Urlop to jest trochę dłuższy i zazwyczaj zaplanowany, święto jest wtedy gdy przychodzisz do roboty, a szef pozwala Ci wypierdalać do domu, bo i tak nie ma co robićKoper pisze:Ja na to mówię urlop.
Oblivion (2013) - M83
-
Templar
Re: Oblivion (2013) - M83
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to u mnie raczej świąt nie ma. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Jak na razie przesluchalem trzy utwory.
Rzucaja mi sie nawiazania do Tronu: Legacy (w duzej mierze, w koncu to ten sam rezyser), Mrocznego Rycerza a nawet Poszukiwaczy Zaginionej Arki (chodzi mi o scene z pajakami na poczatku filmu gdzie slychac te smyczki).
Zobacze co dalej...
Rzucaja mi sie nawiazania do Tronu: Legacy (w duzej mierze, w koncu to ten sam rezyser), Mrocznego Rycerza a nawet Poszukiwaczy Zaginionej Arki (chodzi mi o scene z pajakami na poczatku filmu gdzie slychac te smyczki).
Zobacze co dalej...
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
dalej to samo 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Synthy z tematu Batmana Zimmera sie nawet pojawiaja.
Slychac, ze temptrakami na pewno w znacznej wiekszosci byly utwory z Trona: Dziedzictwo.
W utworze 08.Canyon Battle wychwycilem melodie z Expandables 2 (z tego momentu jak Van Dame zabija najmlodszego w grupie Sly`a z polobrotu, wbijajac noz w jego klatke).
Slychac, ze temptrakami na pewno w znacznej wiekszosci byly utwory z Trona: Dziedzictwo.
W utworze 08.Canyon Battle wychwycilem melodie z Expandables 2 (z tego momentu jak Van Dame zabija najmlodszego w grupie Sly`a z polobrotu, wbijajac noz w jego klatke).
Agent jak słuchasz tego albumu? Pierwsze 30 sekund utworu i przełączasz na następny?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Myślisz, że nie jest dość twardy, by wytrzymać więcej niż 30 sekund? 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ja w drugiej polówce już przewijałem, szkoda życia, wielkie rozczarowanie i tyle 
nigdy tak nie sluchalem albumu z muzyka filmowaKaonashi pisze:Agent jak słuchasz tego albumu? Pierwsze 30 sekund utworu i przełączasz na następny?
ale moze to i dobra masz praktyke
Szkoda zmarnowanego potencjalu dla tego scoru. Bardzo zaluje, ze nie ma tutaj wiele nowych melodii, tylko jechanie na znanych juz wczesniej scorach (Tron: Legacy, The Dark Knight czy nawet Expandables 2). W duzej mierze jest to mix TDK z Tronem 2. Oryginalnosc sciezki spada w tym wypadku do minimum.
wielka szkoda...
Ostatnio zmieniony pt kwie 05, 2013 18:19 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Mystery pisze:Pierwsza recka:
http://www.filmmusicmedia.com/reviews/o ... nesereview
fanbojski bełkotThe strong theme, grounding melodies, emotional weight and strong character of the score make it a fantastic journey. The music holds strong and carries the listener every step of the way. Oblivion is not just a genre score or action score; there is a depth to it that is worth discovering on your own.
Ja bym to skrocil i napisal inaczej: muzyka z Oblivion to odgrzewany kotlet.......
No ale nie ma co rozpaczac. W tym roku jeszcze wiele ciekawych scorow do przesluchania.
No ale nie ma co rozpaczac. W tym roku jeszcze wiele ciekawych scorow do przesluchania.
@Agent miałem na myśli to, że jak tak byś słuchał każdego tracka po 30 sekund to miałbyś swoje sample w wersji "home-made".
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
ja tam sampli nie slucham - zgrywalem sie wtedy tylko
w przeciwienstwie do calych scorow
w przeciwienstwie do calych scorow
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ma ktoś jakiegoś linka do szerszego opisu tych wszystkich nadchodzących wydań fizycznych