Hans Zimmer - Sherlock Holmes

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#196 Post autor: bladerunner » czw gru 31, 2009 21:27 pm

Althazan nie chodziło mi o hologram tylko o ten znaczek w przypadku warnera :) no ja mam dziwne wrażenie, że jakiś dziwny ten mój dark knight:)

A i jeszcze jedno to charakterystyczne tłoczenie warnera( czyli okrąg na płycie od spodu) też jest jakiś węższy(cieńszy) niż w przypadku 4 innych płyt, które posiadam od warnera)

Panowie bo nie wiem czy mam płytę reklamować czy nie ?

No więc tak popatrzyłem trochę po tych amazonach ebayach (USA UK itd) i innych portalach z muzyką.
Okazało się, że każda płyta przynajmniej na foli posiada albo owy hologram, albo chociaż naklejkę w stylu Hans zimmer itd. Za to co dziwne nie posiada charakterystycznego znaczka Warner na pudełku)

No a ta z giganta nie posiadała nawet hologramu.

podaje linka :
http://www.australmusic.com/fotos/WA-498600.jpg

http://allegro.pl/item850713173_the_dar ... ycerz.html

A dziwny nalot policji ?Jestem ciekaw jak wygląda sytuacja prawnie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#197 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 01, 2010 09:09 am

bladerunner20 pisze:Jeszcze jedno tak na prawdę myślałem, że ten znaczek decyduje o tym, że to oryginał a nie jakaś podróbka.
To chyba tylko w socjalistycznej Europie. ;) Tacy Włosi też to g... naklejają, ale po 1. jest ładniejsze, a po 2. (najważniejsze) naklejają je na pudełka. A w przypadku włoskich pudełek jest tak, że tuż po otwarciu (zdjęciu folii) się je wymienia, więc za jednym razem wyrzuca się hologram. :)
A i jeszcze jedno to charakterystyczne tłoczenie warnera( czyli okrąg na płycie od spodu) też jest jakiś węższy(cieńszy) niż w przypadku 4 innych płyt, które posiadam od warnera)
Może trochę zmienili wzór? :)
Panowie bo nie wiem czy mam płytę reklamować czy nie ?
Ja bym nie reklamował.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#198 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 02, 2010 18:42 pm

Trochę Was postraszę :P

Wyczytałem, że podobno planowany jest sequel "Sherlocka Holmesa". A więc jakby co to drugi score :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#199 Post autor: bladerunner » sob sty 02, 2010 18:47 pm

Wawrzyniec score już zamówiony w empiku :), z przyjemnością czekam na drugi . Wawrzyniec a Ty czasem nie masz nietoperka oryginalnego ?:)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#200 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 02, 2010 18:57 pm

bladerunner20 pisze:Wawrzyniec score już zamówiony w empiku :)
Bardzo się cieszę :P A teraz zadam najbardziej kompromitujące pytanie:" A o jakim scorze piszesz?"
bladerunner20 pisze:Wawrzyniec a Ty czasem nie masz nietoperka oryginalnego ?:)

:oops:

bladerunner

#201 Post autor: bladerunner » sob sty 02, 2010 18:59 pm

the dark knight :) długo tu już koledzy mi chcieli pomóc rozwiać moje wątpliwości na temat oryginalności wydania, które otrzymałem z giganta :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#202 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 02, 2010 19:00 pm

A to się bardzo cieszę :D i jednocześnie trochę zazdroszczę :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#203 Post autor: Adam » sob sty 02, 2010 19:02 pm

Masz oryginalne. Nie przesadzajcie naprawdę :) Rzuty płytowe, jak napisał Althazan, są rożnie pakowane, foliowane, stemplowane hologramami - szczególnie u nas. Możesz mieć z wytłoczką znaczku WB pudełku, lub bez, możesz mieć, hologram z przodu, z tyłu, na górze, wszędzie. Co do obecności hologramu bezpośrednio na poligrafii to sprawa taka tyczy się tylko polskich wydań, a i tutaj zależy to od rzutu - niektóre mają nabity, niektóre nie. Co do okręgu, to np na przykładzie Universala, często ich okręgi były od spodu "platynowe" z nabitym logiem i made in germany - ale to też nie jest reguła. Takiego Gladiatora np, dotłoczyli nawet bezpośrednio u nas w kraju - jest made in poland i na płycie i na poligrafii (a książeczka, bardzo mądrze, została spięta zszywaczem jak bozia przykazała, a nie rozkładana na 2 metry na boki).. I na koniec - możesz być pewny że kupując w markowych polskich sklepach internetowych nikt nie sprzeda Ci nigdy pirata.
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 19:08 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#204 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 02, 2010 19:07 pm

Adam Krysiński pisze:Co do obecności hologramu bezpośrednio na poligrafii to sprawa taka tyczy się tylko polskich wydań
Ruskie też tak mają. Tylko, że te ich hologramy wyglądają 100 razy lepiej od naszych. Trochę przypominają naklejki akcyzowe na alkoholach. :) Jak u Włochów, zresztą.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#205 Post autor: Adam » sob sty 02, 2010 19:09 pm

klikaliśmy o naszym podwórku, sądzę że bladerunnera rosyjskie scory nie interesują :)

bladerunner

#206 Post autor: bladerunner » sob sty 02, 2010 19:10 pm

Oj chyba nie :P

No właśnie bo największym zaufaniem darzę sklepy typu empik , media markt, saturny, merlin.pl itd. A Sklep Gigant.pl poznałem przypadkowo i do końca nie miałem pewności co do oferty. Sporo produktów na pewno sprowadzają z USA i innych regionów świata:)
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 19:11 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#207 Post autor: Adam » sob sty 02, 2010 19:11 pm

Gigant jest doskonałym sklepem i istnieje już długo. Empik to na baczność pod stół wchodził, jak ja w gigancie kupowałem płyty. I wszyscy sprowadzają z USA lub innych rejonów, jeśli nie mają na magazynie, a w świecie na magazynach to jest jeszcze :)

bladerunner

#208 Post autor: bladerunner » sob sty 02, 2010 19:12 pm

Po takiej reklamie to powinni Ci płytkę upragnioną jedną podarować ;)a i jeszcze jedno napisałem do działu obsługi klienta pewnie kiedyś odpiszą mi co to za dokładnie wersja :).
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 19:14 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#209 Post autor: Adam » sob sty 02, 2010 19:14 pm

Już podarowali niejedną, można by powiedzieć, w ramach rabatów ;-) Często za większe zakupy albo są obniżki 10% lub np. wysyłka gratis. Kilka zamówień i można zaoszczędzić pokaźną sumkę, zresztą w merlinie to samo. Aha i nie wiem co się tak czepiliście tego empiku, jak nie dosć że na niczym się nie znają, mają płyty z przebiciem 20% większym niż w innych sklepach, i mają samą masówkę i mało ciekawą ofertę. Jedyna rzecz która w empiku dziwi pozytywnie, to obecność płyt z włoskiego CAMu. Nie wspomnę że za sprowadzenie jakiegoś tytułu na życzenie, którego nie mają na liście, wyskakują z takimi cenami że pośmiać się idzie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#210 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 02, 2010 19:18 pm

Adam Krysiński pisze:klikaliśmy o naszym podwórku,
Na polskim podwórku Rosyjskie płyty też mają ichnie hologramy na poligrafii. :P
sądzę że bladerunnera rosyjskie scory nie interesują :)
Cóż... :)

ODPOWIEDZ