MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

#181 Post autor: kiedyśgrześ » pn gru 26, 2011 19:37 pm

Mefisto pisze:o ciekawe, bo póki co wszystkie Twoje spostrzeżenia w temacie nie mają żadnego pokrycia w faktach
Podobnie jak spostrzeżenia wieszczycieli ekonomicznej katastrofy świata zachodniego zapoczątkowane już w 2001 roku, ale szaleńców nikt nigdy nie słucha :D

Ps. Nieważne, jeśli uważasz, że film wyceniany na 150 mln usd plus drugi etyle na advertising, zarobi na siebie przy 200 mln domestically twoja sprawa :D
Obrazek

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#182 Post autor: VPFreeMan » pn gru 26, 2011 19:39 pm

Wawrzyniec pisze:Po dwójce najbardziej wyluzowany najbardziej przyjemny w odsłuchu score do serii "Mission Impossible". :)
:D :D Dwójka do pracy Giacchino nie ma startu niestety, albo i stety :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#183 Post autor: Mystery » pn gru 26, 2011 19:56 pm

kiedyśgrześ pisze:Ps. Nieważne, jeśli uważasz, że film wyceniany na 150 mln usd plus drugi etyle na advertising, zarobi na siebie przy 200 mln domestically twoja sprawa :D
Przy takim toku rozumowania, żaden duży film z 2011 poza Potterem, Transami, Piratami i Zmierzchem się w tym roku nie sprzedał.
A z 8 nowych premier jakie miały ostatnio miejsce tylko producenci MI mogą spać spokojnie. Alvin i Sherlock 2 sprzedają się kiepsko (cienie poprzednich części), Girl with the Dragon Tattoo zawodzi, TinTin to porażka, a We Bought a Zoo klęska. Ale przez ten świateczno-noworoczny tydzień wszystkie tytuły będą sporo zarabiać, a przez najbliższe tygodnie brak większych premier, toteż decydenci z Paramountu już zacierają rączki - po dwóch tygodniach wyświetlania, ogółem 220 banieczek na koncie M:I-GP.

Mefisto

#184 Post autor: Mefisto » pn gru 26, 2011 20:53 pm

kiedyśgrześ pisze:jeśli uważasz, że film wyceniany na 150 mln usd plus drugi etyle na advertising, zarobi na siebie przy 200 mln domestically twoja sprawa :D
oczywiście, że zarobi, bo się raczej na tych 200 banieczkach nie skończy - do tego dochodzą też poza tym wpływy z całego świata, więc tak: ten film zarobi (o ile już nie zarobił) na siebie. Oczywiście TY wiesz lepiej od producentów tegoż :) W ogóle z Twoim rozumowaniem, to Hollywood już dawno powinno upaść, bo przecież advertising jest taki kurewsko drogi :lol:

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#185 Post autor: kiedyśgrześ » pn gru 26, 2011 20:56 pm

Mystery Man pisze:Przy takim toku rozumowania, żaden duży film z 2011 poza Potterem, Transami, Piratami i Zmierzchem się w tym roku nie sprzedał.
A z 8 nowych premier jakie miały ostatnio miejsce tylko producenci MI mogą spać spokojnie. Alvin i Sherlock 2 sprzedają się kiepsko (cienie poprzednich części), Girl with the Dragon Tattoo zawodzi, TinTin to porażka, a We Bought a Zoo klęska. Ale przez ten świateczno-noworoczny tydzień wszystkie tytuły będą sporo zarabiać, a przez najbliższe tygodnie brak większych premier, toteż decydenci z Paramountu już zacierają rączki - po dwóch tygodniach wyświetlania, ogółem 220 banieczek na koncie M:I-GP.
Wielki plus ode mnie za świąteczny awatar :D Dyskusje na temat kasy odpuszczam, zabawa z algebrą bawiła mnie kiedyś na Onecie, może się nie znam, może to ja jestem ten głupi :D Forum Muzyka Filmowa, więc w temacie, jak dla mnie praca Giacchino w filmie obok obrazu, na płycie ok. i tyle, mam fizycznie płytę z trójki i dwójki, może kupię i z czwórki :D
Obrazek

Templar

#186 Post autor: Templar » pn gru 26, 2011 20:59 pm

Jakoś nie wierzę w to, że reklama kosztuje ich kolejne 150 mln $, weźmy np. takie TRONa nowego, kosztował 170 mln $, reklamę miał IMO lepszą niż Ghost Protcol, czyli niby ponad 150 mln $ powinniśmy doliczyć, zarobił na całym świecie 400 mln $, to wychodziłoby, że ten film w ogóle im się nie opłacał, a jakoś trójka ma być :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#187 Post autor: Mystery » pn gru 26, 2011 21:12 pm

Templar pisze:Jakoś nie wierzę w to, że reklama kosztuje ich kolejne 150 mln $, weźmy np. takie TRONa nowego, kosztował 170 mln $, reklamę miał IMO lepszą niż Ghost Protcol, czyli niby ponad 150 mln $ powinniśmy doliczyć, zarobił na całym świecie 400 mln $, to wychodziłoby, że ten film w ogóle im się nie opłacał, a jakoś trójka ma być :P
Bo reklama tyle nie kosztuje, jeśli miałbym szacować to w przypadku M:I - GP, więcej niż 40 mln nie kosztowała. To nie Avatar, gdzie mówiło się o najdroższej w dziejach kampanii reklamowej wynoszącej 150 milionów. Zresztą Abrams za wiele na reklamy nie wydaje, bo sprzedaje film głównie przez sprytne zabiegi marketingowe, a MI reklama dużo nie kosztowała, bo reklamowało i sponsorowało go BMW, Coca Cola czy Apple.

Mefisto

#188 Post autor: Mefisto » pn gru 26, 2011 21:12 pm

Akurat zły przykład wybrałeś, Templar, bo trójka to póki co ploty, a sam Tron nie sprzedał się tak jak przewidywano :)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#189 Post autor: Ghostek » pn gru 26, 2011 21:15 pm

Jutro pójdę do kina i zobaczę o co tyle krzyku.

Muzyka póki co dostaje ode mnie 3,5/5, bo niby fun jest, ale to tylko klisza na kliszy. I bez tematu Lalo mało by tu było do posłuchania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#190 Post autor: Arthur » pn gru 26, 2011 21:18 pm

Przepraszam, że przerwę waszą zajmującą rozmowę ekonomiczną na chwilę.
Zajebisty ten ruski track, jak bym był Putinem kazałbym sobie sprowadzić go i kazać mu napisać na mą cześć coś. Jak mam się bawić to wolę Michaela niż Hansa, choć z tym pierwszym czuję jakbym dostawał od niego pigułkę gwałtu zawsze.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#191 Post autor: kiedyśgrześ » pn gru 26, 2011 21:23 pm

Mefisto pisze: Akurat zły przykład wybrałeś, Templar, bo trójka to póki co ploty, a sam Tron nie sprzedał się tak jak przewidywano
Cóż, BINGO :!: Warto dodać, że kasę na każdy film wykłada pan Goldman albo inny Sachs... na procent :D
Errata: nie wykłada, a drukuje, ale to temat na zupełnie inne forum :D
Obrazek

Templar

#192 Post autor: Templar » pn gru 26, 2011 21:40 pm

Mefisto pisze:Akurat zły przykład wybrałeś, Templar, bo trójka to póki co ploty, a sam Tron nie sprzedał się tak jak przewidywano :)
Na DVD-/Blu-Ray'u mieliśmy już materiał "TRON The Next Day - Flynn Lives", który można spokojnie uznać za teaser trójki, scenarzystę już zatrudnili, w 2012 będzie serial, on pewnie ostatecznie zadecyduje o losach trójki, ale mimo wszystko Disney musiał jednak trochę zarobić, bo inaczej w ogóle by o tym nie myśleli :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#193 Post autor: Mystery » pn gru 26, 2011 22:05 pm

Templar pisze:
Mefisto pisze:Akurat zły przykład wybrałeś, Templar, bo trójka to póki co ploty, a sam Tron nie sprzedał się tak jak przewidywano :)
Na DVD-/Blu-Ray'u mieliśmy już materiał "TRON The Next Day - Flynn Lives", który można spokojnie uznać za teaser trójki, scenarzystę już zatrudnili, w 2012 będzie serial, on pewnie ostatecznie zadecyduje o losach trójki, ale mimo wszystko Disney musiał jednak trochę zarobić, bo inaczej w ogóle by o tym nie myśleli :P
Film może się najlepiej nie sprzedał, ale na sprzedaży DVD/Blu-ray, soundtracka i przede wszystkim gadżetach i marce, Disney zarobił pewnie więcej niż z kin :) Taka mała ciekawostka, choć poza newsem z 2009, gdzie pada liczba 5 mld $, nie mogę jej nigdzie teraz zweryfikować.
"Cars" jest uważane za jeden najbardziej dochodowych tytułów wszech czasów i to właśnie dzięki sprzedaży wizerunku. Ciężko mi w to było uwierzyć, aż do czasu gdy kupowałem prezent dla siostrzeńca, w sklepach z zabawkami czy ubrankami, wszędzie mi te auta stawały w oczach i oczywiście koszulka z McQueenem trafiła do koszyka :)

Templar

#194 Post autor: Templar » pn gru 26, 2011 22:06 pm

A jeszcze co do Ghost Protocol to w USA ma już prawie 80 mln:

http://www.boxofficemojo.com/daily/char ... 2011-12-26

Jakoś nie wydaje mi się, żeby tam w Paramount żyły sobie podcinali :mrgreen:

Turek

#195 Post autor: Turek » pn gru 26, 2011 22:22 pm

Ruski temat super 8)

Offtop ale jeśli mowa o ruskich klimatach muszę zapodać jeden z moich ulubionych utworów "radzieckich" (chyba mój ulubiony ever):

http://www.youtube.com/watch?v=BHHMPM2Ea14

Słuchając to, mam ochotę założyc rosyjski mundur i ruszyć w bój! :D

Ludzie jak to wstrząsa człekiem jak się głośno słucha :D A ludzie jak mi w okno patrzą z ulicy słyszać to :shock: :D 8)

Ale mówię wam działa to na mnie cholernie :D Salut !!! :D

Kurwa ! 8)

ODPOWIEDZ