FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
- bartex9
- Spec od additional music
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
O f*ck! Drogo. Tak się napaliłem, że w sumie nie pomyślałem jak to zniesie mój budżet 

Ceny są KOSMICZNE!!! Płyta kosztuje 400/450zł 

- bartex9
- Spec od additional music
No bez jaj.. Jak już Bóg objawia mi się tak blisko to jeszcze chcą mnie oskubać żebym nie miał za co żyć potem...
No cóż...

ja jednak podziękuję na chwilę obecną, ale może za kilka miesięcy, bilety chyba tak bardzo szybko się nie rozejdą

ja jednak podziękuję na chwilę obecną, ale może za kilka miesięcy, bilety chyba tak bardzo szybko się nie rozejdą

Upssss. To jednak moja obecność na koncercie Ennia stanęła pod znakiem zapytania. I to sporym znakiem zapytania.Dexter pisze:Ceny są KOSMICZNE!!! Płyta kosztuje 400/450zł
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
frekwencji nie wróżę... no ale to nie mój problem i nie ja będę pracować by ta wielomilionowa inwestycja w obiekt się zwróciła, a nie gniła. ceny są śmieszne - owszem szokujące nie są, można by je przełknąć, kupić, pewnie, przecież to jedyny i jego ostatni koncert w kraju tej skali, no ale - właśnie - większe gwiazdy przyjeżdżają i to z mainstreamu do kraju, a bilety potrafią być 2 razy tańsze. przecież jak se przypomnę ile płaciłem nie tak dawno za Claptona, Adamsa czy Depechów to śmiech na sali teraz... a kimże jest Enio przy nich czy w ogóle gatunek muzyki filmowej?
no ale może zależy im na tym, żeby 2/3 miejsc było pustych - wyjdzie im na to samo jakby były raz tańsze bilety. kraków - miasto wspierające kulturę pełną gębą - można też dodać że kretyni z Coke Liva zrezygnowali w tym roku, no ale olimpiada najważniejsza przecież 

#FUCKVINYL
Ale te ceny wynikają też z tego, że Ennio nie będzie grał z naszymi symfonikami (jak np. Hisaishi) tylko przyjedzie tu ze swoją ekipą (prawdopodobnie), co znacząco podwyższa koszty. Dlatego zespół to zespół, a 160 osobowa orkiestra to co innego.
no prosze Cię... bo z takimi Depechami to nie przyjeżdża 40 tirów ze sprzętem i setki ich sztabu ludzi poczynając na menadżerach, dźwiękowcach, oświetleniowcach, a charakteryzatorach i stylistach kończąc?? to jest chora cena, do tego niczym nie uzasadniona. spodziewałem się, że będą to kwoty powyżej 2 stów, ok, normalna stawka za tego typu "filharmoniczno-operowy" że tak ogólnie napiszę spektakl, ale tyle ile wystrzelili to jakaś iluzja.
#FUCKVINYL
Przy takim obrocie sprawy z Enniem też musiałyby te tiry przyjechać
Więcej ludzi, więcej kasy trzeba zabulić.

aha i jeszcze jeden "drobiazg" - ten koncert nie organizuje prywatna firma jak 95% koncertów w tym kraju (którym o wiele trudniej na rynku i mają o wiele więcej zabawy żeby kogokolwiek ściągnąć i znaleźć na to własne finanse plus sponsorów i żeby im się to kalkulowało i zwróciło, do tego muszą płacić za miejsce najczęściej danemu miastu lub innej prywatnej firmie), tylko Miasto Kraków i to na swoim obiekcie, miasto w którym przepierdalanie publicznej kasy z naszych podatków, szastanie budżetem jest tak chujowe, że aż w oczy szczypie - dla nich taki koncert to jest finansowa drobnostka, do tego nie za swoje go robią, tylko z naszej kasy.
ja z decyzją kupna się wstrzymam, i jak już to niestety pójdę wyłącznie sam, i zdam relację - chcę poczekać i mieć sprawdzone opinie po m.in. koncercie Pixara (na który nie idę bo mnie ta franczyza nie interesuje muzycznie, ale na który akurat idzie mój dobry znajomy akustyk z ProSounda ze swoimi dziećmi) oraz po koncercie Bubelka w listopadzie, na który akurat idę, jak tam się sprawuje akustyka i nagłośnienie - bo to przecież żadna filharmonia tylko zwykły stadion sportowy, pamiętajmy o tym, do tego robiony i oddany na szybko.
Ceny na Enja normalnie jak w Carnegie Hall czy Royal Albert Hall, które są celowo pod właśnie takie filharmoniczno-operowe eventy stworzone i z takim przeznaczeniem były robione. A nie uwierzę, że jakikolwiek koncert muzyki orkiestrowej będzie w tej czyżyńskiej arenie tak nagłośniony i będzie miał takie sprzyjające do gry warunki, jak choćby w wspomnianych 2 słynnych zagranicznych halach.
ja z decyzją kupna się wstrzymam, i jak już to niestety pójdę wyłącznie sam, i zdam relację - chcę poczekać i mieć sprawdzone opinie po m.in. koncercie Pixara (na który nie idę bo mnie ta franczyza nie interesuje muzycznie, ale na który akurat idzie mój dobry znajomy akustyk z ProSounda ze swoimi dziećmi) oraz po koncercie Bubelka w listopadzie, na który akurat idę, jak tam się sprawuje akustyka i nagłośnienie - bo to przecież żadna filharmonia tylko zwykły stadion sportowy, pamiętajmy o tym, do tego robiony i oddany na szybko.
Ceny na Enja normalnie jak w Carnegie Hall czy Royal Albert Hall, które są celowo pod właśnie takie filharmoniczno-operowe eventy stworzone i z takim przeznaczeniem były robione. A nie uwierzę, że jakikolwiek koncert muzyki orkiestrowej będzie w tej czyżyńskiej arenie tak nagłośniony i będzie miał takie sprzyjające do gry warunki, jak choćby w wspomnianych 2 słynnych zagranicznych halach.
#FUCKVINYL
Wy macie w Krakowie dobrze. Tylko ten was prezydent jakiś nie ten tego.
Jeszcze te nieszczęsne referendum w sprawie igrzysk normalnie głowa boli.

Jeszcze te nieszczęsne referendum w sprawie igrzysk normalnie głowa boli.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Marczułajtis to organizuje, czy co?Dexter pisze:Ceny są KOSMICZNE!!! Płyta kosztuje 400/450zł

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
To mnie chyba porównywalnie wyjdzie za bilet na Desplata po wliczeniu cen biletów lotniczych do Londynu
Trzeba sobie rozsądnie wybierać idola 

o tym pisałem właśnie, do tego nie na sportowym stadionie tylko w probably the best concert hall in the world w innej częsci kontynentu.. paranoja.hp_gof pisze:To mnie chyba porównywalnie wyjdzie za bilet na Desplata po wliczeniu cen biletów lotniczych do Londynu![]()
#FUCKVINYL
Barbican to wg Ciebie probably the best concert hall in the world?
No już bez przesady...