THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
Auć! Dobrze, że Adelka sama pisała piosenkę 

kolejna wzmianka, z S.Timesa tym razem - "The only things really missing from the film are a stand out score (Thomas Newman’s work is fine but he’s no John Barry, or not even David Arnold"
a Hollywood Reporter chwali użycie aranżu Arnolda
- "Thomas Newman's score is far from generic, finding many moods while delightfully allowing room for Monty Norman's immortal Bond theme when the moment calls for it".
Craig potwierdził w wywiadzie, że ma już kontrakt na dwa kolejne Bondy -
ShortList: How many more films are you signed up to?
Craig: Two more.
http://www.shortlist.com/entertainment/ ... et-violent
a Hollywood Reporter chwali użycie aranżu Arnolda

Craig potwierdził w wywiadzie, że ma już kontrakt na dwa kolejne Bondy -
ShortList: How many more films are you signed up to?
Craig: Two more.
http://www.shortlist.com/entertainment/ ... et-violent
NO CD = NO SALE
Piszą coś o czołówce z piosenką?
tak, że czołówka Kleinmana "jest spektakularna." albo "classic". jakoś mnie to nie dziwi, wszystkie takie jego były 
ja nie czytam tych recek, tylko te największe otwieram, patrze na ocene, daję ctrl+f i szukam frazy Newman żeby szukać ewentualnego zdania/ań o muzie. reszta mnie nie interesuje bo nie chcę wtopić spoilerem.

ja nie czytam tych recek, tylko te największe otwieram, patrze na ocene, daję ctrl+f i szukam frazy Newman żeby szukać ewentualnego zdania/ań o muzie. reszta mnie nie interesuje bo nie chcę wtopić spoilerem.
NO CD = NO SALE
Wraith pisze:Ja zrobiłem order dziś rano. Będzie fajna pamiątka na 50-lecie Bonda.Adam pisze:cena cd-singla w naszych sklepach to 24,99 zł. ordered
Fajnie, że cena Amazonu i Empiku są identyczne
I już ceny nie są identyczne, w amazon.co.uk singiel jest po 3 funty.
Ze dwa dni temu zmienili 

Spokojnie, poczekajmy na score. Jestem pewien, ze w nadchodzacym tygodniu juz sie calosc przeslucha.
O ile scena z koparka dala nadzieje na bardzo dobry score, to scena ze snajperka mnie troche zasmucila (chodzi o muzyke), do tego te trzy tracki preview, ktore maja jakby swoje brzmienie ale daleko im do tego bondowskiego (mimo wszystko trzeci utwor z albumu taki w stylu inside man, chociaz daleko do Arnolda). Dochodza do tego we wszystkich recenzjach glosy, ze Newman sie nie sprawdzil. Mam nadzieje, ze bedzie chociaz 10 trackow na albumie do ktorych bedzie sie wracalo z przyjemnoscia, czujac ten bondowski powiew.
O ile scena z koparka dala nadzieje na bardzo dobry score, to scena ze snajperka mnie troche zasmucila (chodzi o muzyke), do tego te trzy tracki preview, ktore maja jakby swoje brzmienie ale daleko im do tego bondowskiego (mimo wszystko trzeci utwor z albumu taki w stylu inside man, chociaz daleko do Arnolda). Dochodza do tego we wszystkich recenzjach glosy, ze Newman sie nie sprawdzil. Mam nadzieje, ze bedzie chociaz 10 trackow na albumie do ktorych bedzie sie wracalo z przyjemnoscia, czujac ten bondowski powiew.
Tak, faktycznie, wpis na twitterku jakiegoś noname'a jest rzeczywiście oficjalnym oświadczeniem, że Newmanowi się nie chciało albo nie umie. Weź się uspokój, bo jedyną siarę jaką robisz, to na własny rachunek.Adam pisze: Oficjalne - Newmanowi nie chciało się nagrać swojego Bond Theme i wylicencjonowali wersję od Arnolda z końcówki KasynaW sumie co tu się dziwić, jakby zrobił, było by to najbardziej rozbudowane użycie orkiestry symfonicznej w jego karierze, więc widać nie potrafi
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Adam i tak już tutaj taką siarę w tym temacie odwalił, że nic dziwnego, że w Tarnobrzegu zamknęli odkrywkowe kopalnie siarki. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ważne, że beka z Newmana jestMefisto pisze:Tak, faktycznie, wpis na twitterku jakiegoś noname'a jest rzeczywiście oficjalnym oświadczeniem, że Newmanowi się nie chciało albo nie umie. Weź się uspokój, bo jedyną siarę jaką robisz, to na własny rachunek.Adam pisze: Oficjalne - Newmanowi nie chciało się nagrać swojego Bond Theme i wylicencjonowali wersję od Arnolda z końcówki KasynaW sumie co tu się dziwić, jakby zrobił, było by to najbardziej rozbudowane użycie orkiestry symfonicznej w jego karierze, więc widać nie potrafi

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Nie wiem, czy Newmanowi się chciało, czy nie, ale Davida Arnolda ciężko nazwać "jakimś noname'em".Mefisto pisze:Tak, faktycznie, wpis na twitterku jakiegoś noname'a jest rzeczywiście oficjalnym oświadczeniem, że Newmanowi się nie chciało albo nie umie. Weź się uspokój, bo jedyną siarę jaką robisz, to na własny rachunek.
Ale wpis rzekomo o tym mówiący nie należy do Arnolda 

Arnold napisał, że użyli jego aranżu:
https://twitter.com/DavidGArnold/status ... 4733317120
a to, że Newmanowi się niby nie chciało robić własnego to już chyba Adam sam dopisał
https://twitter.com/DavidGArnold/status ... 4733317120
a to, że Newmanowi się niby nie chciało robić własnego to już chyba Adam sam dopisał

no przeciez to było ironia.. chciało, nie chciało, efekt jest, jaki jest, że Arnold is back i o to chodziło w moim wpisie przede wszystkim. i co więcej użyli tego aranżu kilka razy w filmie (kilku dziennikarzy pisało że "several times" - w tym ten jeden prosto Arnoldowi z tego linku, a np. dziennikarka z BBC5 napisała że użyto pięć razy - ona też napisała wprost, że gunbarrel jest na końcu filmu, bo inni dziennikarze ograniczyli się do mniej-spoilerowego zwrotu "że gunbarrel jest, ale nie tam gdzie być powinien"), więc logiczne, że nie ma wersji Newmana skoro wersja Arnolda jest aż kilkakrotnie. tak więc Mefi pogódź się z tym że Newman walnął, najprawdopodobniej, swoją interpretację i swój aranż tematu bonda na banjo (no dobra, nie będę złośliwy - po prostu zrobił wersję, która nie spasiła komu trzeba; lub też nie został poproszony w ogóle o swoją wersje, co wóczas jest sporym policzkiem, bo każdy do tej pory swoje wersje robił i tylko Serry zrejectowali ale to było raz w filmie przy tank chase, a nie kilka razy jak tu wersja Arnolda), co się nie spodobało finalnie producentom, więc postanowili dać wszędzie gdzie się da jedyną słuszną jak na razie, poza oryginalną sprzed 50 lat, wersję Arnolda... Życie. I jakoś niespecjalnie mnie to zaskoczyło. W reckach jedyne za co chwalą muzę jak na razie, to za użycie kilka razy tego tematu w tej wersji. Szkoda.
NO CD = NO SALE
Rzeczywiście świetne, dobrze zmontowane, dobra muzyka, idealnie podłożona, jest większość kultowych cytatów, lubię takie hołdy, dodałem już do ulubionychAdam pisze:![]()
![]()
GENIALNY film tribute w Full HD 1080p do całej serii Bonda na 50lecie zrobiony przez znany portal Joblo - genialny montaż, muzyka, scenariusz tego 13-minutowego filmu.. Wszystkie bondy w jednym jak ktoś nie chce powtarzać sobie całej serii
powinni dostać za ten tribute oskara, a film zamieszczony powinien być na wydanie Skyfall.. Nigdy nie widziałem lepszego filmiku tego typu zrobionego tak na poważnie jak ten:
http://www.youtube.com/watch?v=A_ZMdSULkuk
aż się łezka w oku zakręciła pomiędzy uśmiechami po zmontowanych tekstach z filmów

A co do Skyfall, już o pozytywnych reckach wspominałeś, dodam jeszcze RT:
http://www.rottentomatoes.com/m/skyfall/
póki co 12 recenzji, wszystkie pozytywne, średnia 8,1/10, zapowiada się bardzo dobrze, no zobaczymy jeszcze jak z muzyką