BRIAN TYLER - THOR 2: THE DARK WORLD (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

Re: BRIAN TYLER - THOR 2: THE DARK WORLD (2013)

#196 Post autor: DanielosVK » ndz paź 27, 2013 17:48 pm

Ty i Twoje kojarzenie faktów. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#197 Post autor: Templar » ndz paź 27, 2013 17:51 pm

Adam pisze:i TIH tu nie miał racji bytu z powodu jaki podał i odpowiedział sobie wyżej Mefi. nie podawałem tego bo wydawało mi się to za logiczną rzecz tego zestawienia.
Gdzie sobie odpowiedział? Jedynie pokazał, że ta lista to epic fail, bo to The Incredible Hulk należy do obecnego uniwersum, a nie Hulk. Hulk ma tyle samo z Avengersami wspólnego, co i Spider-Man od Sony.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#198 Post autor: Althazan » ndz paź 27, 2013 18:13 pm

Adam pisze:no ja nie słyszałem Thora 2 jeszcze. Wstawiłem tylko opinię znanego portalu który zrobił zestawienie uwzględniające uniwersum Avengers i tak jak osoba zajmująca się słuchaniem Thora 2 widzi te scory wg swojego gustu..
Nawet zaczynasz mieć fanów na fsm-ie :mrgreen: To wielki sukces, bo to forum zatwardziałych "Goldsmith-fanów" (i żaden inny!) :P Gratulacje! :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#199 Post autor: Adam » ndz paź 27, 2013 18:15 pm

cóż, jankesom jak się nie podstawi czegoś pod ryjek, to nie zobaczą :) ja - nie posiadając kont na fejsie czy twitterze - w parę minut na guglu znalazłem tyle opinii, które tam i tu wstawiłem. a twit ma swoją wyszukiwarkę, wystarczy wpisać słowa kluczowe.

no, jest dobrze :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#200 Post autor: Adam » ndz paź 27, 2013 20:56 pm

Templar pisze:
Adam pisze:i TIH tu nie miał racji bytu z powodu jaki podał i odpowiedział sobie wyżej Mefi. nie podawałem tego bo wydawało mi się to za logiczną rzecz tego zestawienia.
Gdzie sobie odpowiedział? Jedynie pokazał, że ta lista to epic fail, bo to The Incredible Hulk należy do obecnego uniwersum, a nie Hulk. Hulk ma tyle samo z Avengersami wspólnego, co i Spider-Man od Sony.
dobra, sprawa wygląda już inaczej :P jednak w tej liście chodziło o TIHa :? dopisali w odpowiedzi na pytanie kogoś -

I meant the Incredible Hulk, but not enough room in a tweet.

czyli mój fail powiedzmy, ale oni to doprostowali dopiero po paru godzinach
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#201 Post autor: DanielosVK » ndz paź 27, 2013 21:51 pm

A to w takim razie bardzo słuszne miejsce wobec wszystkich pozostałych (pomijam Thora 2, bo nie znam).
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#202 Post autor: Templar » pn paź 28, 2013 00:52 am

Mam już cały score 8) Ale wypowiem się więcej dopiero jutro, bo muszę przesłuchać dokładnie. Temacik główny lepszy niż się spodziewałem, póki co to mi się bardziej podoba niż ten z Iron Mana 3. A fanfara Marvela to raczej tylko do tego Thora, bo brzmi jak wycięty kawałek scoru, nic ciekawego :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#203 Post autor: Adam » pn paź 28, 2013 07:04 am

kolejne opinia z netu:

Probably being his best brass work since Children of Dune. It has a lot of force.

oraz większa, wcale nie takiego fana Brajana co widać:

The score is enormous, makes the other Marvel Universe scores seem tiny. It's actually all a bit overwhelming at the start. But while Tyler's Iron Man 3 (which I liked fine) score lost momentum half way through, I found this to be a very engaging listen from start to finish. Track 7 is utterly gorgeous. Yes there's more than a little borrowing from The Dark Knight, at one point it seems note for note, but I was so taken by the huge, unabashed heroism of the score that I can overlook that. I've never really been big on Tyler but this score won me over in a big way. I wouldn't be at all disappointed to see him attached to Age of Ultron, in fact after this I'd be disappointed if he didn't score it. A warning though. If you want to be spoiler-free do not listen to the score. That won't make sense now but it will soon enough.

i kolejna osoba mówi o tym spoilerze - "If you want to be spoiler-free do not listen to the score. That won't make sense now but it will soon enough." - nie rozumiem o co im z tym chodzi :?: :idea:

a moja pierwsza opinia będzie wieczorem - pełna dopiero po przesłuchaniu oryginała (już teraz wiem że kupuję), bo pewnie te mp3 jak zawsze zostawią sporo do życzenia... na razie powiem na gorąco po jednym odsłuchu mp3 tylko tyle, że:

a) Azam Ali i chóry są bardzo słyszalne i to bynajmniej nie w jednym traku tylko.
b) temat główny mega zajebisty - lepszy, rozbudowany bardziej również technicznie i kompozycyjnie wg mnie od Iron Man 3 - pełna zgoda wyżej z Templarem .
c) Brajan CHYBA dokonał niemożliwego, bo ten score jest CHYBA lepszy w słuchaniu od Iron Mana 3 - czy technicznie i kompozycjnie to nie wiem ale serio się tego słucha wybornie, jest przygoda, lepiej działał za pierwszym razem u mnie niż IM3.
d) opinie z twitterów i innych które wklejałem się potwierdziły - wszystko co do joty.
e) digital booklet to jakiś żart - to tylko reklamówka art-booka z filmu - 6 stron samych fot i nic więcej, grama tekstu nawet czy crew..
f) przy "Escaping The Realm" popuściłem - najbardziej huge trak w tym roku od kogokolwiek.
g) tak, dosięgnął mnie grom Thor'a. 8)

P.S. - niestety Making Of o scorze, które kręcili i o którym wspominałem ma być na dvd/blu wydane dopiero :( przynajmniej tak stwierdziła mi osoba od Brajana na dzień dzisiejszy. ma trwać koło 9 minut.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#204 Post autor: kiedyśgrześ » pn paź 28, 2013 10:37 am

no mam nadzieję, że JNH zrezygnuje z tej fanfary w sequelu hunger gamesów, bo ktoś go normalnie oskarży o plagiat mighty thora :P

wielki spoilerowy numer jest fajny, kawałek z batmana jest fajny, do wieczności ujdzie... a reszta... takie tanie granie, GŁOŚNE :!: :!: :!: :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#205 Post autor: Kaonashi » pn paź 28, 2013 11:54 am

Który numer to niby taki spoiler :?:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#206 Post autor: kiedyśgrześ » pn paź 28, 2013 11:59 am

no Zdrada chyba :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#207 Post autor: Kaonashi » pn paź 28, 2013 12:01 pm

Taki spoiler? :?: :) To już większy był w War Horse :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Templar

#208 Post autor: Templar » pn paź 28, 2013 12:10 pm

A tu nie chodzi przypadkiem o "An Unlikely Alliance" i tak od 2:58 :P Jeśli dobrze pamiętam ten temat :P

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#209 Post autor: Ghostek » pn paź 28, 2013 12:13 pm

Score swoją potęgą brzmienia miażdży cyce - co do tego nie ma większych wątpliwości. Tych natomiast dostarcza jakość materiału, jaki tutaj otrzymujemy. Jest epicko, jest tematycznie, jest wręcz trailerowo... ale cóż ponad to? O tym w recenzji. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#210 Post autor: Adam » pn paź 28, 2013 19:15 pm

i kolejne komenty:

loving the hell out of this score. if it wasn't for "Evil Dead" this would be my favorite score of the year. love the main theme which thankfully gets a lot of mileage on the score. and that brass writing... I can't stop playing "Marvel Studios Fanfare". so damn addictive. what a year for filmmusic.

I was prepared not to like it. But I do. Sure, it sounds very Zimmer-inspired. But it also features a bit of an 80´s vibe which is my kind of thing, of course. I´ll open my mind to it.

While Iron Man 3 had a more readily identifiable main theme IMO, I'm liking this Thor score much more as a complete listen.

i czwarty, który mija się z prawdą, bo ten score jest dość diametralnie różny od IM3:

Just been listening on Spotify to the whole thing. I was a bit disappointed as it sounded style wise so like Iron Man 3. It's like Marvel said, okay we liked what you did for IM3, do it's again but a little different.
Ostatnio zmieniony pn paź 28, 2013 19:42 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ