1920 Bitwa Warszawska - Krzesimir Dębski
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Bitwa Warszawska 1920 - Krzesimir Dębski
Oczywiście, wszystko, żeby ratować wizerunek ścieżki, która powoli wydaje się, że będzie gniotem. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
bo? przecież tak doprawdy to nie wiemy czy te muzy z trailerów to score z filmu. tylko ploty. to że ktoś mi powiedział że poszedł w transormersy nie musi nic znaczyć bo nawet nie wiem czy ten ktoś wie jak te transy w ogóle brzmią. jest to jakaś wskazówka a czy się sprawdzi to zobaczymy.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jeszcze się okaże że s.pl ją wydajeDanielosVK pisze:Oczywiście, wszystko, żeby ratować wizerunek ścieżki, która powoli wydaje się, że będzie gniotem.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
DanielosVK pisze:To to w komentarzach pisze, że jakiś "Amen". Tutaj chyba chodzi o to:
http://www.filmweb.pl/news/WIDEO+Do+boj ... j%22-77367
Czyli pseudoepickie, patetyczne gówno a'la TSFH/RCP.
Ej no błagam was, to jest tak typowo trailerowa muzyka na bank skomponowana przez jakies x-ray dogi czy inne tego typu firmy i wy dajecie się nabrać, że to napisał Dębski? Litości, co wy, od wczoraj filmówki słuchacie, czy co?

A Urbańska szczeląjąca z karabajnu to mega żal, mina jakby jej ktoś dobrze robił butelką po Tatrze

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
czemu akurat tym?Wojtek pisze:butelką po Tatrze

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Bo po Kasztelanie byłaby bardziej zadowolona 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
IS COMING!!!!!!!!!!!! cover miażdży

Autorem muzyki do filmu jest Krzesimir Dębski. W trakcie nagrań współpracował z Orkiestrą Sinfonia Varsovią, chórem Capella Corale Varsaviana oraz chórem Accentus z Parafii Św. Huberta w Zalesiu Górnym. Ścieżka dźwiękowa do „Bitwy Warszawskiej” to nie tylko muzyka ilustracyjna. Na płycie usłyszymy także piosenki, m.in. „Tylko Ty” autorstwa Henryka Warsa oraz „Thaiti”, które powstało specjalnie na potrzeby na filmu i utrzymane jest w klimacie melodii kabaretowej lat 20.Piosenkę promującą film „Śpiewka 1920” zaśpiewała Natasza Urbańska. Autorami piosenki są panowie Krzesimir Dębski i Jacek Cygan (twórcy największego polskiego hitu filmowego „Dumka na dwa serca”).
CD
1. Romanza
2. Na Warszawę, Berlin, Paryż
3. Pomposo sovietico
4. Kocham cię, wyjdz za mnie, idę do wojska
5. Międzynarodówka Budionnego
6. Rozłąka (Lento)
7. Lament (Guerrico)
8. Tren
9. Wyrok śmierci (Lugubre)
10. Wszyscy do boju
11. Pijany bolszewik (Giocoso)
12. Sarabanda żałobna
13. Polski kontratak
14. Gospody pomiluj
15. Polonez 1920
16. Ljuba bradcy, ljuba - Aleksander Birman
17. Tylko ty - Natasza Urbańska
18. Thaiti - Natasza Urbańska
19. Charleston Oasis
20. Wiazanka wojskowa - Natasza Urbańska
21. Soviet kan-kan
22. Maniuśka - Ewa Wiśniewska
23. Śpiewka 1920 – Natasza Urbańska
DVD
1. Film dokumentalny Hanny Polak i Rafała Przygody - „1920 Bitwa Warszawska” (http://filmpolski.pl/fp/index.php/4224011)
2. Reportaż ze studia nagraniowego, wywiady z muzykami

Autorem muzyki do filmu jest Krzesimir Dębski. W trakcie nagrań współpracował z Orkiestrą Sinfonia Varsovią, chórem Capella Corale Varsaviana oraz chórem Accentus z Parafii Św. Huberta w Zalesiu Górnym. Ścieżka dźwiękowa do „Bitwy Warszawskiej” to nie tylko muzyka ilustracyjna. Na płycie usłyszymy także piosenki, m.in. „Tylko Ty” autorstwa Henryka Warsa oraz „Thaiti”, które powstało specjalnie na potrzeby na filmu i utrzymane jest w klimacie melodii kabaretowej lat 20.Piosenkę promującą film „Śpiewka 1920” zaśpiewała Natasza Urbańska. Autorami piosenki są panowie Krzesimir Dębski i Jacek Cygan (twórcy największego polskiego hitu filmowego „Dumka na dwa serca”).
CD
1. Romanza
2. Na Warszawę, Berlin, Paryż
3. Pomposo sovietico
4. Kocham cię, wyjdz za mnie, idę do wojska
5. Międzynarodówka Budionnego
6. Rozłąka (Lento)
7. Lament (Guerrico)
8. Tren
9. Wyrok śmierci (Lugubre)
10. Wszyscy do boju
11. Pijany bolszewik (Giocoso)
12. Sarabanda żałobna
13. Polski kontratak
14. Gospody pomiluj
15. Polonez 1920
16. Ljuba bradcy, ljuba - Aleksander Birman
17. Tylko ty - Natasza Urbańska
18. Thaiti - Natasza Urbańska
19. Charleston Oasis
20. Wiazanka wojskowa - Natasza Urbańska
21. Soviet kan-kan
22. Maniuśka - Ewa Wiśniewska
23. Śpiewka 1920 – Natasza Urbańska
DVD
1. Film dokumentalny Hanny Polak i Rafała Przygody - „1920 Bitwa Warszawska” (http://filmpolski.pl/fp/index.php/4224011)
2. Reportaż ze studia nagraniowego, wywiady z muzykami
#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Cover jak cover, ale martwię się o zawartość. Zresztą posłuchamy, zobaczymy 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ekscytacja samą zwyczajną okładką zapowiada, to czego można się było spodziewać, że Adam będzie bronił tego cd do upadłego, jak Szyc Warszawy. 
Tak patrząc na te tytuły, to muzycznej batalistyki chyba za dużo się nie zapowiada. Trochę mnie martwi tyle piosenek, bo to przecież będą pewnie tylko takie ubogie imitacje kawałków z epoki, a zajmą ile - 20 minut płyty? No nic, czekamy.

Tak patrząc na te tytuły, to muzycznej batalistyki chyba za dużo się nie zapowiada. Trochę mnie martwi tyle piosenek, bo to przecież będą pewnie tylko takie ubogie imitacje kawałków z epoki, a zajmą ile - 20 minut płyty? No nic, czekamy.
Chociaż fajnie, że dodali płytę DVD z dodatkami. Takie coś powinno być standardem! 

jak mi się nie spodoba to bronił nie będę.
na kawałki akcji wskazują wyraźnie 3 traki po nazwie.
piosenki z epoki już u mnie na starcie obniżą finalną ocenę płyty.
płyta dvd nie jest standardem, bo to limitowane wydanie droższe o niecałe 10 zł - zwykłe jest bez dvd. natomiast trzeba przyznać że to dvd jest najlepiej przygotowanym - bo zwykle standardową wrzucają galerię zdjęc, teledysk i trailer. a tu mamy aż 45 minutowy film making of z planu, oraz relacje z sesji i wywiady. nie ma zapchaj dziur i marketingowych prasówek.
na kawałki akcji wskazują wyraźnie 3 traki po nazwie.
piosenki z epoki już u mnie na starcie obniżą finalną ocenę płyty.
płyta dvd nie jest standardem, bo to limitowane wydanie droższe o niecałe 10 zł - zwykłe jest bez dvd. natomiast trzeba przyznać że to dvd jest najlepiej przygotowanym - bo zwykle standardową wrzucają galerię zdjęc, teledysk i trailer. a tu mamy aż 45 minutowy film making of z planu, oraz relacje z sesji i wywiady. nie ma zapchaj dziur i marketingowych prasówek.
#FUCKVINYL
3 tracki akcji... Nie dziwota że film ma 106 minut... Napisy będą miały 10 minut, a film z 95 i będzie jak Pearl Harbor - masa romansu i nieco wojny na koniec... Chyba że długie będą te kawałki akcji bo czasów nie ma...
nie liczyłbym że płyta będzie trwała jak u Hornera 79,59 

#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Aha, czyli jedno, góra dwuminutowe kawałki, tak w sam raz aby ucinać akcję, jak ta zacznie się rozwijać? 

obstawiam jakieś 60 min całość cd. ale nie zakładam się 

#FUCKVINYL