DVD / BLU-RAY ISOLATED SCORE - LISTA FILMÓW

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: DVD / BLU-RAY ISOLATED SCORE - LISTA FILMÓW

#211 Post autor: kiedyśgrześ » ndz gru 15, 2013 03:46 am

zapomniałem wbić, na angielskim wydaniu Furii też jest ścieżka Big Johna, do tego masa dodatków w porównaniu z USA i najważniejsze: można to kupić za normalne pieniądze :P

Obrazek
Obrazek

Mefisto

#212 Post autor: Mefisto » wt gru 17, 2013 14:43 pm

The Golden Voyage of Sinbad - Limited Edition Blu-ray - Isolated Music Score presented Miklos Rozsa's wonderful music in DTS-HD Master Audio 5.1.

Sinbad and the Eye of the Tiger - Limited Edition Blu-ray - Isolated Score Track is presented via DTS-HD Master Audio 5.1.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#213 Post autor: Adam » pt gru 27, 2013 19:24 pm

o faken, o faken :shock: :shock: :shock: :

Obrazek

LANGUAGE: English
VIDEO: 1080p High Definition / 2.35:1
AUDIO: English 2.0 DTS-HD MA / English 1.0 DTS-HD MA
SUBTITLES: English SDH
1964 / Color
138 MINUTES
NOT RATED
REGION FREE

Special Features: Isolated Score Track / Audio Commentary with Film Historians Lem Dobbs and Nick Redman / Original Theatrical Trailer

Limited Edition of 3,000 Units

Zulu (1964), director Cy Endfield’s magnificent epic about the Battle of Rorke’s Drift, pits a tiny force of some 150 British colonials against the massive power of 4000 Zulu warriors, and comes up with a classic film about honor and valor in the face of outrageous odds. Starring Stanley Baker, Michael Caine (in the role that made him an international force to be reckoned with), Jack Hawkins, Nigel Green, and James Booth, the film is a unique combination of boy’s own adventure and potent anti-war sentiment. Featuring a sterling score by the one and only John Barry.

Enjoy the extensive Julie Kirgo liner notes and film art packaged with the Blu-ray disc.
#FUCKVINYL

Mefisto

#214 Post autor: Mefisto » czw sty 02, 2014 14:14 pm

The Long Goodbye - Blu-ray - Isolated Music & Effects Track - LPCM 1.0 track.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#215 Post autor: kiedyśgrześ » czw sty 02, 2014 16:28 pm

TWILIGHT TIME jeszcze to wydał

Obrazek

Special Features: Isolated Score Track / Audio Commentary with Director Julie Taymor / Audio Commentary with Composer Elliot Goldenthal / Audio Commentary with Actors Anthony Hopkins and Harry Lennix / Making-of Documentary / Q & A with Julie Taymor / Penny Arcade Nightmares / Trailers and TV Spots

i tak mnie ciekawi, czy jest jakiś postęp podług tego

Obrazek

Audio commentary with Julie Taymor (director) 
Audio commentary with Sir Anthony Hopkins and Harry Lennix (actors); intermittent 
Audio commentary with Elliot Goldenthal (composer); shared with the isolated music score track

tutaj Eliot czasami wchodzi z gadką na muzę i dynamika jest marna :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#216 Post autor: Adam » czw sty 02, 2014 17:51 pm

no więc właśnie po co wklejać stare wydanie, co mi z takiego izolata, jak co jakiś czas mam wywiad z gościem w trakcie muzy :mrgreen: mam nadzieje ze to wydanie Twilighta będzie mieć czyste.
#FUCKVINYL

Mefisto

#217 Post autor: Mefisto » sob sty 11, 2014 17:09 pm

Big Trouble in Little China - Blu-ray UK - Isolated music score (DTS-HD Master Audio 5.1).

hp_gof

#218 Post autor: hp_gof » wt sty 14, 2014 14:25 pm

Pan Tadeusz z 1928 roku.
http://www.fn.org.pl/page/?str=53&id=1159
Obrazek
PS. No dobra, przesadziłem. Jest płyta z wybranymi fragmentami muzyki, ale film jest w gruncie rzeczy niemy, więc można to uznać prawie za isolated score :mrgreen:

Templar

#219 Post autor: Templar » śr sty 15, 2014 00:10 am

Kupiłem dzisiaj tego Pana Tadeusza w kinie Iluzjon (cena 32zł, w sumie liczyłem, że będzie trochę taniej, bo na stronie mają taką samą i informacja, że wliczone są koszty wysyłki :P), bardzo ładnie to wydali i do tego jeszcze soundtrack, za taką cenę to żal nie kupić :P A muzyka świetna, w sumie chyba temat warto by założyć o niej :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#220 Post autor: kiedyśgrześ » czw sty 16, 2014 23:06 pm

na Youtube ten film jest, w 40-tej minucie rzygałem już ta muzą (mimo dobrych początków), sam film również koszmarny, ale poziom restauracji że ho ho :)
Obrazek

Mefisto

#221 Post autor: Mefisto » wt sty 21, 2014 14:24 pm

Khartoum - Limited Edition Blu-ray - Isolated Score is presented in DTS-HD Master Audio Mono (delivered via DTS-HD Master Audio 2.0)

Man in the Dark 3D - Blu-ray - Isolated Score is presented in DTS-HD Master Audio 2.0.

Oliver
Szofer w RCP

#222 Post autor: Oliver » sob lut 08, 2014 08:16 am

Technologia Isolated Score nie jest zbyt praktyczna.Zeby przesluchac calosc trzeba ogladnac caly film a i tak w wielu momentach nic nie slychac oczywiscie. :)
Gdyby w jakims dodatku byla tracklista albo cos na wzor DVD z Complete Recordings jak w The Lord Of The Rings to wtedy by byla konkurencja dla Audio CD i mp3.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#223 Post autor: Adam » sob lut 08, 2014 08:19 am

Oliver pisze:Technologia Isolated Score nie jest zbyt praktyczna.
co ty bredzisz :roll: wrzucasz płyte do byle jakiego programu do ripowania dvd i w 5 minut zapisujesz całą ścieżke do jednego pliku audio, i to czasem jest to 5+1.
#FUCKVINYL

Oliver
Szofer w RCP

#224 Post autor: Oliver » sob lut 08, 2014 08:27 am

Mowie o uzytkowaniu tego co jest w oryginalnej wersji i jak powinno to wygladac aby bylo przystepniej dla sluchaczy.A na ripowanie szkoda czasu.Wystarczy wejsc na pare forum gdzie ludzie sami to robia i czestuja wszystkich linkami.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#225 Post autor: Adam » sob lut 08, 2014 08:29 am

ale skąd opinia że jak masz oryginalne dvd z isolated score to musisz wkładać film do odtwarzacza i siadać przed tv? :?
#FUCKVINYL

Zablokowany