P.S. W moim przypadku podpowiedzi kryją się również w prezentacjach.
Jakoś wszystkie zostały odgadnięte.Łukasz Wudarski pisze:Ten konkurs schodzi na psy. Zamiast zadawać zagadki fajne, prawie wszyscy zadają zagadki nie do odgadnięcia.
Akurat w przypadku drugiej podpowiedzi też niczego nowego się nie dowiedziałem, ale podpowiedzi to sprawa zadającego. Tak przyjęliśmy. Dlatego ja się nie czepiam, ale każdy inny gracz ma prawo mieć swoje zdanie oczywiście. Póki co bezsensownych podpowiedzi nie widziałem.A do tego podpowiedzi które nie wnoszą nic. Moim zdaniem do tych "pomocy" Wawrzyńca powinna się przyczepić Rada Puchaczy z Bucholcem Krokiem na czele...
No przepraszam, ja zawsze daję IMO przynajmniej ciekawe zagadki. A tak w ogóle po to jest zmieniony system zadawania, żeby każdy (kto zdobył jakieś punkty) mógł się wykazać w zadawaniu. Moim zdaniem jest duża różnorodność i to mi się najbardziej podoba. Sama jakość zagadek to już kwestia gustu.Podczas tej zabawy gdzieś zagubiliśmy naszą idee. Poznawanie nowej (nieznanej często, ale zawsze DOBREJ muzyki)...
I to mi się podoba.Wawrzyniec pisze:P.S. W moim przypadku podpowiedzi kryją się również w prezentacjach.
Masz trochę racji. Moja następna zagadka może być dla kogoś pięciopunktówką, ale obiecuję wrzucić coś fajnego.Łukasz Wudarski pisze:Ten konkurs schodzi na psy. Zamiast zadawać zagadki fajne, prawie wszyscy zadają zagadki nie do odgadnięcia. Jakieś anonimowe underscory, czy inne horororwe badziewie. PO co? A do tego podpowiedzi które nie wnoszą nic. Moim zdaniem do tych "pomocy" Wawrzyńca powinna się przyczepić Rada Puchaczy z Bucholcem Krokiem na czele...
Podczas tej zabawy gdzieś zagubiliśmy naszą idee. Poznawanie nowej (nieznanej często, ale zawsze DOBREJ muzyki)...
Tak pod rozwagę...
Pisz od razu, że strach z prezentacji pomógłEh.. powinno być 5 punktów. Ale i tak dobrze, że mi się w końcu przypomniało...
Jesteś tego pewien, na siedzisz w tym bagnie, to nie wieszbladerunner20 pisze:Na Boga przecież zagadki nie są ustawione :,
Większość ładnych melodii jest już znanych, więc trzeba kombinować jak się dabladerunner20 pisze: Faktem jest to , że większość z nich jest mało atrakcyjnych dla ucha.
Stracha rzeczywiście nie było (coś mi się wyobraziło po zgadnięciu przez Ciebie zagadki), ale pole już jest i to dwa razyBucholc Krok pisze: No właśnie nie pomógł (zresztą wcale nie widać, na którym obrazku jest ten strach). Gdyby tak było to bym miał 5 punktów. Wiadomo przecież, że Wawrzyniec daje podpowiedzi w prezentacjach.