HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#181 Post autor: Adam » śr lis 05, 2014 21:09 pm

no rejczel 8) only imax. i tak, tutaj przy tym filmie Nolan o wiele więcej robił tymi kamerami specjalnymi własnie z powodu imaxa.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#182 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 05, 2014 21:24 pm

Adam pisze: Bartek Chajdecki który dziś oglądał w USA film w Imaxie i napisał że muza momentami jest tak głośno że nie słychać dialogów bo je zagłusza!
Rety, jeszcze parę tych newsów i nie wytrzymam. :shock: Przecież wszystko wskazuje na wręcz hyper-wybitny score. O rety, rety, rety nie mogę się doczekać. :D

Tylko nie wiedzieć czemu Tomek zamiast choć trochę wyrazić entuzjazmu, marudzi jak Kaczyński, kiedy tylko w Polsce stanie się coś dobrego. Oczywiście nie uwłaczając tym porównaniem, ale hej wykażmy trochę optymizmu. :!: :D
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#183 Post autor: Adam » śr lis 05, 2014 21:25 pm

w moim poście nie odniosłem się w ogóle do jakości muzy tylko do faktu że jest źle zrobiony mix :P powtórzyłem co napisał polski widz w usa :) więc nie wiem skąd opiniaże to kolejny dowód na geniusz tej muzy :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#184 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 05, 2014 21:30 pm

Po prostu nie chcę operowania ciszą, nie chcę dobrego pod względem technicznym score'u, nie chcę ukrytych tematów i tych wszystkich "ęą" rzeczy. Ja chcę przeżyć audio-wizualną orgię i coś czuję, że taką Nolan z Zimmerem mi zagwarantują. A im głośniej tym lepiej i nie będę miał nic przeciwko jak mi będzie tynk z sufitu na głowę leciał. Fuck Yeah :!: 8)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#185 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 05, 2014 21:35 pm

Czytałem, że ciszy jest trochę, ponieważ niektóre ujęcia kosmosu są w totalnej ciszy (to, co czytałem miało komentarz "take that Gravity"). Jeśli to prawda, to mamy jeszcze jeden hołdzik dla 2001.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#186 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 05, 2014 21:37 pm

Jeżeli ma to być cisza przed burzą i to taką burzą stworzoną za pomocą elektroniki, a nie prawdziwie nagraną burzą to też jestem na tak.

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#187 Post autor: Cisek » śr lis 05, 2014 21:58 pm

Za jakąś godzinę kończy się uroczysta polska premiera, więc opinie blogerów, dziennikarzy i innych vipów wszelkiej maści zaleją internety. Czas wyciągnąć kabel sieciowy, bo każdy będzie chciał napisać jakiąś błyskotliwą myśl jak to mają w zwyczaju po pokazach prasowych/przdpremeirowych, tyle, że chyba każdy zainteresowany filmem Nolana chce wiedzieć o Interstellar jak najmniej i iść z czystą głową. Tak więc BĄDŹCIE CZUJNI :).
Obrazek

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

Re: Odp: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#188 Post autor: galljaronim » śr lis 05, 2014 21:59 pm

Cisek pisze:Za jakąś godzinę kończy się uroczysta polska premiera, więc opinie blogerów, dziennikarzy i innych vipów wszelkiej maści zaleją internety. Czas wyciągnąć kabel sieciowy, bo każdy będzie chciał napisać jakiąś błyskotliwą myśl jak to mają w zwyczaju po pokazach prasowych/przdpremeirowych, tyle, że chyba każdy zainteresowany filmem Nolana chce wiedzieć o Interstellar jak najmniej i iść z czystą głową. Tak więc BĄDŹCIE CZUJNI :).
Święta prawda!

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Odp: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#189 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 05, 2014 22:11 pm

galljaronim pisze:
Cisek pisze:Za jakąś godzinę kończy się uroczysta polska premiera, więc opinie blogerów, dziennikarzy i innych vipów wszelkiej maści zaleją internety. Czas wyciągnąć kabel sieciowy, bo każdy będzie chciał napisać jakiąś błyskotliwą myśl jak to mają w zwyczaju po pokazach prasowych/przdpremeirowych, tyle, że chyba każdy zainteresowany filmem Nolana chce wiedzieć o Interstellar jak najmniej i iść z czystą głową. Tak więc BĄDŹCIE CZUJNI :).
Święta prawda!
To i ja potwierdzam, jutro postaram się nie korzystać z internetu :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#190 Post autor: Cisek » śr lis 05, 2014 22:16 pm

To wydanie "Star wheel" wygląda ździebko licho, wieszczę kolejne problemy z klejem :| . Oby w kolekcjonerskim płyty były inaczej zapakowane.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#191 Post autor: Tomek » śr lis 05, 2014 22:45 pm

Wawrzyniec pisze:Tylko nie wiedzieć czemu Tomek zamiast choć trochę wyrazić entuzjazmu, marudzi jak Kaczyński, kiedy tylko w Polsce stanie się coś dobrego. Oczywiście nie uwłaczając tym porównaniem, ale hej wykażmy trochę optymizmu. :!: :D
Kilka postów wyżej dałem Ci próbkę optymizmu. A marudzę, bo już tyle tych kampanii marketingowych Zimmer przeżyłem, żeby być cokolwiek SCEPTYCZNYM przy każdej kolejnej. I na co komu mój optymizm, skoro cały internet jest nim zalany. Wizyta w kinie obowiązkowa, wypada jedynie mieć do tego wszystkiego dystans. A entuzjazm to ja wolę mieć po filmie.
Paweł Stroiński pisze:Czytałem, że ciszy jest trochę, ponieważ niektóre ujęcia kosmosu są w totalnej ciszy (to, co czytałem miało komentarz "take that Gravity"). Jeśli to prawda, to mamy jeszcze jeden hołdzik dla 2001.
Skoro Nolan tak bardzo poważa Kubricka, to wypadałoby, żeby takie momenty zupełnej ciszy się jednak znalazły. To w kinie zawsze nadaje kosmosowi dostojeństwa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#192 Post autor: Adam » śr lis 05, 2014 22:57 pm

tylko że Nolan ma pecha bo spóźnił się tym filmem o przeszło rok... nigdy wcześniej ani nigdy później nie będzie już filmu który piękno kosmosu odda tak jak Grawitacja.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#193 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 05, 2014 23:17 pm

Czytałem artykuł o facecie, profesorze fizyki, który wpadł na pomysł filmu. Ponieważ zależało im wszystkim na jakimś pokazaniu tej czarnej dziury, a programowanie to matematyka, gość od efektów specjalnych poprosił Thorne'a o równania dotyczące czarnych dziur. Wrzucili je, zrobili na ich podstawie scenę i Thorne się zachwycił, bo pierwszy raz zobaczył wizualnie swoją teorię czarnych dziur.

Powiedział, że na podstawie wizualizacji z Interstellar uda mu się napisać kilka artykułów naukowych. Więc może jednak Nolan pokaże coś trochę innego niż Cuaron.

Inna sprawa jest taka, że jak bardzo by Nolan (którego jakby co bardzo cenię) chciał być stylistą, ma za dużo odniesień do innych filmów, by go w pełni uznać, moim zdaniem, za wizualistę. Przypomnę tylko Mrocznego rycerza, który ostro czerpał z Gorączki i tak samo czerpiącą ze słynnego napadu na bank strzelaninę w Incepcji (ta, w której się pojawia pociąg). Za mało tam jeszcze wizualnie czuję "Nolana", choć Incepcja powoli jakiś własny język buduje :) .

Nolana cenię raczej jako opowiadacza historii niż z powodu wizualnych fajerwerków czy, nawet, dialogów (bo najlepsze ma, jednak, Dark Knight i to wszystkie przypadły Jokerowi).

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#194 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 05, 2014 23:20 pm

Tomek pisze:
Wawrzyniec pisze:Tylko nie wiedzieć czemu Tomek zamiast choć trochę wyrazić entuzjazmu, marudzi jak Kaczyński, kiedy tylko w Polsce stanie się coś dobrego. Oczywiście nie uwłaczając tym porównaniem, ale hej wykażmy trochę optymizmu. :!: :D
Kilka postów wyżej dałem Ci próbkę optymizmu. A marudzę, bo już tyle tych kampanii marketingowych Zimmer przeżyłem, żeby być cokolwiek SCEPTYCZNYM przy każdej kolejnej. I na co komu mój optymizm, skoro cały internet jest nim zalany. Wizyta w kinie obowiązkowa, wypada jedynie mieć do tego wszystkiego dystans. A entuzjazm to ja wolę mieć po filmie.
W tej chwili, jak na razie (i dzięki Bogu) Zimmerowski marketing jest minimalny. Gadają chyba tylko o 45-ciu sesjach nagraniowych, które miał, i o tym stronicowym opowiadaniu, na podstawie którego Hans pisał materiał, by pomóc Nolanowi wejść w historię. Nic więcej na razie mi się nie obiło o uszy, a jak coś takiego się pojawia, mam to co najmniej na trzech profilach na FB.

No i ten kawałek, o którym dyskutowano. Ale to tylko tyle :) .

Mefisto

#195 Post autor: Mefisto » czw lis 06, 2014 00:34 am

Templar, na którą idziesz?

ODPOWIEDZ