FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
- bartex9
- Spec od additional music
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Wizualizacje były inne ale to chyba tylko żeby cieszyć oko. To co widać teraz to efekt finalny. No prawie, bo ten ekran ledowy co jest nad wejściem ma być na całym obwodzie hali (tylko w gorszej jakości niż ten co był włączony - on jest FullHD). Co ciekawe ma być on włączony dniami i nocami więc będzie przaśnie i kolorowo. Szczęście, że w przyszłości nie powinno być problemów z obłożeniem tego rusztowania jakimiś płytami elewacyjnymi. Może pojawi się ktoś z głową na karku. W ogóle widzę, że panuje jakaś dziwna moda w Krakowie na odsłanianie wszelkiej maści instalacji czy rur wentylacyjnych. Gdyby nie to, to byłaby naprawdę ładna hala.
Ja miałem miejsce na płycie (18 rząd) i serio, brzmiało to dla mnie tragicznie! Było cicho, płasko i sztucznie.
Ja miałem miejsce na płycie (18 rząd) i serio, brzmiało to dla mnie tragicznie! Było cicho, płasko i sztucznie.
Byłem. Na płycie, rząd 15, czyli mniej więcej w strefie karnetowej nadchodzącego FMF.
Podobało mi się. Ilustracyjność muzyki względem wizualizacji to coś, czego można się było spodziewać. Trochę za bardzo poszarpali Finding Nemo pod tym względem i nie wyciągnęli z tej ścieżki tego, co najlepsze, ale poza tym w większości było przyzwoicie, chociaż wolałbym mniejsze skakanie po tematach/lejtmotywach na rzecz spójności.
Wykonanie - w porządku, jednak przy paru najistotniejszych utworach byłem zawiedziony: Married Life na początku brzmiało płasko i bez wyrazu, podobnie Colette Shows Him Le Ropes, na które bardzo liczyłem, ale to jest chyba piekielnie trudna rzecz do zagrania. Nemo wypadł bez wyrazu kompletnie.
Highlighty: Toy Story 3 (Davisowe wstawki brzmiały bardzo dobrze), The Incredibles i materiał Cars 2 (ale słabo znam ten score, więc nie wiem, jak to się miało do oryginału). Generalnie im agresywniejsze były momenty, tym lepiej to brzmiało, a spokojniejsze/dramatyczne motywy wypadały słabiej. Wtedy ginęło wiele istotnych, charakterystycznych dla utworów detali.
Spodziewałem się o wiele gorszego zachowania dziecięcej publiki, więc byłem 'pozytywnie' zaskoczony, a wychodzenie pod koniec koncertu... No cóż, naiwnie myślałem, że zmiana Hali Ocynowni na Kraków Arenę coś w tym względzie zmieni. Nie zmieniła
Kraków Arena - na zewnątrz szpetna (serio, niech się ktoś ogarnie i to porządnie wykończy...
), wewnątrz bardzo ładna. W kwestii nagłośnienia według mnie żenady nie było, choć faktycznie często brzmienie było nijakie. Oby do czasu FMF się z tym ogarnęli, bo nie chcę się załamać podczas koncertu Gladiatora.
Najgorsze były wszystkie przerwy i opóźnienia. Na początek 15-minutowa obsuwa, a w trakcie koncertu zdecydowanie zbyt często gadano o niczym podczas przerw między utworami. Albo nie. Najgorsze było co innego, a mianowicie filmik z pozdrowieniami/życzeniami od Majchrowskiego, który wyglądał, jakby nie wiedział, o czym w ogóle mówi (zapewne tak było
), i był tak znudzony swoim własnym wystąpieniem, że nie mogłem powstrzymać się od śmiechu 
Podobało mi się. Ilustracyjność muzyki względem wizualizacji to coś, czego można się było spodziewać. Trochę za bardzo poszarpali Finding Nemo pod tym względem i nie wyciągnęli z tej ścieżki tego, co najlepsze, ale poza tym w większości było przyzwoicie, chociaż wolałbym mniejsze skakanie po tematach/lejtmotywach na rzecz spójności.
Wykonanie - w porządku, jednak przy paru najistotniejszych utworach byłem zawiedziony: Married Life na początku brzmiało płasko i bez wyrazu, podobnie Colette Shows Him Le Ropes, na które bardzo liczyłem, ale to jest chyba piekielnie trudna rzecz do zagrania. Nemo wypadł bez wyrazu kompletnie.
Highlighty: Toy Story 3 (Davisowe wstawki brzmiały bardzo dobrze), The Incredibles i materiał Cars 2 (ale słabo znam ten score, więc nie wiem, jak to się miało do oryginału). Generalnie im agresywniejsze były momenty, tym lepiej to brzmiało, a spokojniejsze/dramatyczne motywy wypadały słabiej. Wtedy ginęło wiele istotnych, charakterystycznych dla utworów detali.
Spodziewałem się o wiele gorszego zachowania dziecięcej publiki, więc byłem 'pozytywnie' zaskoczony, a wychodzenie pod koniec koncertu... No cóż, naiwnie myślałem, że zmiana Hali Ocynowni na Kraków Arenę coś w tym względzie zmieni. Nie zmieniła

Kraków Arena - na zewnątrz szpetna (serio, niech się ktoś ogarnie i to porządnie wykończy...

Najgorsze były wszystkie przerwy i opóźnienia. Na początek 15-minutowa obsuwa, a w trakcie koncertu zdecydowanie zbyt często gadano o niczym podczas przerw między utworami. Albo nie. Najgorsze było co innego, a mianowicie filmik z pozdrowieniami/życzeniami od Majchrowskiego, który wyglądał, jakby nie wiedział, o czym w ogóle mówi (zapewne tak było

Projekt został zmieniony jakiś czas temu, głównie właśnie zmiany dotyczyły elewacji, także te stare wizualizacje są nieaktualne. Z tego co mi wiadomo to obecny wygląd jest już docelowyMarek Łach pisze:Też się zastanawiałem nad tą elewacją - w projektach wygląda to inaczej, może oni tego jeszcze tak naprawdę nie dokończyli?

- bartex9
- Spec od additional music
No co, wybory się zbliżają to ważne żeby się za wszelką cenę pokazać. Zawsze jak widzę mówiącego Majchrowskiego to mam wrażenie, że zaraz zaśnie.Dexter pisze:Najgorsze było co innego, a mianowicie filmik z pozdrowieniami/życzeniami od Majchrowskiego, który wyglądał, jakby nie wiedział, o czym w ogóle mówi (zapewne tak było), i był tak znudzony swoim własnym wystąpieniem, że nie mogłem powstrzymać się od śmiechu
na Teneryfie w tym roku 75. lecie Batmana:
Closing Night Gala
BATMAN 75th ANNIVERSARY
"THE DARK KNIGHT: A GOTHAM SYMPHONY "
Friday July 11th 2014
21:00 | Auditorio de Tenerife Adán Martín
First Half
Origins
"TV Series Theme" - Neil Hefti
A Descent Into Mystery
"Batman Suite" - Danny Elfman
- The Batman Theme / Flowers / Love Theme / The Joker´s Poem
- Up the Cathedral / Waltz to the Death / Final Confrontation / Finale
"Batman Returns" Suite - Danny Elfman
- Birth of the Penguin / Main Title / The Cementery
- A shadow of doubt / End Credits
Gotham Art Deco
"Batman: Mask of the Phantasm" Suite - Shirley Walker
Second Half
Gotham City Boogie
"Batman Forever" Suite - Elliot Goldenthal
- Main title / Chase Noir / Nygma Variation / Mouth to Mouth Nocturne
Two Face Three Step / Victory
"Batman & Robin" Suite - Elliot Goldenthal
A Dark Knight
"The Dark Knight" Suite - Hans Zimmer / J. Newton Howard
- Why So Serious? / I'm Not a Hero / The Joker / Batman's Training
- Childhood Memories / Why Do We Fall? / Imagine the Fire / Bane
- Molossus / Batman's Theme / A Dark Knight (Suite Finale)
Orquesta Sinfónica de Tenerife
Conducted by Diego Navarro
Tenerife Film Choir
Choir Master: Cristina Farrais
Vocal Soloists: Uyanga
Violonchelo: Tina Guo
Teclado y programaciones: Ciprian Costin
Closing Night Gala
BATMAN 75th ANNIVERSARY
"THE DARK KNIGHT: A GOTHAM SYMPHONY "
Friday July 11th 2014
21:00 | Auditorio de Tenerife Adán Martín
First Half
Origins
"TV Series Theme" - Neil Hefti
A Descent Into Mystery
"Batman Suite" - Danny Elfman
- The Batman Theme / Flowers / Love Theme / The Joker´s Poem
- Up the Cathedral / Waltz to the Death / Final Confrontation / Finale
"Batman Returns" Suite - Danny Elfman
- Birth of the Penguin / Main Title / The Cementery
- A shadow of doubt / End Credits
Gotham Art Deco
"Batman: Mask of the Phantasm" Suite - Shirley Walker
Second Half
Gotham City Boogie
"Batman Forever" Suite - Elliot Goldenthal
- Main title / Chase Noir / Nygma Variation / Mouth to Mouth Nocturne
Two Face Three Step / Victory
"Batman & Robin" Suite - Elliot Goldenthal
A Dark Knight
Orquesta Sinfónica de Tenerife
Conducted by Diego Navarro
Tenerife Film Choir
Choir Master: Cristina Farrais
Vocal Soloists: Uyanga
Violonchelo: Tina Guo
Teclado y programaciones: Ciprian Costin
#FUCKVINYL
Świetny program, ciekaw jestem jak im wypadnie Mask of the Phantasm 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Relacja z koncertu Pixara: https://www.youtube.com/watch?v=uCO-5QTDQCY
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
MOTHER OF GODAdam pisze: A Dark Knight

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Nie masz ochoty na wakacje na Teneryfie? Kanary to taki modny kierunek 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja mam, ale moje konto i portfel nie mają.
Plus musiałbym pewnie jechać sam, całkiem sam i bez żadnych szans, całkiem sam, całkiem sam...

- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Właśnie przejrzałem program FMF w Krakowie by sprawdzić w jakim dniu grany będzie
Matrix-Reaktywacja z muzyką Davis'a na żywo skoro rok temu był Matrix. Cenię bardziej II część stąd nie jechałem na I. I co widzę? Gladiator - Hansu ... To tragiczny dzień w mej relacji z muzyką filmową.
Matrix-Reaktywacja z muzyką Davis'a na żywo skoro rok temu był Matrix. Cenię bardziej II część stąd nie jechałem na I. I co widzę? Gladiator - Hansu ... To tragiczny dzień w mej relacji z muzyką filmową.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
Don Davis w 50-minutowym dokumencie o Matrix Live (ale w Stuttgarcie, nie Krakowie): https://www.youtube.com/watch?v=bs1O3pFTTOI
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Wiesz, gdyby organizatorzy sztywno trzymali się sequeli, to od paru lat mordowalibyśmy się z kolejnymi częściami Piratów z Karaibów...Arthur pisze:Właśnie przejrzałem program FMF w Krakowie by sprawdzić w jakim dniu grany będzie

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Marek Łach pisze:Wiesz, gdyby organizatorzy sztywno trzymali się sequeli, to od paru lat mordowalibyśmy się z kolejnymi częściami Piratów z Karaibów...