John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)
Re: John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)
na bank będzie pl wersja okładki, skoro do takich kup jak kopciuszek czy te inne krainy lodu były.
NO CD = NO SALE
kogo to obchodzi, muza ma ryć banię, nie okładka
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jedyny, który tu trzeźwo patrzy na te sprawyMefisto pisze:kogo to obchodzi, muza ma ryć banię, nie okładka

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Płytę wydaje ponoć Univrsal Music Polska, a na ich stronie nic 
Mam nadzieję, że to jednak nie będzie polska wersja z polską okładką i tracklistą ... takiej wersji nawet ja nie chcę ...

Mam nadzieję, że to jednak nie będzie polska wersja z polską okładką i tracklistą ... takiej wersji nawet ja nie chcę ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Z ciekawostek: zakupiłem ostatnio książkę: " Gwiezdne Wojny Jak Podbiły Wszechświat " i jest tam ciut o muzyce i o Williamsie.
Ponoć gdy Lucas puścił Spielbergowi przez telefon ( ciekawe, kto płacił za rachunek
) pół godziny muzyki Williamsa do SW, Spielberg się załamał. Williams miał dla niego skomponować muzę do " Bliskich Spotkań Trzeciego Stopnia " a tymczasem Lucas wycisnął z niego to co najlepsze 
Ponoć gdy Lucas puścił Spielbergowi przez telefon ( ciekawe, kto płacił za rachunek

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Abrams w wywiadzie podał parę informacji na temat End Credits i wygląda na to, że tym razem Williams skomponował całą suitę, bez montażowych sklejek, z przeplatającymi się starymi i nowymi tematami.
https://www.youtube.com/watch?v=MjWHpwihkZw - ok. 13:40
https://www.youtube.com/watch?v=MjWHpwihkZw - ok. 13:40
- lis23
Co radzicie? Ryzykować polską wersję w Empiku, czy zamawiać z Amazon.uk?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ale po co ci Amazon?
W Polsce dostępne będzie zarówno polskie jak i międzynarodowe wydanie.
Poza tym Polskie zawsze pod względem zawartości jest odkładnie takie same jak międzynarodowe, więc po co przepłacać? Chyba tylko dla frontowej okładki, jak kogoś boli napis.
Poza tym Polskie zawsze pod względem zawartości jest odkładnie takie same jak międzynarodowe, więc po co przepłacać? Chyba tylko dla frontowej okładki, jak kogoś boli napis.

- lis23
Mam nadzieje, że oryginalne wydanie również będzie u nas dostępne ale taki np. " Kopciuszek " tego nie gwarantuje.Ghostek pisze:Ale po co ci Amazon?
Polskie wydanie to nie tylko okładka czy polski tytuł ale i polskie tytuły wszystkich tracków - patrz " Kopciuszek ".
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
W przypadku Gwiezdnych Wojen wątpię, no ale zobaczymy jak będzie wyglądał finalny cover.

przecież kopciuszek lezy po marketach w oryginale albo z pl okładką do wyboru
to samo jak spectre. media, saturn.. wszędzie.

NO CD = NO SALE
- lis23
Ja widziałem tylko polską wersję w Empiku, a w dużych marketach już coraz mniej filmówki, więc nawet nie patrzę. Inna rzecz, ze już od dawna prawie nie kupuję premierówek, a jak już to zamawiam przez neta.Adam pisze:przecież kopciuszek lezy po marketach w oryginale albo z pl okładką do wyboruto samo jak spectre. media, saturn.. wszędzie.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

uu cieniutko
score na płycie będzie trwał zaledwie niewiele ponad godzine. epic fail.
The original soundtrack album for Star Wars: The Force Awakens, to be released on December 18, will include over 60 minutes of John Williams score, plus an additional song written by J.J. Abrams and Lin-Manuel Miranda, specifically written for a scene reminiscent of the Mos Esley Cantina of Star Wars.
Abrams decided that he and Miranda would co-wrote the song after Williams said he’d rather not write any source music and focus on the film’s score, as Abrams explained earlier this week during an interview at The Tonight Show with Jimmy Fallon. (this entire show - https://www.youtube.com/watch?v=-Z09yMczy2k )

The original soundtrack album for Star Wars: The Force Awakens, to be released on December 18, will include over 60 minutes of John Williams score, plus an additional song written by J.J. Abrams and Lin-Manuel Miranda, specifically written for a scene reminiscent of the Mos Esley Cantina of Star Wars.
Abrams decided that he and Miranda would co-wrote the song after Williams said he’d rather not write any source music and focus on the film’s score, as Abrams explained earlier this week during an interview at The Tonight Show with Jimmy Fallon. (this entire show - https://www.youtube.com/watch?v=-Z09yMczy2k )
NO CD = NO SALE
Bez przesady, fail to może by i był, jakby score miał trwać 40-50 minut.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Co nie zmienia faktu, że w przeciwieństwie do prequelowych soundtracków, które trwały po 70 minut to jednak 10 minut różnicy jest.
Tylko stwierdzam fakty.
Tylko stwierdzam fakty.
#WinaHansa #IStandByDaenerys