Czego ostatnio słuchaliście?
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
Source Code - po filmie znacznie lepiej się tego słucha, a w samym obrazie wypada naprawdę dobrze: solidna, nie wybijająca się, ale i nie ginąca ilustracja z pomysłem i nawet paroma chwytliwymi tematami. W filmie daję solidne 4 / 5. Płytka niestety trochę przynudza, więc ostatecznie 3,5 / 5. Niemniej wygląda na to, że Jones wie, jak operować ilustracją w filmie.
Camelot - Brothers Danna
Tak, tak, tak! wreszcie rycerski klimacik, świetne chóry kościelno-gregoriańskie
i etnika + solowe wokale. Czerpie garściami z poprzedników ale świetnie się tego słucha. Do tego harfy, tamburyny... Do tego mocno hornerowsko brzmiące romantyczne utwory na smyki. Godny następca Mgieł Avalonu! Kolejne pozytywne zaskoczenie roku imo. 4/5 a nawet 4,5/5 bo strasznie mi weszła ta płytka.
Tak, tak, tak! wreszcie rycerski klimacik, świetne chóry kościelno-gregoriańskie

#FUCKVINYL
I to jest muzyka, a nie jakaś pieprzona elektronika w średniowieczuAdam Krysiński pisze:Camelot - Brothers Danna
Tak, tak, tak! wreszcie rycerski klimacik, świetne chóry kościelno-gregoriańskiei etnika + solowe wokale. Czerpie garściami z poprzedników ale świetnie się tego słucha. Do tego harfy, tamburyny... Do tego mocno hornerowsko brzmiące romantyczne utwory na smyki. Godny następca Mgieł Avalonu! Kolejne pozytywne zaskoczenie roku imo. 4/5 a nawet 4,5/5 bo strasznie mi weszła ta płytka.

Camelot naprawdę fajne, ale.... nudne. Niby 40parę minut muzyki, a zacząłem przysypiać gdzieś tak w połowie. Poza tym po świetnym otwarciu robi się trochę potem monotematycznie i mało absorbująco. Szkoda.
3 / 5
Dollars - bardzo fajna, lajtowa, rzecz jasna jazzowa muzyka, która wciągnęła mnie ku zaskoczeniu mocno. Szybkie, zgrabne tematy, które aż chce się nucić.
solidne 4 / 5
Love Affair - nieco bardziej dystyngowany Ennio i...nieco bardziej nudny, niż zazwyczaj. Jak tak teraz pomyślę, to nie mogę sobie przypomnieć ani jednej melodi z tego albumu. W dodatku muzykę dodatkowo przesłaniają piosenki z epoki. Ale niech będzie
3 / 5
The Lonely Passion of Judith Hearne - łomatko ale nudy i smęty. Sama muzyka Delerue co prawda jak zawsze z klasą, ale ciągnie się to jak flaki z olejem i nie daje wiele satysfakcji czy radości z odsłuchu. Do tego oczywiście dojebane utwory klasyczne - brrr....
2 / 5
Last Exit To Brooklyn - typowy, luzacki i pobrzękujący w tle Knopfler. Raczej dla fanów takiego stylu lub kompozytora.
3 / 5
Anatomy Of A Murder - klasyka. Świetne, jazzowe granie, które nie nudzi nawet na moment.
4 / 5
3 / 5
Dollars - bardzo fajna, lajtowa, rzecz jasna jazzowa muzyka, która wciągnęła mnie ku zaskoczeniu mocno. Szybkie, zgrabne tematy, które aż chce się nucić.
solidne 4 / 5
Love Affair - nieco bardziej dystyngowany Ennio i...nieco bardziej nudny, niż zazwyczaj. Jak tak teraz pomyślę, to nie mogę sobie przypomnieć ani jednej melodi z tego albumu. W dodatku muzykę dodatkowo przesłaniają piosenki z epoki. Ale niech będzie
3 / 5
The Lonely Passion of Judith Hearne - łomatko ale nudy i smęty. Sama muzyka Delerue co prawda jak zawsze z klasą, ale ciągnie się to jak flaki z olejem i nie daje wiele satysfakcji czy radości z odsłuchu. Do tego oczywiście dojebane utwory klasyczne - brrr....
2 / 5
Last Exit To Brooklyn - typowy, luzacki i pobrzękujący w tle Knopfler. Raczej dla fanów takiego stylu lub kompozytora.
3 / 5
Anatomy Of A Murder - klasyka. Świetne, jazzowe granie, które nie nudzi nawet na moment.
4 / 5
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ech, widzę, że nadmiar Tomka Njumana szkodzi, oj szkodzi...Mefisto pisze:The Lonely Passion of Judith Hearne - łomatko ale nudy i smęty. Sama muzyka Delerue co prawda jak zawsze z klasą, ale ciągnie się to jak flaki z olejem i nie daje wiele satysfakcji czy radości z odsłuchu. Do tego oczywiście dojebane utwory klasyczne - brrr....
2 / 5
Lonely Passion... ze względu na pewną monotematyczność i wrzucenie klasyki nie należy może do najwybitniejszych albumów Delerue, ale to bardzo solidna kompozycja, jak zawsze dużej klasy, pięknie podanych emocji i z cudnym tematem głównym, a klasyka mnie tu jakoś nie razi. 3,5/5 to z palcem w...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
łojezu straszne - skrytykowałem Delerue, bozie mooy, bozie
Słaba to praca i mało angażująca - i nie obchodzi mnie kto był jej autorem, tyle.

Słaba to praca i mało angażująca - i nie obchodzi mnie kto był jej autorem, tyle.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Mnie też nie obchodzi kto autorem, ale praca jest niezła. W 2010 by wyszła to by w czołówce była roku 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
tjah, chyba jakby to Tyler napisał, to by się było czym podniecać 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Beat the Drum" - Klaus Badelt & Ramin Djawadi
Ładna, stonowana, wyciszona muzyka, z ciekawymi afrykańskimi melodiami i rytmami. W sumie nie wiem jaki jest udział Badelta, a jaki Djawadiego w tym scorze
Paweł, Ele
Ale w sumie to najlepszy soundtrack z nazwiskiem Djawadi na okładce. W sumie nic wielkiego, a cieszy. 3.5/5
Ładna, stonowana, wyciszona muzyka, z ciekawymi afrykańskimi melodiami i rytmami. W sumie nie wiem jaki jest udział Badelta, a jaki Djawadiego w tym scorze

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Badelta udział jest żaden.
Medal Of Honor?Ale w sumie to najlepszy soundtrack z nazwiskiem Djawadi na okładce
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niech więc będzie do filmu i produkcji telewizyjnej. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Badelt nie zrobił tu zupełnie nic.Wawrzyniec pisze:"Beat the Drum" - Klaus Badelt & Ramin Djawadi
Ładna, stonowana, wyciszona muzyka, z ciekawymi afrykańskimi melodiami i rytmami. W sumie nie wiem jaki jest udział Badelta, a jaki Djawadiego w tym scorzePaweł, Ele
Ale w sumie to najlepszy soundtrack z nazwiskiem Djawadi na okładce. W sumie nic wielkiego, a cieszy. 3.5/5
Adam Krysiński pisze:
xD
Trevor Rabin - Jestem Numerem Cztery!
Całkiem słuchalny ten nowy Rabin, aczkolwiek do jakieś przebojowości czy czystego funu ze słuchania jeszcze daleko. Ale te 3 dostanie!
Batman Begins Complete Score - jestem w trakcie drugiego słuchania, ale jak na razie jest to mój ulubiony score RCP of all time. To jest ten tzw. "megakult", i w pełni zasługuje na 5/5
Battlestar Galactica Season 4: chyba najnudniejszy ze wszystkich, szczególnie że na 2 płytach. Jeżeli ktoś nie miał styczności z pozostałymi - może w tym znaleźć dużo ciekawych rozwiązań. Ale daleko temu albumowi do moim zdaniem znakomitej części 2. Dlatego 3,5/5
Całkiem słuchalny ten nowy Rabin, aczkolwiek do jakieś przebojowości czy czystego funu ze słuchania jeszcze daleko. Ale te 3 dostanie!
Batman Begins Complete Score - jestem w trakcie drugiego słuchania, ale jak na razie jest to mój ulubiony score RCP of all time. To jest ten tzw. "megakult", i w pełni zasługuje na 5/5
Battlestar Galactica Season 4: chyba najnudniejszy ze wszystkich, szczególnie że na 2 płytach. Jeżeli ktoś nie miał styczności z pozostałymi - może w tym znaleźć dużo ciekawych rozwiązań. Ale daleko temu albumowi do moim zdaniem znakomitej części 2. Dlatego 3,5/5