HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#166 Post autor: galljaronim » śr lis 05, 2014 01:19 am

Przynajmniej poszedł w klasykę i coś dobrego może z tego wyjść. Ja coś czuje, że to będzie mega score, a ten bonusowy utwór to jakieś widzimisię napisane między pierwszym papierosem a śniadaniem. Liczę na jakaś fajną fugę albo toccatę. Co do Straussa, to wiadome było, że będą nawiązania do Odysei. Na seans wybieram się już w niedzielę, więc się zobaczy i usłyszy.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#167 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 05, 2014 01:21 am

Hmmm...

Liczysz na jakąś fugę.

Muzyka: Hans Zimmer

I liczysz na fugę? :mrgreen:

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

Re: Odp: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#168 Post autor: galljaronim » śr lis 05, 2014 01:24 am

Zależy ile się nasłuchał Bacha[emoji4] może będą jakieś przebłyski. Swoją drogą, Paweł, jakie są recenzje? Pozytywne?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#169 Post autor: Wojteł » śr lis 05, 2014 01:28 am

Jak każdy z jego zwyczajowych additionali przeprowadzi temat w innym głosie, to czemu nie :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#170 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 05, 2014 01:40 am

Adam pisze:dźwiękonaśladownictwo, odgłosy sfx burzy, o potem kościelne organy :| WTF?
:o
hp_gof pisze:Ale organy nieźle dają :)
DanielosVK pisze:A mi się podoba. Te organy są całkiem ciekawe. :)
Koper pisze:Jakby Hans próbował połączyć Price'a z Morricone. Chyba liczy na Oscara. ;)
Utwór nawet intrygujący, ale mam nadzieję, że to nie jest jeszcze to, co ten score będzie miał najlepszego.
:o :o
Mystery pisze:Początek kawałka jakby ktoś z kina nagrał :P ale to bonusowy track, którego nie ma na soundtracku, także tą burzą chyba nie ma co się niepokoić, a organy zagrały fajnie, tylko, żeby jeszcze zagrały coś konkretnego, bo muzycznych treści w tej kompozycji niewiele.
:o :o
Marek Łach pisze:Też mi Ennio przyszedł do głowy, i motoryka rodem z Goblinów - co samo w sobie jest fajnym rozwiązaniem. Giallo w kosmosie?... :P
:o :o :o
Koper pisze:To Nolan. Mrocznie pewnie będzie ale i poważnie. :mrgreen:
Ghostek pisze:A nikomu się to nie kojarzy jakoś podskórnie z Odyseją Kosmiczną?
Bo chyba w takim kierunku Hansu próbował iść robiąc ten numer
Kaonashi pisze:No właśnie tam bardziej zawiało Ligetim niż Price'm :)
:o :o :o :o
Wojtek pisze:No, tez jak tego słuchałem to miałem wrażenie, że klimatycznie to to taki odchudzony Ligeti + basik z incepcji. A końcówka mi się skojarzyła z Kodem Da Vinci :P
:o :o :o :o :o
Tomek pisze:Morricone, Gobliny, Ligeti - Panowie nie przesadzamy? To tylko jakiś ochłap, odrzut marketingowo rzucony na rynek, coby ludzie gadali o scorze przed jego premierą, żeby było zainteresowanie, póki do sieci nie wycieknie właściwa praca.
:(

No wiesz Tomek, a już miałem napompowany zeppelin oczekiwań, a Ty musiałeś go przebić. :? Oczywiście ja nie słuchałem utworu i do premiery (niebawem, niebawem) nie będę go słuchał, ale to inni tutaj piszą brzmi cudownie. Szczególnie ta burza mnie zaintrygowała. Nie wiem jeszcze czy prawdziwa czy imitowana za pomocą muzyki? Wolałbym to drugie, ale ogólnie wszystko to co tutaj piszecie brzmi tak cudownie, że aż się boję, że robicie tak specjalnie, abym się dobrze poczuł. A więc w sumie i doceniam Wasze starania i dobroć. :)

Jeszcze tylko parę dni, a najlepsze jest to, że wiele tych nieoglądających filmów recenzentów nie będą mogli przedwcześnie ocenić tego soundtracku. :) Prawidłowo, tak powinno być. 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#171 Post autor: Tomek » śr lis 05, 2014 08:23 am

Paweł Stroiński pisze:Powiedz to recenzentom filmowym w USA, którzy (jeśli zsumować opinie) twierdzą, że ten score jest tak gdzies między Straussem, Bachem a Glassem.

Dobra, to następny blockbuster będzie miał brzmienie między Deep Purple, Johnem Lee Hookerem a Bayer Full :mrgreen: .
Tak, może od razu ten score i film wyleczą raka.
Obrazek

Mefisto

#172 Post autor: Mefisto » śr lis 05, 2014 19:27 pm

Ja już się czuję lepiej. ;)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#173 Post autor: Tomek » śr lis 05, 2014 20:13 pm

Żeby fanboje mnie nie znienawidzili do reszty ;-), optymizm z recenzji mojego ulubionego krytyka amerykańskiego Jamesa Berardinelliego:
Hans Zimmer's score is no less crucial to Interstellar than "Also Sprach Zarathustra" was to 2001.(...) Hans Zimmer delivers an operatic score that, although occasionally drowning out dialogue (more a mixing issue than a scoring one), adds to the overall experience.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#174 Post autor: Adam » śr lis 05, 2014 20:18 pm

to może potwierdzić też Bartek Chajdecki który dziś oglądał w USA film w Imaxie i napisał że muza momentami jest tak głośno że nie słychać dialogów bo je zagłusza! wtf? ok, u nas będą napisy więc zrozumiemy co mówią w tym momencie bo przeczytamy, ale tam to rzeczywiście trochę fail :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#175 Post autor: Kaonashi » śr lis 05, 2014 20:20 pm

A co on robi w USA?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#176 Post autor: Adam » śr lis 05, 2014 20:21 pm

promocja i premiera Warsaw Uprising.
NO CD = NO SALE

hp_gof

#177 Post autor: hp_gof » śr lis 05, 2014 20:28 pm

Generalnie w IMAXie zawsze jest über-głośno :? Dlatego tam nie obejrzę Interstellar na pewno ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#178 Post autor: Kaonashi » śr lis 05, 2014 20:30 pm

Dla mnie w ogóle IMAX jest nieco przereklamowany. No przynajmniej ten w Katowicach.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#179 Post autor: Adam » śr lis 05, 2014 20:32 pm

zawsze chodze do imaxa odkąd jest w kraju jeśli tylko film na jaki idę jest w nim puszczany i nigdy nie zdarzyło się żeby efekty czy muza zagłuszały dialogi! to jest błąd mixu. oczywiście to nie wina Hansa, tylko ludzi Nolana i samego Nolana który nie upilnował że mu spartaczyli mix. zakładam że kopia poszła w świat więc u nas będzie podobnie. no ale my mamy napisy, a jankesi nie :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Templar

#180 Post autor: Templar » śr lis 05, 2014 21:04 pm

IMAX jest dobry, jak film jest robiony ich kamerami, a akurat Nolan bardzo lubi ich używać i podobno w Interstellar używał ich znacznie częściej niż w poprzednich filmach, także ja już zarezerwowałem bilety na piątek do IMAKSu :P

ODPOWIEDZ