Blade Runner 2049 (2017) - Benjamin Wallfisch and Hans Zimmer
-
hp_gof
Re: Blade Runner 2049 (2017) - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch (Nie Jóhann Jóhannsson)
Ja tam bym się pozytywnymi aspektami działania muzyki w filmie nie przejmował, Dunkierkę wychwalali dużo bardziej, a płyty nawet za darmo bym nie tknął
Ale co kto lubi 
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Blade Runner 2049 (2017) - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch (Nie Jóhann Jóhannsson)
To jest score dla Villeneuve'a. Będzie duszno, atmosferycznie, tylko retrogranie, więc Adam pokocha. I tak to wygląda. W zasadzie głównie za to, że to nie Jóhannsson 
nie, za to że retrosythy i Vangelis.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, ale i tak będzie ciężko jak Arrival, bo reżyser tak lubi. Cytowanie tematów to jedno, ale to będzie Arrival na Yamahę CS-80.
najlepsza jamaszka 
NO CD = NO SALE
nakład poszedł, innej wersji jak widać na tej stronce nie ma..
NO CD = NO SALE
a mówiłem...
Ok guys. I just called and spoke with a very nice lady and here's the deal: The other SKU with the word "combo" in it refers to the combination of MP3 download and the physical 2-disc set. It breaks down the SKU after checkout to the other one that we interpreted as a 1-disc set - it is not. They were only selling the 2-disc version. So, anyone who ordered from the site will receive the 2-disc version. Nothing to fear!
Ok guys. I just called and spoke with a very nice lady and here's the deal: The other SKU with the word "combo" in it refers to the combination of MP3 download and the physical 2-disc set. It breaks down the SKU after checkout to the other one that we interpreted as a 1-disc set - it is not. They were only selling the 2-disc version. So, anyone who ordered from the site will receive the 2-disc version. Nothing to fear!
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No i spoko. To czekamy do piątku.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Adam się na pewno ucieszy ze score, który zdaniem jednego z cytowanych przez Mystera recenzentów brzmi bardziej jak "wzdęcia w Dolby niż to, co zwyczajowo nazywa się muzyką"
Ale retrosynthy są, więc to nie drony 
czepiłeś się jednego zdania z 50. wszędzie piszą że synthy i Vangelis jest i mi to wystarczy.
najważniejsze że nie ma JJ. Tak.
dostaniemy godny hołd dla jedynki Vangelisa w Zimmerowym sosiku i mądrze jechanie po nostalgii - nie płakałem po Łotrze, teraz też nie będę płakał, trzeba umieć robić retro 
najważniejsze że nie ma JJ. Tak.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jasne, to Ty się przyczepiłeś paru uwag o Vangelisie, kiedy pozostałe części zdania mówią o dużej ilości perkusji, BWAAAAAM, basie, "wzdęciach w Dolby", muzyce "raczej atematycznej".
"Każde zdanie mówi o Vangelisie praktycznie. Mogę już spać spokojnie, dostanę to co chciałem".
I nie drąż już Paweł
Bo drążenie wątpliwości bardzo drażni Adama. Drążenie a co za tym idzie krytyka i porównywanie jest zupełnie zbędne. Najważniejsze, że we wszechświecie Adama dostanie to, co chciał, czyli retro-synthy Vangelia. Nie ważne, że cały świat i wszystkie opinie mówią o czym innym. To nie ma znaczenia. Nawet jeżeli score okaże się ciężkim, opresyjnym, zimmerowskim sound designem, to jest Vangelis, jest okejka i nie ma co drążyć.
I nie drąż już Paweł

Hans nie ma takiego scoru. Jedyny który miał tego typu zbliżony to Dunkierka, którą tutaj jako jeden z nielicznych musiałem bronić przed hejtem, jak internety nim rzygły, bo score mi sie podoba. I polecam przeczytać nie wybiórczo te fragmenty - 90% wspomina o synthach i Vangelisie. A to że przy okazji do tego będzie sound design - ok, to oczywiste i oby taki genialny jak w Dunkierce
Juz nie wspomnę o takim detalu, że dziś mało kto wspomina w recenzjach o muzyce - a tutaj jest masę zdań o niej, tak samo jak w Dunkierce. A to coś znaczy
Są retrosynthy, Jest okejka.
Są retrosynthy, Jest okejka.
NO CD = NO SALE
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Buahahahaha
.
Wydali druga limitowana edycje specjalna w przedsprzedazy.
Blade Runner 2049 (Original Motion Picture Soundtrack) 2-CD Set + Download
1st Edition SOLD OUT
Blade Runner 2049
(Original Motion Picture Soundtrack)
2-CD Set + Download
2nd Edition Blade Runner 2049 (Original Motion Picture Soundtrack) 2-CD Set + Download
$20.49
2nd Edition - Blade Runner 2049
2 CD Set + Download
Alternate Cover Art
Limited Edition 2-CD Set - Individually numbered.
Only 2,049 copies of this edition exist!
Includes digital album download delivered on October 6, 2017.
CD to ship on or around October 20, 2017
https://bladerunner2049.shop.musictoday.com/store/
W ten sposob to moze byc i 10 limitowanych edycji. W sumie to dobrze, pewnie bedzie pozniej i standardowa edycja specjalna do sklepow jak im sie to dobrze sprzeda.
Wydali druga limitowana edycje specjalna w przedsprzedazy.
Blade Runner 2049 (Original Motion Picture Soundtrack) 2-CD Set + Download
1st Edition SOLD OUT
Blade Runner 2049
2-CD Set + Download
2nd Edition Blade Runner 2049 (Original Motion Picture Soundtrack) 2-CD Set + Download
$20.49
2nd Edition - Blade Runner 2049
2 CD Set + Download
Alternate Cover Art
Limited Edition 2-CD Set - Individually numbered.
Only 2,049 copies of this edition exist!
Includes digital album download delivered on October 6, 2017.
CD to ship on or around October 20, 2017
https://bladerunner2049.shop.musictoday.com/store/
W ten sposob to moze byc i 10 limitowanych edycji. W sumie to dobrze, pewnie bedzie pozniej i standardowa edycja specjalna do sklepow jak im sie to dobrze sprzeda.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Recka filmu:
https://naekranie.pl/recenzje/blade-run ... nzja-filmu
Recenzent pisze o muzyce:
https://naekranie.pl/recenzje/blade-run ... nzja-filmu
Recenzent pisze o muzyce:
ja jednak nie przywiązywałbym do tego wagi.Do tego dochodzi genialna muzyka Hansa Zimmera, która potęguje atmosferę filmu, ale w żadnym momencie nie stara się go przyćmić. Całość komponuje się w film prawie idealny.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John