HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#196 Post autor: Agent » śr cze 13, 2012 09:13 am

Wawrzyniec pisze:Skoro wszyscy oceniają soundtrack po okładce i trackliście to i ja się przyłączę.
Zapowiada się dobrze. Pamiętam, że i przy 'Inception" marudziłem, że za mało muzyki, a potem okazała się to jedna z lepiej skrojonych płyt Zimmera. Tak samo i tutaj jestem nastawiony optymistycznie, plus te długie utwory pod koniec. Ach cudownie. :D Teraz tylko trzeba trzymać kciuki, że to będzie napuszony, niemagiczny Zimmer, proszę proszę niech taki będzie. :D
Adam pisze: i gdzie osławiony szant? :o
Rozumiem, że dlatego, że na płycie nie ma utworu pt. "Bane's Chant" oznacza, że tego motywu nie będzie. :roll:
Utwor Bane Chant trwa 40 sekund: http://www.youtube.com/watch?v=l1rW1ZphiKI
Z tego co patrze na track liste zadnego uworu 40sekundowego nie ma, takze jest szansa, ze utwor Bane Chant wogole sie nie pojawi (taki jak na YT - ze strony oficjalnej TDKR) :) pewnie bedzie pod inna aranzacja :) a oslawiony bane chant bedzie jedynie rare do albumu ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#197 Post autor: Adam » śr cze 13, 2012 09:25 am

ja i tak poczekam se na wydanie specjalne 2cd - licze ze wydadzą takowe tak jak przy DK. OBY! :twisted:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#198 Post autor: Agent » śr cze 13, 2012 09:27 am

Adam pisze:ja i tak poczekam se na wydanie specjalne 2cd - licze ze wydadzą takowe tak jak przy DK. OBY! :twisted:
Jak cos to zawsze bedzie mozna zdobyc (nieoficjalnie po jakims czasie) recording session :)
Tak jak to bylo przy BB czy TDK ;)
Recording session - czyli cala muzyka (utwory) tak jak zostaly nagrane do filmu (taka plytka przewaznie do akademii laduje) :) plus jakies dodatki - jak troche inaczej "posklejany" temat Batmana w Begins ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#199 Post autor: Adam » śr cze 13, 2012 09:29 am

nieoficjalnie to można wszystko zdobyć ale mi chodzi o to żeby było co kupić i mieć na półce do słuchania.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#200 Post autor: Agent » śr cze 13, 2012 09:31 am

Adam pisze:nieoficjalnie to można wszystko zdobyć ale mi chodzi o to żeby było co kupić i mieć na półce do słuchania.
trzeba być desperatą aby jeszcze placic hansowi za te sfxy :D wystarczy ze sie 2 razy przeslucha :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#201 Post autor: Adam » śr cze 13, 2012 09:36 am

? nikt nie mówi o płaceniu za sfxy..

to wydanie Dark Knight:
Obrazek
..jest jednym z najlepszych jakie przydarzyły się filmówce w ostatniej dekadzie i coś takiego zawsze kupię tak jak kupiłem właśnie to, dlatego liczę że wyjdzie oficjalnie w sklepach rozszerzona wersja Rises, tak jak było z poprzednikiem właśnie. Nie musi być aż tak wypasione wydanie - nie bądźmy aż tacy wymagający, ale byle by było - bo z filmu trwającego 3 godziny, 50 minutowy score to fail.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#202 Post autor: Agent » śr cze 13, 2012 10:23 am

Adam pisze:? nikt nie mówi o płaceniu za sfxy..

to wydanie Dark Knight:
Obrazek
..jest jednym z najlepszych jakie przydarzyły się filmówce w ostatniej dekadzie i coś takiego zawsze kupię tak jak kupiłem właśnie to, dlatego liczę że wyjdzie oficjalnie w sklepach rozszerzona wersja Rises, tak jak było z poprzednikiem właśnie. Nie musi być aż tak wypasione wydanie - nie bądźmy aż tacy wymagający, ale byle by było - bo z filmu trwającego 3 godziny, 50 minutowy score to fail.
Zdecydowanie wole recording session ;)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#203 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 13, 2012 10:25 am

Agent pisze:trzeba być desperatą aby jeszcze placic hansowi za te sfxy :D wystarczy ze sie 2 razy przeslucha :D
NO BRAWO :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#204 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 13, 2012 10:33 am

Adam pisze:? nikt nie mówi o płaceniu za sfxy..

to wydanie Dark Knight:
Obrazek
Zwariowałeś! Again! To już ten digipack jednopłytowy zgrabniejszy :P

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#205 Post autor: Adam » śr cze 13, 2012 10:45 am

ale tu nie o zgrabność chodzi - ta twarda księga robi piorunujące wrażenie na półce :P
a że trudniej ją przechować obok zwykłych płt to inna sprawa ;-)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#206 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 13, 2012 11:05 am

Oj tam, śmieje się przecież, jak to jeszcze był do wzięcia za rozsądne pieniądze, to się nawet zastanawiałem, ale ten produkt mi się po prostu nie podoba :) Minorowa zawartość drugiego krążka zaważyła :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#207 Post autor: Adam » śr cze 13, 2012 11:20 am

no co Ty :P Pełne A Watchful Guardian z ostatniej sceny+end credits megakult.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#208 Post autor: Agent » śr cze 13, 2012 11:34 am

Adam pisze:no co Ty :P Pełne A Watchful Guardian z ostatniej sceny+end credits megakult.
wiem ;)
dlatego mam na półce ten boxik :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#209 Post autor: Wawrzyniec » śr cze 13, 2012 15:52 pm

Ja mam normalne wydanie "The Dark Knighta" i mi pod względem materiału muzycznego wystarcza. W ogóle jak kiedyś dobierałem się do bootlegów, wydań rozszerzonych i nnych tego typu soundtracków Hansa, to zawsze pod koniec dochodziłem do wniosku, że oryginalnym, normalnym wydaniom nie mam co zarzucić. Tak samo było z "Gladiatorem", "Hannibalem", czy własnie obydwoma "Batmanami" gdzie naprawdę materiał zawarty na płycie w zupełności mi wystarczał.
Jedyne "ale" mam do trzecich "Piratów", których uwielbiam i którzy też są świetnie wydani, poza jednym bardzo ładnym motywem, który pojawia się podczas ucieczki Jacka i Elisabeth z tonącego Latającego Holendra. Taka ładna muzyka i nie znalazła się na płycie. :( Jedyny poważny brak w hansowej dyskografii. :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#210 Post autor: hp_gof » śr cze 13, 2012 16:36 pm

Narobiliście mi smaku na Dark Knighta, a dawno nie słuchałem. Zobaczymy czy po 4 latach smakuje równie dobrze :) Wtedy wyszedłem z kina roztrzęsiony kreacją Jokera i generalnie byłem pod mega wrażeniem praktycznie wszystkich elementów składających się na film, w tym muzyki. Zobaczymy ile z tych wrażeń się ostało. Pierwszy utwór - rzępolenie Jokera!

ODPOWIEDZ