Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
Mi tam specjalnie nie przeszkadza ten brak muzyki - w sumie i tak liczą się dialogi i postaci, a te strzępy porozrzucane w co niektórych scenach akcji nie przeszkadzają zbytnio. I tak zresztą lepsze to, niż rozbuchana muzyka w co drugiej scenie, która odwracałaby uwagę.
Swoją drogą w menu blu-ray jest bardzo fajny motyw, którego nie kojarzę z soundtracku, choć też w sumie raz go słuchałem, wiec może tam jest - ktoś wie co to?
Swoją drogą w menu blu-ray jest bardzo fajny motyw, którego nie kojarzę z soundtracku, choć też w sumie raz go słuchałem, wiec może tam jest - ktoś wie co to?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A jesteś pewien, że to Ramin? Czasem w menu wydań DVD/B-R dają muzykę nie pochodzącą z produkcji. Pamiętam, że w wydaniu DVD "Braci Grimm" w menu była muzyka z temp-tracku.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
A teraz sobie wyobraźcie, że ś.p. Basil jest wśród nas i miewa się całkiem dobrze, i przychodzą do niego, oferując mu wolną rękę i 50osobową orkiestrę. Ach, marzenia. 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Brzmienie właściwie takie samo, jak w pozostałej części partytury, stylistycznie także znak równości mogę postawić. Ino fun większy.Koper pisze:A jesteś pewien, że to Ramin?
Serial kosztowny i na niektórych elementach oszczędzają i pewnie Ramin był najtańszyWojtek pisze:A teraz sobie wyobraźcie, że ś.p. Basil jest wśród nas i miewa się całkiem dobrze, i przychodzą do niego, oferując mu wolną rękę i 50osobową orkiestrę. Ach, marzenia.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Mi by styknął Stephen Warbeck, który pierwotnie był przypisany do tego serialu. Ilościowo muzy zapewne było by tyle samo, to nie wina Djawadiego, że jest jej tyle ile jest i nawet Poledouris na muzyczną politykę HBO zdołać by nie wpłynął, ale przynajmniej, muza która by się pojawiała by nie kiksowała i nie kaleczyła obrazu, co Raminowi nie raz się zdarza.
a ja sądzę że wszystkie w/w nazwiska by ładnie pogodził i pozamiatał Brajan 

NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Gorszy od wszystkich trzech, razem, pojedynczo i po ćwierci, więc nie sądzę. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jeremy nadałby się idealnie i sam sobie często wyobrażam jego muzykę w serialu słuchając "Skyrima". Tym bardziej, że Soule w dużej mierze tworzy delikatne, spokojnie brzmienie, które idealnie pasowałoby do tego serialu. Poledouris by mi w ogóle nie pasował.Templar pisze:Ja to bym chciał chociaż takiego Soule'a, on chyba też drogi nie jest, a muzyka byłaby znacznie lepsza
Ten serial potrzebuje dobrego underscore'u. I chyba to rzeczywiście polityka HBO ma tutaj sporą rolę i wolą, aby muzyki w ogóle nie było.
Fakt jest taki, że niby żyjemy w złotym wieku telewizji, ale muzyka do seriali dalej nie dorównuje tej filmowej, co więcej jest strasznie przez twórców lekceważona i spychana na trzeci plan.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Brian to by się jednak kompletnie do tego serialu nie nadawał, tu właśnie tak jak mówi Wawrzek najlepsze by było "delikatne, spokojnie brzmienie" i właśnie tak jak nei do końca jestem zadowolony z muzyki w Skyrimie to tutaj by była idealna. No i Soule mógłby coś epickiego z chórem walnąć do czołówkiAdam pisze:a ja sądzę że wszystkie w/w nazwiska by ładnie pogodził i pozamiatał Brajan

Timeline heelołłłłłłłłłTemplar pisze:Brian to by się jednak kompletnie do tego serialu nie nadawał
NO CD = NO SALE
Coś takiego w Grze o TronAdam pisze:Timeline heelołłłłłłłłłTemplar pisze:Brian to by się jednak kompletnie do tego serialu nie nadawał

http://www.youtube.com/watch?v=pKwUNxwK ... ure=relmfu
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore