W Chicago wygrał "The Master"Adam pisze:Chicago Film Critics Association. - BEST ORIGINAL SCORE NOMINATIONS:
Alexandre Desplat, Argo
Dan Romer and Benh Zeitlin, Beasts of the Southern Wild
Jonny Greenwood, The Master
Alexandre Desplat, Moonrise Kingdom
Alexandre Desplat, Zero Dark Thirty
NAGRODY BRANŻOWE
Re: NAGRODY BRANŻOWE - ROK 2012
-
Templar
A mówiłem, że Desplat nie wygraMystery pisze:W Chicago wygrał "The Master"
-
hp_gof
Bo się głosy rozłożyły
A szacun za zebranie ilości głosów wystarczającej na 3 nominacje i tak!
Austin Film Critics Award
Best Score: Reinhold Heil, Johnny Klimek, and Tom Tykwer, Cloud Atlas
Na razie prowadzi samodzielnie Master z 3 wygranymi, dalej z dwoma są Moonrise Kingdom i Django Unchained, ale one w Oscarach liczyć się nie będą.
Best Score: Reinhold Heil, Johnny Klimek, and Tom Tykwer, Cloud Atlas
Na razie prowadzi samodzielnie Master z 3 wygranymi, dalej z dwoma są Moonrise Kingdom i Django Unchained, ale one w Oscarach liczyć się nie będą.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kiedy w ogóle podają nominacje do Oscara? Gdyż nie wiem czy już się bawić w typy?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
10-ego stycznia
Już za 5 dni! Już się nie mogę doczekać; ciekawe czym Akademia w tym roku zaskoczy?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
-
hp_gof
No właśnie to już by nie było zaskoczenie, tylko przykra tendencja widoczna od kilku lat...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale Mystery zauważył ważną rzecz. Rok temu Francuz dostał Oscara, więc wątpię, aby dawali tak tylko Francuzom. Tym samym raczej Desplat bez szans. Według mnie dawno, gdyż od 1995 roku, żaden Niemiec nie otrzymał Oscara za muzykę i najwyższa pora to zmienić. 
-
hp_gof
Po pierwsze, ja mówiłem teraz o nominacji (nie za ten film co trzeba), a nie o nagrodzie.
Po drugie nie wiem co Hansu musiałby zrobić (albo jak słaby rok musiałby się trafić), żeby dostał drugiego Oscara, ale się nie zapowiada. (Bez złośliwości - po prostu w muzyce filmowej wszystko jest już tak wtórne, że nominują już jakieś dziwactwa i egzotyki.)
Po drugie nie wiem co Hansu musiałby zrobić (albo jak słaby rok musiałby się trafić), żeby dostał drugiego Oscara, ale się nie zapowiada. (Bez złośliwości - po prostu w muzyce filmowej wszystko jest już tak wtórne, że nominują już jakieś dziwactwa i egzotyki.)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Spokojnie, gdyż przed rokiem też debatowaliśmy, który score Desplata ma być nominowany, a w ostateczności nie nominowali żadnego. Więc chyba lepiej "Argo" czy "Zero Dark Thrity" niż nic.hp_gof pisze:Po pierwsze, ja mówiłem teraz o nominacji (nie za ten film co trzeba), a nie o nagrodzie.
Szczerze, ze smutkiem, ale też wątpię, aby w końcu Zimmerowi udało się dostać drugiego Oscara.hp_gof pisze:Po drugie nie wiem co Hansu musiałby zrobić (albo jak słaby rok musiałby się trafić), żeby dostał drugiego Oscara, ale się nie zapowiada. (Bez złośliwości - po prostu w muzyce filmowej wszystko jest już tak wtórne, że nominują już jakieś dziwactwa i egzotyki.)
Oscary pewnie tradycyjnie w Canal+. Jakby co, to dajcie link do bezpłatnego strumienia.Adam pisze:ceremonia Globów będzie transmitowana na żywo w naszej tv: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=93198
-
hp_gof
Nie no, nominację to Olo może zarobić, już nie będę się czepiał, ale wygrana któregoś z tych dwóch score'ów to by był śmiech na sali...
Ja obstawiam w nominacjach Life of Pi, Lincolna (mimo wszystko!), Annę Kareninę, jakiegoś Desplata (chyba najbardziej Zero Dark Thirty - zwłaszcza jeśli film Bigelow poszaleje z liczbą nominacji) i tru-tu-tu-tu! jakąś niespodziankę, choć nie wiem jeszcze jaką
W końcu to ma być niespodzianka.
Chociaż te moje typy w dużym stopniu pokrywają się z nominacjami do Złotych Globów, a co roku jest tak, że tylko 2-3 tytuły się pokrywają. No zobaczymy, zobaczymy.
Ja obstawiam w nominacjach Life of Pi, Lincolna (mimo wszystko!), Annę Kareninę, jakiegoś Desplata (chyba najbardziej Zero Dark Thirty - zwłaszcza jeśli film Bigelow poszaleje z liczbą nominacji) i tru-tu-tu-tu! jakąś niespodziankę, choć nie wiem jeszcze jaką
Chociaż te moje typy w dużym stopniu pokrywają się z nominacjami do Złotych Globów, a co roku jest tak, że tylko 2-3 tytuły się pokrywają. No zobaczymy, zobaczymy.
-
hp_gof
Przy okazji mała statystyka dotycząca Złotych Globów i Oscarów w kategorii original score:
Rok/ilość wspólnych nominacji/zwycięzca wspólny (+) lub inny (-)
2011/3/+
2010/4/+
2009/2/+
2008/3/+
2007/2/+
2006/1/-
2005/2/-
2004/1/-
2003/3/+
2002/3/+
2001/3/-
2000/4/-
Co pokazuje, że w ciągu ostatnich 5-ciu lat zwycięzca Złotego Globu otrzymuje również Oscara, a także nominowanych do Oscara zostaje średnio 3-ech nominowanych do Złotego Globu. Jaka będzie sytuacja w tym roku?
Rok/ilość wspólnych nominacji/zwycięzca wspólny (+) lub inny (-)
2011/3/+
2010/4/+
2009/2/+
2008/3/+
2007/2/+
2006/1/-
2005/2/-
2004/1/-
2003/3/+
2002/3/+
2001/3/-
2000/4/-
Co pokazuje, że w ciągu ostatnich 5-ciu lat zwycięzca Złotego Globu otrzymuje również Oscara, a także nominowanych do Oscara zostaje średnio 3-ech nominowanych do Złotego Globu. Jaka będzie sytuacja w tym roku?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie ten 2006 był specyficzny. Przy Oscarach zwycięża Gustavo i ogólnie same cienkie nominacje. Zaś w Globach nominacje miodzio gdyż i "Da Vinci Code" "Fountain", choć i tak wygrał Desplat z welonem.