JAMES HORNER - BLACK GOLD / CRISTIADA
Re: JAMES HORNER - CRISTIADA (2012) / BLACK GOLD (2012)
Black Gold u nas od 17 lutego taniej niż w usa - 55 zł, zamawiać póki sie im zamówione sztuki z Colloseum nie wyczerpią bo potem będzie cza czekać 3 tyg.
#FUCKVINYL
Pozytywne wrażenia po pierwszym odsłuchaniu, bardzo fajny motyw główny, od razu zapadł mi w pamięci. Póki co najbardziej podobają mi się utwory: "Horizon To Horizon", "Leaving As An Emissary", "Father And Son", "One Brother Lives, One Brother Dies", "Battle In The Oil Fields" i "A Kingdom Of Oil". Pierwsza połowa "One Brother Lives, One Brother Dies" jest genialna
Długość albumu idealna, ani się nie człowiek nie zanudzi na śmierć, ani też nie czuje się niedosytu 
Zachciało mi się teraz film obejrzeć, ale widzę, że nikt nie planuje tego póki co w Polsce puszczać, trzeba będzie chyba czekać aż gdzieś wydadzą to na DVD

Zachciało mi się teraz film obejrzeć, ale widzę, że nikt nie planuje tego póki co w Polsce puszczać, trzeba będzie chyba czekać aż gdzieś wydadzą to na DVD

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A gdzieś Ty to słuchał?
, też chce
James to mój drugi ulubieniec, po Big Johnie, oczywiście

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

na itunesie jankesi mają od wczoraj
#FUCKVINYL
Na iTunesie właśnie kupiłemlis23 pisze:A gdzieś Ty to słuchał?, też chce
![]()

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To właśnie żenada, ze polscy dystrybutorzy nie zamierzają się tym zainteresować. A potem jeden z drugim będzie płakał, że piractwo kwitnie.Templar pisze:Zachciało mi się teraz film obejrzeć, ale widzę, że nikt nie planuje tego póki co w Polsce puszczać, trzeba będzie chyba czekać aż gdzieś wydadzą to na DVD
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
a ten film w ogóle w usa wyjdzie? czy prosto na dvd?
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W Berlinie widzę plakaty na ulicach i kinach, więc tutaj pewnie wejdzie do kin.Adam pisze:a ten film w ogóle w usa wyjdzie? czy prosto na dvd?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
no no bardzo solidna muzyka i nawet Horner, Hornera nie rżnie, chociaż już parę razy myślałem, że słyszę Wroga u Bram
.,, Battle In The Oil Fields"niezła perła , daje niezłego kopa, ale gdzieś nie podoba mi monotonia tej ścieżki, czasem wdziera się nuda, motywy arabskie niezbyt innowacyjne : TO Wszystko już było już słyszeliśmy. Pozycja jednak warta przesłuchania 
3/5

3/5
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Czyli będzie bardzo dobrze3/5

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak do tej pory chodzę na filmy wyłącznie w oryginalnej wersji. Oczywiście dubbing to rzecz oczywista tutaj. Ale nie ma najmniejszego problemu wybrać się na film w oryginalnej wersji. Co też od kiedy tu jestem czynię i czynić będę.Tomasz Goska pisze:Pewnie w niemieckim dubbingu?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Dokładnie. Jeszcze do zeszłego miesiąca byłem święcie przekonany, że wiele krajów Europy Zachodniej z Niemcami i Hiszpanią na czele mają wszystko dosłownie zdubbingowane i w ogóle jest masakra. A się okazuje, że (przynajmniej w Hiszpanii) jak najbardziej są sieci kin, w tym studyjnych, które oferują wersje oryginalne z napisami i jest git
Oczywiście w największych i najbardziej popularnych multipleksach uświadczysz tylko kopie z dubbingiem. W związku z tym, jak pomyślałem o sytuacji Wawrzyńca, to stwierdziłem, że nie ma co demonizować, bo muszą być gdzieś kina oferujące jakąś alternatywę. No i tak właśnie jest.
A propos dubbingu
Największy absurd, jaki kiedykolwiek spotkałem? Zdubbingowanie mówiącej po hiszpańsku Penelopy Cruz przez inną aktorkę mówiącą po hiszpańsku, co w ostatecznym rozrachunku wypada ŻA-ŁOŚ-NIE
Scena, o którą mi chodzi zaczyna się 03:17-05:30 http://www.youtube.com/watch?v=P3LObgvgzGo
Normalnie ruch ust niemal idealnie zgadza się z podłożonym głosem - ciekawe dlaczego?
Dla porównania oryginał (00:58-03:16): http://www.youtube.com/watch?v=Rr9AcP8xAnE

A propos dubbingu

Scena, o którą mi chodzi zaczyna się 03:17-05:30 http://www.youtube.com/watch?v=P3LObgvgzGo
Normalnie ruch ust niemal idealnie zgadza się z podłożonym głosem - ciekawe dlaczego?

Dla porównania oryginał (00:58-03:16): http://www.youtube.com/watch?v=Rr9AcP8xAnE