Gratuluję nagrody.
ABEL KORZENIOWSKI - W.E. (2011)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: ABEL KORZENIOWSKI - W.E. (2011)
Przynajmniej wiem co będę wklejał, jak ktoś będzie zarzucał, za dużo patosu w "Lincolnie".
Gratuluję nagrody.
Gratuluję nagrody.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Fajny krótki artykuł Olka Dębicza o Korzeniowskim, w którym nie boi się odmieniać nazwiska "Alexandre Desplat"
http://www.soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1588
http://www.soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1588
-
hp_gof
Nie odmienił nazwiska, tylko imię. I zrobił to poprawnie 
Jak dla mnie dwie wersje są poprawne:
Wybitnym kompozytorom kariera nie zawsze układa się jak Alexandre'owi Desplat, któremu jeden film – Dziewczyna z perłą – otworzył drzwi do Hollywood.
Wybitnym kompozytorom kariera nie zawsze układa się jak Desplatowi, któremu jeden film – Dziewczyna z perłą – otworzył drzwi do Hollywood.
Aczkolwiek ta pierwsza wersja lepiej brzmi, tak bardziej dostojnie i oficjalnie
Jak dla mnie dwie wersje są poprawne:
Wybitnym kompozytorom kariera nie zawsze układa się jak Alexandre'owi Desplat, któremu jeden film – Dziewczyna z perłą – otworzył drzwi do Hollywood.
Wybitnym kompozytorom kariera nie zawsze układa się jak Desplatowi, któremu jeden film – Dziewczyna z perłą – otworzył drzwi do Hollywood.
Aczkolwiek ta pierwsza wersja lepiej brzmi, tak bardziej dostojnie i oficjalnie
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja wiem, że można odmieniać
Po prostu Mefisto ma co do tego inne zdanie i chyba bardziej optuje za wersje w stylu "kolejna nominacja do Oscara dla Desplat" 
-
Mefisto
Mam akurat takie samo zdanie co Olek - zawsze odmieniam imię, nie nazwisko. Czytaj oczami dyskusje na ten temat, a nie dupą 
-
Templar
Jeśli jest samo nazwisko to odmieniamy nazwisko, jeśli jest też imię to odmieniamy imię, a nazwisko możemy zostawić nieodmienione. Czyli np. obrazy Pabla Picasso albo obrazy Pabla Picassa, ale już tylko obrazy Picassa, obrazy Picasso byłyby już niepoprawne.