TOP10 scorów z Oscarowych filmów roku
- Wojteł
- John Williams
Re: TOP10 scorów z Oscarowych filmów roku
Spoko, w failowaniu i tak jestem jeszcze lata świetlne za tobą 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- ravaell
- Asystent orkiestratora
A ja tu trochę przyofftopię, gdyż mam palące pytanie do użytkowników forum.
Czy bylibyście zainteresowani stworzeniem rankingu najlepszych ścieżek muzyki filmowej z minionej dekady (lata 2001-2010)? Gdyż w sumie sam chciałbym poukładać sobie w głowie wszystkie najlepsze kompozycje wspomnianego okresu, a boję się niestety, że wiele ważnych ścieżek w swoim życiu pominąłem. A taki ranking nie dość, że zwróciłby mniej osłuchanej części forum na pewne trudne do wyłowienia perełki, to jeszcze sam w sobie stanowiłby niemałą zabawę i okazję do przyfailowania jeszcze większego, niż to mogliśmy w ostatnich dniach doświadczyć od kolegi lisa
Czy bylibyście zainteresowani stworzeniem rankingu najlepszych ścieżek muzyki filmowej z minionej dekady (lata 2001-2010)? Gdyż w sumie sam chciałbym poukładać sobie w głowie wszystkie najlepsze kompozycje wspomnianego okresu, a boję się niestety, że wiele ważnych ścieżek w swoim życiu pominąłem. A taki ranking nie dość, że zwróciłby mniej osłuchanej części forum na pewne trudne do wyłowienia perełki, to jeszcze sam w sobie stanowiłby niemałą zabawę i okazję do przyfailowania jeszcze większego, niż to mogliśmy w ostatnich dniach doświadczyć od kolegi lisa

Na muzykafilmowa.pl była setka dekady z lat 1997-2007, ale jeszcze tego artykułu nie przywrócili po renowacji strony.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
My tutaj chyba też wybieraliśmy swoje ulubione ścieżki dekady, ale jak coś na aktualizację jestem otwarty 

- ravaell
- Asystent orkiestratora
Właśnie przydałoby się odświeżyć taką setkę, w sumie najlepiej byłoby podsumować przykładowo ogólnie dokonania z ostatnich dziesięciu lat (2003-2012), albo też stworzyć listę ścieżek z pierwszej dekady dwudziestego-pierwszego wieku, tak jak wspomniałem wyżej. Tylko, że w porównaniu do listy na mf.pl sprzed lat, byłby to typowo forumowy top.
Jak już coś to lepiej ostatniej dekady od 1 stycznia 2001 - 31 grudnia 2010.ravaell pisze:Właśnie przydałoby się odświeżyć taką setkę, w sumie najlepiej byłoby podsumować przykładowo ogólnie dokonania z ostatnich dziesięciu lat (2003-2012), albo też stworzyć listę ścieżek z pierwszej dekady dwudziestego-pierwszego wieku, tak jak wspomniałem wyżej. Tylko, że w porównaniu do listy na mf.pl sprzed lat, byłby to typowo forumowy top.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
W takiej formie byłoby idealnie, tylko czy najbardziej osłuchani członkowie tego forum byliby chętni do podjęcia się tak trudnego zadania? 

Wszyscy na pewno nie dadzą, ale jak przynajmniej dadzą CI co dali listy tu, to będzie wporzoravaell pisze:W takiej formie byłoby idealnie, tylko czy najbardziej osłuchani członkowie tego forum byliby chętni do podjęcia się tak trudnego zadania?

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Wiesz, tutaj chyba nie sprostałbym Twoim oczekiwaniom, gdyż wybrałbym, min. takie prace, jak: " Finding Neverland " Kaczmarka, " Un Homme Et Son Chien " Rombiego, " The Mummy Returns " Silvestriego, " The Lord of the Rings The Fellowship of the Ring " Shore'a, " Crouching Tiger, Hidden Dragon " Tan Duna, " Przedwiośnie ' Lorenca, " Atlantis The Lost Empire " Howarda - itp. itd.ravaell pisze:A ja tu trochę przyofftopię, gdyż mam palące pytanie do użytkowników forum.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
LotR, Amelie, Final Fantasy: The Spirit Within, The Hours, The Fountain, Black Hawk Down, The Last Samurai, The Village, Le Peuple Migrateur, Assassination of Jesse James, Atonement... już mi się znudziło. Ale może coś walnę. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Lisu, w ramach odpowiedzi posłużę się cytatem:
ravaell pisze:W takiej formie byłoby idealnie, tylko czy najbardziej osłuchani członkowie tego forum byliby chętni do podjęcia się tak trudnego zadania?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Najlepsze ścieżki dźwiękowe XXI wieku?
Hm, czemu nie.
Ja jestem otwarty i byłbym w stanie taką listę, bo ja wiem z 30 soundtracków byłbym w stanie podać.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- ravaell
- Asystent orkiestratora
W takim razie robimy pełnoprawny, punktowy top, czy po prostu w każdy nowym, osobnym temacie napisze najlepsze jego zdaniem kompozycje z lat 2001-2010 (w dowolnej ilości i bez miejsc)?
Ostatnio zmieniony pn kwie 08, 2013 18:57 pm przez ravaell, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak chcesz się podjąć takiego zadania, to radziłbym Tobie osobiście stworzenie nowego tematu. Przy czym nie wiem czy nie lepiej poczekać ile osób byłoby chętnych. Gdyż na razie to ja i Mystery, to trochę mało. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys