ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

#196 Post autor: Kaonashi » wt paź 08, 2013 18:58 pm

Koper pisze:
Kaonashi pisze:Adam, a został Ci jeszcze jakiś sojusznik w Twojej koalicji Anty-Ablowej :?: :P
Mieszko :mrgreen:
Potężny sprzymierzeniec :P Aż sobie sprawdziłem jego oceny Abla i może trochę zbaczam z tematu, ale takie coś znalazłem:
"Stillness Of The Mind", choć na płycie najlepsze, jest wariacją (taką sobie) na temat "The Fountain" Clinta Mansella.
Lol, że tak powiem.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#197 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 08, 2013 19:02 pm

Kaonashi pisze:Adam, a został Ci jeszcze jakiś sojusznik w Twojej koalicji Anty-Ablowej :?: :P
Taaa, koalicja Anty-Ablowa. :roll: To ciekawy koalicjant, który na bankiecie taki grzeczniutki wobec Abla był. :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#198 Post autor: Adam » wt paź 08, 2013 19:08 pm

dziżasssssss :roll: nie chodzi o żadną koalicję a wyłącznie o to, że facet od 4 lat jedzie na jednym scorze i jakoś nie widze krzyku i jedynek za oryginalność. no bo dobre bo polskie, polak któremu się udało, nie wypada itp itd. a przy innych wszyscy są aż za bardzo skrupulatni. i tylko o to chodzi. ale widzę że cięzko to zrozumieć :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#199 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 08, 2013 19:16 pm

Hej, a to ja robię z Ciebie i siebie hejtera Abla? :P Polubienie to nie znaczy od razu uwielbienie i pozwolę sobie tylko zauważyć i przypomnieć, kto wspomniał na konferencji na FMFie i zapytał bezpośrednio Abla o "Przekleństwo 'Single Mana'" :?:

hp_gof

#200 Post autor: hp_gof » wt paź 08, 2013 19:20 pm

Kaonashi pisze:Potężny sprzymierzeniec :P Aż sobie sprawdziłem jego oceny Abla i może trochę zbaczam z tematu, ale takie coś znalazłem:
"Stillness Of The Mind", choć na płycie najlepsze, jest wariacją (taką sobie) na temat "The Fountain" Clinta Mansella.
Lol, że tak powiem.
No bo jest podobne trochę. Jak pierwszy raz słuchałem Single Mana, to od razu w uszach rzuciło mi się to podobieństwo do The Fountain. No ale takich skojarzeń w muzyce filmowej to mam pełno co jakiś czas, więc nie ma się co takimi pierdołami przejmować :)
Adam pisze:dziżasssssss :roll: nie chodzi o żadną koalicję a wyłącznie o to, że facet od 4 lat jedzie na jednym scorze i jakoś nie widze krzyku i jedynek za oryginalność. no bo dobre bo polskie, polak któremu się udało, nie wypada itp itd. a przy innych wszyscy są aż za bardzo skrupulatni. i tylko o to chodzi. ale widzę że cięzko to zrozumieć :)
Ja bym wolał, żeby Marzenka wyrzucała Ablowi wszystkie kopie Single Mana i żeby stworzył coś kompletnie innego (Escape from Tomorrow było poniekąd krokiem w tym kierunku, a i w R&J jest jakiś tam powiew świeżości), co nie zmienia faktu, że czekam na Romeo i Julię z niecierpliwością i mnóstwo kawałków wpada mi w ucho. A że temat Abla po ostatnim FMFie jest dość modny, to wszyscy czekają ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#201 Post autor: Adam » wt paź 08, 2013 19:27 pm

Wawrzyniec pisze:Hej, a to ja robię z Ciebie i siebie hejtera Abla? :P Polubienie to nie znaczy od razu uwielbienie i pozwolę sobie tylko zauważyć i przypomnieć, kto wspomniał na konferencji na FMFie i zapytał bezpośrednio Abla o "Przekleństwo 'Single Mana'" :?:
zdradziłeś mnie :P ;-) już nie mam tu pobratymców :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#202 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 08, 2013 19:33 pm

Ej, wcale nie. :P Byłem właśnie na FMFie, bardzo aktywny. Plus dalej średnio przepadam za "W.E.", które mnie męczy i jest dla mnie kopią "A Single Man", plus dalej nie uważam "Escape From Tomorrow" za jakieś arcydzieło.
Ale te klipy z :Romeo & Juliett" brzmią naprawdę ciekawie i coś się w tej muzyce dzieje, plus są chóry. Ja naprawdę bałem się, że to będzie senniejsze, a nie jest.
Cóż może już niedługo wyjdzie jakiś soundtrack do kina akcji, a o którym to Abel wspominał. Może Bruckheimer po tym jak odszedł z Disneya poszuka sobie nowego kompozytora. :mrgreen: :wink:

Templar

#203 Post autor: Templar » wt paź 08, 2013 19:37 pm

hp_gof pisze:Templar chyba nie wielbi jakoś szczególnie Abla i tu może być pies pogrzebany :mrgreen:
Fanem Abla nie jestem, ale klipy tego soundtracku bardzo mi się spodobały, do tego stopnia, że już mam cały score :D

Zainteresowani - PW :P

Awatar użytkownika
rafalro
Parkingowy przed studiem nagrań

#204 Post autor: rafalro » wt paź 08, 2013 20:16 pm

Wawrzyniec pisze:Cóż może już niedługo wyjdzie jakiś soundtrack do kina akcji, a o którym to Abel wspominał.
Można prosić o rozwinięcie tematu? :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#205 Post autor: Adam » wt paź 08, 2013 20:22 pm

Wawrzyniec sobie po chamsku ironizuje :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#206 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 08, 2013 20:27 pm

Tylko nie po chamsku. :P Więcej w relacji z niedzielnego fmfowego panelu, który niebawem ukaże się na stronie. :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#207 Post autor: Adam » wt paź 08, 2013 20:30 pm

rafalro chyba nie był na panelu więc trzeba mu pospieszyć z pomocą, bo to fan Abla. a więc: Abel na panelu powiedział że jego marzeniem jest film akcji. a w rozmowach prywatnych mówił, że interesuja go tylko filmy do których będzie mógł pisać muzykę taką jak lubi = w stylu single mena i nie interesuje go kino akcji i że nie lubi muzyki z kopernika i nie chce już takiej pisać bo to było dla niego b.cięzkie. cóż, reszte sobie można dopowiedzieć patrząc na jego cv z pobytu w usa :P Hansik by się nie powstydził takiego nawijania makaronu na uszy :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
rafalro
Parkingowy przed studiem nagrań

#208 Post autor: rafalro » wt paź 08, 2013 20:40 pm

Osobiście wolałbym trzymać się oficjalnie rozpowszechnianej wersji :) Jest dużo bardziej obiecująca.
Ale to, że nie lubi muzyki z Kopernika jest bardzo przykre.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#209 Post autor: Adam » wt paź 08, 2013 20:42 pm

rafalro pisze:Jest dużo bardziej obiecująca.
no, pomarzyć to kompozytorska rzecz przecież :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#210 Post autor: Adam » wt paź 08, 2013 22:47 pm

dżizasss, to mu Iwataki nagrywał, a miksowali u Morrisa w domu :mrgreen:
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ