Danny Elfman - Justice League (2017)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Danny Elfman - Justice League (2017)
Prócz tego klipu z , który jest bidny jak nie wiem co i wygląda, jakby był kręcony gdzieś na Ukrainie + mrok i klimat a la Snyder 
Spoiler:

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No i już przynajmniej jeden wniosek wyciągnięty, z przydługiego BvS. Klipów nie ma co oglądać, bo zaraz pół filmu wyląduje na yt, ale te co widzałem pozytywnie nie nastrajają...
Dlaczego a'la? Snyder jest jedynym oficjalnym reżyserem tego filmu, Wheadon został tylko skredytowany przy scenariuszu.który jest bidny jak nie wiem co i wygląda, jakby był kręcony gdzieś na Ukrainie + mrok i klimat a la Snyder
Aquaman spadający na blok w Sosnowcu - tego nie da się wyprzeć z pamięci 

#FUCKVINYL
- lis23
Ja bym powiedział, że to jest jakiś Donieck i ta nowa scena wygląda podobnie, tylko od środka, we wnętrzu.
Wszyscy tak psioczą na Marvela i na ich humor ale to Warner/DC nie ma jaj, żeby choć na jotę odejść od wypracowanego modelu, który 12 lat temu zapoczątkował Nolan, a potem kontynuował Snyder i Goyer.
Wszyscy tak psioczą na Marvela i na ich humor ale to Warner/DC nie ma jaj, żeby choć na jotę odejść od wypracowanego modelu, który 12 lat temu zapoczątkował Nolan, a potem kontynuował Snyder i Goyer.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Goyer? 
A moim zdaniem filmy Nolana a produkcje Snydera to troszkę inna para kaloszy. Ale to moje zdanie

A moim zdaniem filmy Nolana a produkcje Snydera to troszkę inna para kaloszy. Ale to moje zdanie

- lis23
Scenarzysta Batmanów Nolana i obecnych filmów DCU, czyżbym przekręcił nazwisko pisane z pamięci?
Oczywiście, że to inna para kaloszy (poza "TDKR") ale chodzi mi o ogólny styl, klimat, itp.
Oczywiście, że to inna para kaloszy (poza "TDKR") ale chodzi mi o ogólny styl, klimat, itp.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Lisu, nie demonizuj, bo Gojer zrobił scenariusz wspólnie z Nolanem tylko do Begins. Do reszty robił Nolan z bratem.
#FUCKVINYL
DC coś tam próbuje, ale te suchary i wygłupy Flasha, to raczej będzie za mało, tym bardziej, że wszyscy będą mieli świeżo w pamięci nowego Thora.lis23 pisze: ↑pn lis 06, 2017 16:12 pmJa bym powiedział, że to jest jakiś Donieck i ta nowa scena wygląda podobnie, tylko od środka, we wnętrzu.
A Batmany Nolana, a to "uniwersum" DC Snydera (BvS, WW, JL) to zupełnie dwa różne światy. Gdzie u Nolana miałeś tak wystylizowany, przedstawiony i zrealizowany świat jak u Snydera, w CGI, slow motion, mocami, potworami, Bogami, itp
- lis23
Gojer pisał jednak scenariusze do "Człowieka ze Stali", "Batman vs Superman" i chyba do "Ligi Sprawiedliwości". "Batman Begins" to był jego najlepszy skrypt.
Mystery - ta przyziemność Batmanów Nolana może i była w pewnym sensie ciekawa (bo w końcu Gacek to zwykły człowiek, bez mocy) ale Nolan po prostu przegiął w drugą stronę i jego Mroczny Rycerz jest tak realistyczny, że nie przypomina już tego z kart komiksów. Odarto go z tajemniczości, z symboliki, itp. i stał się zwykłym gościem w zbroi i z wojskowym wozem. Niestety, nikt nie potrafi pokazać czegoś po środku, pomiędzy wizją Burtona i Nolana + zmysł detektywistyczny a la Sherlock.
Dla mnie, brak całej komiksowej otoczki u Nolana był jednak błędem, bo i ile BB dawał jakąś nadzieje, to kolejne filmy tę nadzieje zmarnowały o pogrzebały. Oczekuję tej całej komiksowej kiczowatości, symboli, palety niewiarygodnych przeciwników, mocy, itp. tylko, żeby to zrobić dobrze i z głową.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
"zapoczątkował Nolan, a potem kontynuował Snyder i Goyer."
Nie napisałem, że Goyer pisał do wszystkich filmów Nolana, tylko, że kontynuował wraz ze Snyderem jego dzieło, jego poważniejszą i "mroczną" wizję tego uniwersum

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ja tam już czekam na Batmana Reevesa
Tu będzie powrót do Nolana 

- lis23
Tzn? Bo ja powrotu do Nolana nie chcę i nie oczekuję po filmie Reevesa. Oczekuję własnej tożsamości, nowego podejścia i takiego autorskiego sznytu, jak w przypadku "GofG" czy nowego "Thora".
Jazda na dorobku Nolana nie zaprowadzi ani tej serii, ani tego uniwersum tam, gdzie powinno być już dawno.
Swoją drogą, w ostatnich wywiadach zarówno Henry Cavill jak i Affleck mówią, że przy poprzednich filmach popełniono masę błędów i podjęto niewłaściwe decyzje. Mówi się o tym, że Warner będzie chciał "wymazać" fabułę BvS, a może nawet "Człowieka ze Stali" i może wtedy byłaby szansa na normalnego Gacka i Supka?
Aha, Affleck jest ponoć w grupie aktorów i twórców, posądzonych o molestowanie, tak, jak i reżyser "X-Men Dark Phoenix".
Ostatnio zmieniony pn lis 06, 2017 17:26 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Jeszcze nie wiadomo jaki będzie to film, scenariusz dopiero powstaje, ale znając Reevesa i jego zafascynowanie Dark Knightem, którym wzorował się przy Małpach, jego Batman, znów będzie bardziej ludzki i realistyczny, a film będzie zapewne obrazem stonowanym, poważnym i dramatycznym, bardziej nastawionym na emocje, niż fajerwerki, co w sumie już poniekąd zapowiedział:lis23 pisze: ↑pn lis 06, 2017 17:06 pmTzn? Bo ja powrotu do Nolana nie chcę i nie oczekuję po filmie Reevesa. Oczekuję własnej tożsamości, nowego podejścia i takiego autorskiego sznytu, jak w przypadku "GofG" czy nowego "Thora".
Jazda na dorobku Nolana nie zaprowadzi ani tej serii, ani tego uniwersum tam, gdzie powinno być już dawno.
https://www.youtube.com/watch?v=Yx5uO-DLBDs
“In all of my films, what I try to do, in an almost Hitchcockian sense, is use the camera and use the storytelling so that you become that character, and you emphasize with that point of view. There’s a chance to do an almost noir-driven, detective version of Batman that is point-of-view driven in a very, very powerful way, that hopefully is going to connect you to what’s going on inside of his head and inside of his heart.”