie patrzeć długo pracował na etapie pre-produkcji, a Jackson jak to powiedział w dodatkach musiał po nim dużo zmieniać i poprawiać na swoją wizję :mrgreen: szkoda bo mogły być to ciekawe materiały.
Ostatnio zmieniony wt lis 12, 2013 20:30 pm przez Krelian, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#2188 Post autor: bladerunner22 » wt lis 12, 2013 20:25 pm

film m isię nie podobał, nudny jakiś...
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2189 Post autor: DanielosVK » wt lis 12, 2013 20:27 pm

Natomiast drugą rzeczą brak przedstawienia wizji Guillermo bo jakby nie patrzeć długo pracował na etapie pre-produkcji, a Jackson jak to powiedział w dodatkach musiał po nim dużo zmieniać i poprawiać na swoją wizję :mrgreen: szkoda bo mogło być ciekawe.
Podobno jednym z pomysłów Del Toro, który ostał się w filmie to taki sposób przedstawienia skalnych olbrzymów...
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#2190 Post autor: lis23 » czw lis 14, 2013 15:07 pm

hp_gof pisze:Normalnie byłbym zainteresowany tym wydaniem, ale zbyt wiele rzeczy mi się nie podoba, żebym to kupił (mówię o wydaniu 3 Blu-ray, bo tylko takie wchodzi w rachubę):
- brzydka okładka (ta w środku, nie etui)
- mało dodatków o postprodukcji, a brak dodatku o muzyce czy oddzielnego o efektach specjalnych to skandal! :P
- sam film nie bardzo mnie zachwycił :roll:
- 9 godzin dodatków o wszystkim i o niczym (co mnie interesuje najbardziej) to jednak za dużo jak na moje siły :( Ja uwielbiam jak jest dużo dodatków, ale jak są na sensowne tematy...
Okładka jest wszędzie ta sama, mnie bardziej drażni tekturka z której nie da się w łatwy sposób wyciągnąć pudełka z płytami i sposób wyciągania samych płyt
brak dodatku o muzyce bardzo doskwiera, podobnie jak brak galerii szkiców koncepcyjnych, miniatur, itp.
film nie jest zły ( na pewno jest lepszy od Yatesowych Potterów ;) ) ale i mnie drażnią głupoty wymyślone przez Jacksona & co, których w wersji rozszerzonej jest jeszcze więcej ... o ile w WP drażnił mnie Gimli to tutaj drażnią mnie prawie wszystkie Krasnoludy / z małymi wyjątkami /, które zachowują się jak Gimli do kwadratu ... :?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ