The horror... the horror...

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#181 Post autor: Bucholc Krok » pt paź 30, 2009 19:27 pm

Wawrzyniec pisze:Zaraz, zaraz. Niby jak mam tę dynię sobie na głowę nałożyć :? Wtedy musiałbym na dole jeszcze dziurę wywiercić.
Jaki problem? Dałeś radę wywiercić zęby to i dasz radę zrobić otwór na głowę.
Nie, nie. Dynia na razie doskonale spisuje się jako lampka. Efekt w nocy kiedy zgaszę światło i tylko światło z oczodołów, nosa i przeraźliwego uśmiechu mojej dyni widać, jest naprawdę dobry.
Możesz chodzić po ulicy z zapaloną dynią. Jeszcze lepszy efekt. :)
Ale spokojnie na noc ją gaszę i ogólnie jestem z moją dynią ostrożny. Człowiek sie uczy :wink:

A co się z nią stanie po 'obrzędach'? Idzie na śmietnik, czy na zupę? :)
Bucholc Krok pisze:Pomysł świetny, tylko wątpię, aby:
a) mi cokolwiek dawano
b) ludzie tak posiadali tyle soundtracków
c) a jak już by posiadali to czy byliby gotowi mi je dać
:wink:
Nie zawadzi zapytać. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#182 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 31, 2009 16:45 pm

Nie znam się na przepisach z dynii. Jak masz jakieś ciekawe chętnie poczytam. Ale niestety pewnie jak co roku dynia wyląduje później na śmietniku :cry: Cóż począć, z miąższu dynii za wiele zrobić się nie da. A jej reszta już raczej, patrząc, że z jakiś tydzień ją mam, nie będzie się nadawać do użytku. Jedyne co się nie zmarnuje to pestki. Ładnie na papierze rozłożyłem je na oknie, żeby się suszyły, gdyż wiadomo, że pestki z dynii są zdowie. I to wiadomo na co? :wink:
Robi się już ciemno, więc niedługo zapalę świeczkę w mojej dynii :) Od rana atmosferę buduję sobie znakomitą muzyką z "The Thing" "Omen" "The Ninth Gate" "Drag Me to Hell" itd. Na pewno będzie jeszcze "Dracula" Kilara, może coś Carpentera, "The Ring" Zimmera itd. Atmosfer jest, nie ma co :twisted:
Idealnie to by było, gdybym sobie jeszcze jakiś horror obejrzał. Ale niestety nikt ze mną nie chce iść do kina :( :x a w telewizji tradycyjnie też nic ciekawego nie leci :( :x
Cóż, nigdy nie może być idealnie, trzeba się cieszyć z tego się ma :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#183 Post autor: Mystery » sob paź 31, 2009 18:29 pm

Ja mam na dziś trylogię Omena, muzyczną rzecz jasna :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#184 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 31, 2009 20:00 pm

Wawrzyniec pisze:Nie znam się na przepisach z dynii. Jak masz jakieś ciekawe chętnie poczytam. Ale niestety pewnie jak co roku dynia wyląduje później na śmietniku :cry: Cóż począć, z miąższu dynii za wiele zrobić się nie da.
To Ci się tylko tak wydaje. :)
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_sro ... episy.html
Jedyne co się nie zmarnuje to pestki. Ładnie na papierze rozłożyłem je na oknie, żeby się suszyły, gdyż wiadomo, że pestki z dynii są zdowie. I to wiadomo na co? :wink:
Niszczą robaki - tasiemca, owsiki, glistę ludzką oraz tęgoryjca dwunastnicy. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#185 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 01, 2009 22:24 pm

Bucholc Krok pisze:Niszczą robaki - tasiemca, owsiki, glistę ludzką oraz tęgoryjca dwunastnicy. :D
Mi chodziło raczej, że są dobre na potencję :)

Dziękuję bardzo za przepisy z dynii, ale z tej co mam użytku chyba już nie zrobię :( Powoli się kurczy, marszczy i też nie najładniej zaczyna pachnieć. Chyba za wcześnie ją kupiłem, ale swój obowiązek spełniła i przynajmniej nie podpaliła mi się jak moja pierwsza dynia :)

Zaś muzycznie było wczoraj u mnie bardzo dobrze, bardzo ładnie i bardzo strasznie :twisted: "Omen" Goldsmitha (ma się rozumieć), "Dracula" Kilara, "The Ring" Zimmera, "The Thing" Morricone, "The Ninth Gate" Kilara, "House of Frankenstein" Davisa, "The Village" Newtona-Howarda i "House on Haunted Hill" Davisa :twisted:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#186 Post autor: Wawrzyniec » pt paź 29, 2010 16:15 pm

Zbliża nam się Halloween. Dynia zakupiona (podrożały w tym roku) i aby tradycji stało się zadość i tym razem 31 Października planuję słuchać jakiejś horrorowatej muzyki. Jako, że sam słabo się znam na muzyce filmowej, a tym bardziej do horrorów, to mam do Was jako lepiej poinformowanych i obeznanych w temacie małą prośbę:
Otóż chciałbym wiedzieć, jakie soundtracki tego dnia mogę, a jakich nie mogę słuchać.
Z mojej skromniutkiej i niereprezentatywnej kolekcji zamierzam sięgnąć po:
"Omena" Goldsmitha (wersja deluxe) "Draculę" Killara, "Interview with a Vampire" Goldenthala, "Drag me to Hell" Younga, "The Ring" Zimmera.
To raczej są horrory, a więc pasują. Problemy mamy z resztą mojej skromniej i niereprezentatywnej kolekcji i tak też nie wiem, czy "Nightmare Before Christmas", najlepiej słuchać w Halloween czy na Boże Narodzenie :? Nie wiem też jak zakwalifikować "Aliens" Hornera, "Alien 3" Goldenthala, gdyż jest to S.F. z elementami horroru. Czy też jak zakwalifikować "X-Files" Snowa. :?
Za pomoc, czy też inne ciekawe straszne propozycje będę wdzięczny.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#187 Post autor: Mystery » pt paź 29, 2010 16:24 pm

"Omena" Goldsmitha (wersja deluxe) "Draculę" Killara, "Interview with a Vampire" Goldenthala, "Drag me to Hell" Younga, "The Ring" Zimmera.
Dorzucisz jeszcze te dwa Davisy, i tradycyjnie Halloween z głowy :wink: :)
Problemy mamy z resztą mojej skromniej i niereprezentatywnej kolekcji i tak też nie wiem, czy "Nightmare Before Christmas", najlepiej słuchać w Halloween czy na Boże Narodzenie :? Nie wiem też jak zakwalifikować "Aliens" Hornera, "Alien 3" Goldenthala, gdyż jest to S.F. z elementami horroru. Czy też jak zakwalifikować "X-Files" Snowa. :?
Do horrorów bym powyższych tytułów raczej nie mieszał. Bym coś doradził, ale nie chce zdradzać konkursowej zagadki :wink:

Mefisto

#188 Post autor: Mefisto » pt paź 29, 2010 17:56 pm

The Thing do snu :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#189 Post autor: Wawrzyniec » pt paź 29, 2010 19:55 pm

"The Thing" i "The House on Haunted Hill" uwielbiam :) Szkoda tylko, że nie posiadam oryginalnych płyt :(

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#190 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 30, 2010 09:52 am

Wawrzyniec pisze:"The House on Haunted Hill"
Chodzi o ten film z 1959r? W ogóle wyszła jakaś płyta z muzyką z tego filmu?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#191 Post autor: Mystery » sob paź 30, 2010 09:54 am

Bucholc Krok pisze:
Wawrzyniec pisze:"The House on Haunted Hill"
Chodzi o ten film z 1959r? W ogóle wyszła jakaś płyta z muzyką z tego filmu?
Chodzi o wersję z 1999, świetny straszak, muzycznie rzecz jasna :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#192 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 30, 2010 10:04 am

Dokładnie :) Zresztą już "Main Titles" porażają posępnym brzmieniem organ. Brrr... Tak powinna brzmieć muzyka do horroru.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#193 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 30, 2010 10:04 am

E, z 99r. to pewnie jakieś g... :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#194 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 30, 2010 10:05 am

Posłuchaj sobie "Main Titles":

http://www.youtube.com/watch?v=OghEAT8mYCI

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#195 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 30, 2010 10:11 am

Nawet. Widzę, że to Varese wydała. Pewnie będzie reedycja w klubie. Może nawet jeszcze w tym roku. ;)

ODPOWIEDZ